Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Πρόγραμμα εξομολόγησης 13-20 Απριλίου 2013.wmv

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Πρόγραμμα εξομολόγησης 13-20 Απριλίου 2013.wmv

11-4-2013, 23o Μάθημα νέων (και μεγαλυτέρων) π. Νικόλαος Μανώλης. Ομιλία. (Διάρκεια 0:02:04) Μέγεθος 5,47 MB 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Στο πνευματικό μας κέντρο (Ολυμπιάδος 53) κάθε Πέμπτη στις 9.00 μμ, πραγματοποιείται η σύναξη νέων (και μεγαλυτέρων). Αναλύουμε το Ευαγγέλιο της επομένης Κυριακής, καθώς επίσης σοβαρά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας και της σύγχρονης προσωπικής, οικογενειακής και ενοριακής ζωής. 
Ομιλητής ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης.
εκ του Ι. Ναού
τηλέφωνον 2310273790

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης. Ιβάν Σαβίδης-Πατριάρχης-Μασονία.wmv


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης. Ιβάν Σαβίδης-Πατριάρχης-Μασονία.wmv 

11-4-2013, 23o Μάθημα νέων (και μεγαλυτέρων) π. Νικόλαος Μανώλης. Ομιλία. (Διάρκεια 0:03:01) Μέγεθος 7,65 MB  

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Στο πνευματικό μας κέντρο (Ολυμπιάδος 53) κάθε Πέμπτη στις 9.00 μμ, πραγματοποιείται η σύναξη νέων (και μεγαλυτέρων). Αναλύουμε το Ευαγγέλιο της επομένης Κυριακής, καθώς επίσης σοβαρά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας και της σύγχρονης προσωπικής, οικογενειακής και ενοριακής ζωής. 
Ομιλητής ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης.
εκ του Ι. Ναού
τηλέφωνον 2310273790

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΘΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΘΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ 

ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΕΛΟΣ...!!! ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝ... 

Η προσευχή του Αλλάχ θα γίνεται μέσω των μεγαφώνων στη σουηδική πρωτεύουσα.

Για την απαγγελία του ‘Αντχάν’ (το μουσουλμανικό κάλεσμα του μουεζίνη) εγκρίθηκε να γίνεται από τα μεγάφωνα κατά την προσευχή της Παρασκευής από τους μιναρέδες τεμένους της Στοκχόλμης.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε θετικά για την απαγγελία του Άντχαν από το μιναρέ του τζαμιού «Fittja Ulu» της Στοκχόλμης και αφού έγιναν οι τεχνικές λεπτομέρειες χορηγήθηκε η άδεια τη δημόσια πρόσκληση των μουσουλμάνων από τα μεγάφωνα του τζαμιού, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Σχετική αίτηση είχε υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Ιανουαρίου του 2012 από τον Ισμαήλ Οκούρ, πρόεδρο του Ισλαμικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Botkyrka, που βρίσκεται στα περίχωρα της Στοκχόλμης.

Η άδεια αναφέρει ότι η απαγγελία δια μεγαφώνων του μουσουλμανικού καλέσματος θα γίνεται ζωντανά την Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 13:00 για 3 έως 5 λεπτά.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Στοκχόλμης, Gunnar Edeland, δήλωσε ότι η εκφώνηση της μουσουλμανικής προσευχής από τα μεγάφωνα δεν θέτει ζημία σε ό, τι αφορά τη δημόσια τάξη και την κυκλοφορία.

Η έκκληση του Άντχαν εγκρίνεται για πρώτη φορά στη Σουηδία. Το τζαμί του Fittja Ulu, άρχισε να οικοδομείται το 1998 και ως λατρευτικός χώρος άρχισε να λειτουργεί από το 2007, γράφει το δημοσίευμα. 
echedoros-a.gr 
http://www.stoxos.gr

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΔΕΩΝΙΤΕΣ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΔΕΩΝΙΤΕΣ 

...ας διαφυλάξουμε τους νέους μας από τους κινδύνους της αιρέσεως. 

Από πολλών ετών παρατηρείται το γεγονός να παρουσιάζονται άνθρωποι πλανεμένοι, και συγκεκριμένα οι λεγόμενοι «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής» (Gideons International), οι οποίοι ανήκουν σ’ ένα υπερδογματικό Χριστιανικό σύνδεσμο, να διανέμουν δωρεάν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και γενικά της Αγίας Γραφής. Στη χώρα μας μάλιστα διανέμουν το ελληνικό κείμενο της Καινής Διαθήκης, το οποίο είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, εγκεκριμένο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Εκκλησία της Ελλάδος, το γνωστό κείμενο, με τη μετάφραση δηλαδή των τεσσάρων Καθηγητών. Αυτά τα διανέμουν σε Ξενοδοχεία, Ξενώνες, Νοσοκομεία, Οίκους Ευγηρίας, Ποινικά Ιδρύματα, Στρατόπεδα, Φυλακές, Σχολεία και Πανεπιστήμια. Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι μόνη η διανομή αυτού του κειμένου δεν θα έβλαπτε, αλλ’ επειδή σε μια απ’ τις πρώτες σελίδες του το κείμενο έχει το όνομα του Σωματείου που το δωρίζει, τη διεύθυνση αλλά και τη δελεαστική πρόταση ότι μπορούν να αποσταλούν όσα αντίτυπα θέλει, επιθυμούμε να γνωρίσουμε στο ποίμνιό μας, και βέβαια και σ’ όλα τα Ιδρύματα της περιοχής μας, ότι αυτή η προσφορά είναι προσηλυτιστική ενέργεια και φαίνεται ότι εγκρύπτει τον καταλυτικό σκοπό του υπερδογματικού αυτού συνδέσμου.Ο σύνδεσμος αυτός συνεργαζόμενος στη χώρα μας με γνωστές παραφυάδες του Προτεσταντισμού, και κυρίως με την «Ελληνική Ευαγγελική» ονομαζομένη «Εκκλησία», φαίνεται καθαρά ότι μ’ αυτό το χαριστικό τρόπο προσπαθεί να προσελκύσει μέλη στην αιρετική του ομάδα.

Γι’ αυτό, παρακαλούμε να αποφεύγετε να προμηθεύεσθε αυτό το κείμενο, και προπάντων όσοι το έχετε πάρει να προσέξετε να μην έρθετε σ’ επαφή μαζί τους, να μη τους τηλεφωνήσετε, ούτε να ζητήσετε αντίτυπα αυτής της Καινής Διαθήκης. Η κίνηση, η οποία εκ πρώτης φαίνεται αξιέπαινη, έχει από μόνη της αρνητικά στοιχεία. Έχει δυστυχώς πολλά μεμπτά σημεία. Προσπαθεί να συνδέσει τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς με τον Προτεσταντισμό στον οποίο ανήκει. Οι «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής», με δικτύωση σ’ όλο τον κόσμο, δίνουν το «παρών» τους στα Ιδρύματα που αναφέραμε, και προ πάντων όσον αφορά τους Νέους στήνουν τις παγίδες τους στα περιοδικά και στα «ιστολόγια», και μαζί με την Καινή Διαθήκη διανέμουν και κάρτες στις οποίες αναγράφεται η ηλεκτρονική τους διεύθυνση, με τίτλο «Το site που μπορεί να αλλάξη τη ζωή σου!». Εκπλήσσεται προ πάντων κανείς με τις ευκαιρίες που δίνει στους νέους, προσπαθώντας να τους προσεγγίσει μέσα από «events» πάρτυ, εκδρομές σε αγροκτήματα δικά της, τουρνουά ποδοσφαίρου, όταν βλέπει ότι μετά ακολουθεί μια παγίδευση του Ορθοδόξου Νέου στα δίχτυα μιας αιρέσεως. Πρόσφατα, τα περασμένα Χριστούγεννα, έγινε μια τέτοια εκστρατεία από τους «Γεδεωνίτες» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μια ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών, προς τιμήν τους, αντέδρασε δυναμικά, ώστε να πληροφορηθεί η Φοιτητική Κοινότητα ποιοί ήταν αυτοί που τόσο πρόθυμα πρόσφεραν την Καινή Διαθήκη δωρεάν και τόσες άλλες ευκαιρίες στους φοιτητές. Απευθυνόμενοι λοιπόν στο ποίμνιό μας, παρακαλούμε να προσέχετε, διότι εγκρύπτεται ο κίνδυνος του προσηλυτισμού από μια αίρεση Προτεσταντικής προελεύσεως. Παρακαλούμε επίσης τους Ξενοδόχους, τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Στρατοπεδάρχες, τους Διευθυντές των Φυλακών, τους Διευθυντές Νοσοκομείων, Γηροκομείων και διαφόρων Ιδρυμάτων, κυρίως δε Φροντιστηρίων, Αθλητικών Σωματείων κ.λ.π. όπου προσέρχονται νέοι, να μην επιτρέπουν τη διανομή των Καινών Διαθηκών και των Εντύπων τους, αλλ’ ούτε και την παρουσίασή τους από εκπροσώπους των «Γεδεωνιτών». Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει κανείς προσήλυτος μιας αιρέσεως η οποία υπερτονίζει το λόγο του Θεού, χωρίς καμμιά αναφορά στην Ιερά μας Παράδοση, στους Πατέρες μας, οι οποίοι αποτελούν τους μοναδικούς και αλάνθαστους ερμηνευτές του Λόγου του Κυρίου και στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα οποία αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για τη σωτηρία κάθε πιστού μέλους της Εκκλησίας.

Επειδή η πατρίδα μας τώρα περνάει μέσα απ’ τις παντοειδείς κρίσεις, που είναι σημεία των δικών μας καιρών, ας διαφυλάξουμε τους νέους μας από τους κινδύνους της αιρέσεως. Η Εκκλησία μας είναι ο ιστός του Έθνους μας, και η Πίστη μας η Αγία είναι ο συνεκτικός δεσμός μας και η ασφάλεια της πορείας του Έθνους μας μέσα στο χρόνο. 

Με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πρ. Πειραιώς Καλλίνικος

Με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πρ. Πειραιώς Καλλίνικος 

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο νοσηλεύεται εδώ και δυο μέρες ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού που προκλήθηκε εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο 88χρονος Μητροπολίτης ανταποκρίνεται θετικά στην αγωγή και εφόσον αυτή η πορεία συνεχιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Τον Μητροπολίτη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του, ενώ κοντά του βρίσκονται αρκετά πνευματικά του παιδιά όπως οι Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. 

Τι ψηφίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

Τι ψηφίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; 

Τις εκλογικές του προτιμήσεις αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκαλώντας την έκπληξη όλων όσων βρίσκονταν στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, ακόμη και του ιδίου του βουλευτή τον οποίο προτιμούσε. 

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το dogma, δέχθηκε σήμερα επίσκεψη από ρωσική αντιπροσωπεία παρουσία του πρώην βουλευτή Ευβοίας με τη ΝΔ και νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Τάσου Λιάσκου, και τους άφησε όλους άφωνους.

«Δεν σας κρύβω ότι τον κύριο Λιάσκο τον ψήφιζα όταν ήταν υποψήφιος» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος δημιουργώντας ευφορία στους τριγύρω του, αλλά και αμηχανία στον κ. Λιάσκο. 

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ δέχθηκε κατάρα

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ δέχθηκε κατάρα 

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Ναφταλί Μπένετ έλαβε ανώνυμο μήνυμα ότι εναντίον του έχει εξαπολυθεί η αρχαία εβραϊκή κατάρα Pulsa diNura. 
Φωτογραφία: EPA
«Στο σπίτι σου θα πέσει κατάρα. Θα πεθάνεις νέος έπειτα από μια ζωή γεμάτη ταλαιπωρίες», γράφει η επιστολή. 
Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, στο παρελθόν στην τελετουργία της Pulsa diNura είχαν χοροστατήσει ραβίνοι με κύρος εναντίον των πρώην πρωθυπουργών Γιτζάκ Ράμπιν και Αριέλ Σαρόν. Ο πρώτος σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την τελετή δολοφονήθηκε και ο δεύτερος έπεσε σε κώμα, στο οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα. 

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης. Η ρίζα του παππού Ιωσήφ (Πρωτοχρονιά 2013) [video]

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης. Η ρίζα του παππού Ιωσήφ (Πρωτοχρονιά 2013) [video]

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης γέρων Αγάθων, στην πρωτοχρονιάτικη Ομιλία του προς τους μοναχούς και τους επισκέπτες της Μονής, αναφέρετε στους Αγίους μακαριστούς γέροντες, Ιωσήφ τον Ησυχαστή και του συνασκητού αυτού Αρσένιο Σπηλαιώτη.

Γ. Παπαθανασόπουλος. Σε εξέλιξη η βαθιά κρίση Αντιόχειας - Ιεροσολύμων


Σε εξέλιξη η βαθιά κρίση Αντιόχειας - Ιεροσολύμων 

Σε εξέλιξη η σοβαρή κρίση μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, που προέκυψε μετά την εκλογή από το δεύτερο Αρχιεπισκόπου στο Κατάρ, χώρας που εκκλησιαστικά το πρώτο θεωρεί ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του 

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών έχουν λάβει σχετική επιστολή - καταγγελία από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη. Παράλληλα ο Πατριάρχης Αντιοχείας έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, στην οποία αφού του εκφράζει τη λύπη του για την εκλογή Αρχιεπισκόπου στο Κατάρ του ζητεί η Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να ακυρώσει τη σχετική απόφασή της. Στο γράμμα αφήνει να εννοηθεί ότι επιφυλάσσεται για τις κανονικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει προς αποκατάσταση της εκκλησιαστικής τάξεως.

Η κρίση ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου ( 24 Φεβρουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο), όταν η Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Μακάριο, ο οποίος υπηρετεί στο Κατάρ, ως Αρχιεπίσκοπο της εν λόγω χώρας με τον τίτλο "Αρχιεπίσκοπος Καττάρων". Στις 13 Μαρτίου συνεδρίασε εκτάκτως η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μονή Μπαλαμάντ του Λιβάνου και εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την εκλογή από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων Αρχιεπισκόπου στο Κατάρ.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας εκφράζει τη θλίψη της για την απόφαση και την ενέργεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, να εγκαταστήσει Αρχιεπίσκοπο στο Κατάρ, χώρα που ανήκει στην εκκλησιαστική του δικαιοδοσία και να διαπράξει έτσι το εκκλησιαστικό αδίκημα της εισπήδησης σε ξένη εκκλησιαστική επαρχία. Σημειώνεται ότι εκ μέρους του Πατριαρχείου Αντιοχείας την ποιμαντική ευθύνη στην Αραβική Χερσόνησο έχει ο ελληνικής καταγωγής Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέϊτ κ. Κωνσταντίνος. Στη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας κατατέθηκαν προτάσεις να διακοπεί αμέσως και μέχρι της αποκαταστάσεως της εκκλησιαστικής τάξεως η εκκλησιαστική κοινωνία με το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις, να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο Πατριαρχών και να εξαντληθούν τα περιθώρια ειρηνικής επίλυσης του ζητήματος, πριν τη σοβαρή απόφαση διακοπής της σχέσης με το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στα ΜΜΕ του Λιβάνου σημείωσε ότι η μονομερής ενέργεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων παραβιάζει όχι μόνο τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και τους δεσμούς αγάπης, αδελφοσύνης και καλής συνεργασίας, που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των δύο Πατριαρχείων στους δύσκολους μάλιστα αυτούς καιρούς, κατά τους οποίους δοκιμάζονται δεινά οι Χριστιανοί σε όλη τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία. Όπως υποστήριξε ο εν λόγω Επίσκοπος, ο αρχιμανδρίτης Μακάριος υπηρετούσε στο Κατάρ, όπως παλαιότερα, ως αρχιμανδρίτης, υπηρέτησε και ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων, με την ανοχή και με την εφαρμογή της εκκλησιαστικής " οικονομίας" εκ μέρους του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Σήμερα, συνέχισε ο ίδιος, λόγω του ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι εμπερίστατο από τον αιματηρό εμφύλιο στη Συρία και την εξαιρετικά δυσχερή θέση που βρίσκεται το ποίμνιο του, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρήκε την ευκαιρία και επιχειρεί ντε φάκτο να κατοχυρώσει ως δική του εκκλησιαστική επαρχία αυτή του Κατάρ. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Θεόφιλος, όταν υπηρετούσε στο πλούσιο σε πετροδολάρια Κατάρ είχε δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις με το ισλαμικό καθεστώς της χώρας, καθώς και με τους διπλωμάτες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών.

Αν πράγματι το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων πραγματοποιεί εισπήδηση σε επαρχία του εμπερίστατου Πατριαρχείου Αντιοχείας, εκμεταλλευόμενο τη δυσχερή του θέση, τότε αυτό είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Διαπράττει κανονικό αδίκημα, παραβιάζει την εκκλησιαστική τάξη και προσβάλλει την αγάπη, που πρέπει να κυριαρχεί στους Χριστιανούς, ιδιαίτερα έναντι των εμπερίστατων και σε δύσκολη θέση ευρισκομένων αδελφών τους. Η ενέργειά του δεν δικαιολογείται ούτε καν με την κοσμική αντίληψη, αφού ακόμη και σ' αυτήν είναι "αιτία πολέμου" η παραβίαση συνόρων κυρίαρχων κρατών. Ελπίζεται ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει λάβει υπόψη του ότι σε περίπτωση που είναι μονομερής και αυθαίρετη η πρωτοβουλία του, τότε αυτή μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, που κοιτάζουν με βουλιμία την Παλαιστίνη και τα Πανάγια Προσκυνήματα..-

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Ο Ε.Ο.Μ. ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΝΗΣΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ» ΟΡΓΑΝΩΝ

Ο Ε.Ο.Μ. ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΝΗΣΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ» ΟΡΓΑΝΩΝ  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Μ. ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΝΗΣΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ» ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  

Ἐδῶ καί δύο μῆνες περίπου, διεξήχθη ἕνας μικρός μαραθώνιος μέ 2 ἐπιστολές μου πρός τόν Ε.Ο.Μ. ( Ἐθνικός Ὀργανισμός Μεταμοσχεύσεων ), μέ 1 κοινή ἐπιστολή πρός δύο ἀρμόδιους Ὑπουργούς ( Ὑπουργό Ὑγείας καί Κοινωνικῆς Ἀλληλεγγύης κ. Ἀνδρέα Θ. Λυκουρέντζο καί Ὑπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ἀντώνη Ρουπακιώτη ) καί μέ δημοσιεύσεις στό διαδίκτυο, σχετικά μέ τήν μή καταστρατήγηση τῶν δηλώσεων ἄρνησης «δωρεᾶς» ὀργάνων τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν.

Παραθέτω ἐνδεικτικά στά παρακάτω link ὅλες τίς ἐπιστολές μου, οἱ ὁποῖες παράλληλα δημοσιεύθηκαν καί στό διαδίκτυο σέ διάφορα sites: 
http://anavaseis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7393.html 
http://anavaseis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_859.html

Στίς 04-04-2013 ἔλαβα τήν κάτωθι ἐπιστολή-ἀπάντηση ἀπό τόν Ὀργανισμό Μεταμοσχεύσεων ( Ε.Ο.Μ. ), ὑπογεγραμμένη ἀπό τόν Πρόεδρο τοῦ Δ.Σ. τοῦ Ε.Ο.Μ. κ. Ἀναστάσιο Χατζῆ. Τήν παραθέτω ( χωρίς τά στοιχεῖα μου, τά ὁποῖα γνωρίζει ὁ κάτοχος τῆς ἱστοσελίδας πού φιλοξενεῖ τήν ὐπόθεσή μου ):

Ἡ ἀπάντηση τοῦ Ε.Ο.Μ., ἐκ πρώτης ὄψεως δίνει μία θετική ἀνάσα σέ κάθε Ἕλληνα πολίτη πού δέν ἐπιθυμεῖ νά γίνει «δότης» καί «λήπτης» ὀργάνων, σέ περίπτωση «ἐγκεφαλικοῦ θανάτου»:

α) Γιατί ἀπό τό κείμενο τῆς ἐπιστολῆς προκύπτει πώς: δέν θά καταστρατηγεῖται ἡ ἀρνητική δήλωση, ἀκόμη κι ἄν ὑπάρξει συναίνεση συγγενοῦς καί γενικῶς δέν θά καταστρατηγεῖται καθολικά ὅπως ἀναφέρει.

β) Γιατί ἔχουμε ἐπίσημα ἐγγράφως καί ὑπογεγραμμένα αὐτήν τήν διασφάλιση-ἐπιβεβαίωση ἀπό πλευρᾶς τοῦ Ε.Ο.Μ. πού σημειωτέον εἶναι ἐπίσημος δημόσιος φορέας τοῦ Κράτους καί ὁ ὁποῖος φαίνεται νά καθησυχάζει τούς πολίτες πού θά συντάξουν ἀρνητική δήλωση.

ΟΜΩΣ:

παρά τίς ἔγγραφες κι ἐνυπόγραφες διασφαλίσεις τοῦ Προέδρου τοῦ Ε.Ο.Μ. σχετικά μέ τόν Νόμο περί μεταμοσχεύσεων, καταθέτω τίς ἑξῆς προτάσεις:

1) Καλό θά ἦταν κατά τή γνώμη μου, οἱ ἐνδιαφερόμενοι ἀρνητές «δωρεᾶς» ὀργάνων, νά δώσουν ἀντίγραφο τῆς παρούσης ἐπιστολῆς-ἀπάντησης τοῦ Ε.Ο.Μ. στόν δικηγόρο τους, καθώς καί τῆς ἀρνητικῆς δήλωσής τους, γιά καλύτερη κατοχύρωσή τους ( ἐπίσης νά ἐνημερώσουν συγγενεῖς και φίλους )!

2) Καλό ἐπίσης θά ἦταν κατά τή γνώμη μου, νά ἀναλάβουν δράση ἐνδιαφερόμενοι πολίτες ( νομικοί κυρίως ), ὥστε νά ἐξασφαλιστεῖ ἡ ρητή ἀναφορά τῆς μή καταστρατήγησης τῆς ἀρνητικῆς δήλωσης «δωρεᾶς» ὀργάνων τῶν πολιτῶν στό Νόμο καί μάλιστα ὄχι μόνο σέ περίπτωση συναίνεσης συγγενοῦς, ἀλλά καί ΚΑΘΟΛΙΚΑ, δηλαδή σέ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! Μόνο τότε πραγματικά θά νιώθουμε οἱ πολίτες ἀσφαλεῖς!

Κατά πᾶσα πιθανότητα, θά ἀσχοληθῶ μέ αὐτό τό φλέγον θέμα καί νομικά, καθώς καί μέ ἐκ νέου ἐπαφές μέ τούς ἀρμόδιους Ὑπουργούς (Ὑγείας καί Κοινωνικῆς Ἀλληλεγγύης καί Ὑπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων ), ἀπό τούς ὁποίους δέν ἔχω λάβει ἀκόμη ἀπαντήσεις-τοποθετήσεις καί διασφαλίσεις γιά τό συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει κάποτε ἡ Ἐπίσημη Πολιτεία, νά ἀναλάβει τίς εὐθύνες της ὥστε νά τηρεῖται πλήρης διαφάνεια στούς Νόμους καί νά ἐξασφαλίζονται τά δικαιώματα καί οἱ εὔλογες ἐλευθερίες τῶν πολιτῶν της μέ τόν καλύτερο δυνατό τρόπο, μάλιστα γιά ἕνα τόσο σοβαρό ζήτημα, κυριολεκτικά ζωῆς καί θανάτου!

Θά ὑπάρχει ἐνημέρωση, κάθε φορά πού θά προκύπτουν νέες ἐξελίξεις ἐπί τοῦ θέματος. 
φωτο

25/3 (Φωτο[2]) Εορτή κατηχητικών του Ι.Β.Ν. Προφ. Ηλιού Θεσ/νίκης

(25/3, Φωτο[2]) Εορτή κατηχητικών του Ι.Β.Ν. Προφ. Ηλιού Θεσ/νίκης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Στις 7/4 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών τμημάτων μας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 
Δείτε μερικές φωτογραφίες από τα Τμήματα γυμνασίου και λυκείου κοριτσιών.(Παιδομάζωμα) Κώστας Ζουράρης... [video]


(Παιδομάζωμα) Κώστας Ζουράρης... [video]

Απόσπασμα απο την συνέντευξη του καθηγητή Κώστα Ζουράρη στους Ασυμβίβαστους Ελ-ληνες... 

Ένα συγκλονιστικό βίνεο που ξεμπροστιάζει τους νενέκους και βαστάζους των Τούρκων στη χώρα μας. 
Ένα βίντεο-χαστούκι... για την κ.α Δραγώνα, τον Τούρκο Πρόξενο της Θράκης, τον κ. Βερέμη και όλους αυτούς τους περίεργους που με όσα λένε και κάνουν, επιδιώκουν να θάψουν την αλήθεια. 
Η αλήθεια αποτυπώνεται στο φοβερό βίντεο και σε όσα λέει ο καθηγητής κ. Ζουράρης για το παιδομάζωμα που γινόταν μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα. 
Εξηγεί το πώς έπαιρναν τα 15χρονια αγόρια οι Τούρκοι, για τα οποία φρόντιζαν να είναι αρτιμελή και "καλλιεπή ώστε να τα πηδάνε" όπως λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Τα δε κορίτσια, οι Ελληνίδες μάνες τα χαράκωναν στο πρόσωπο, ή τους έκοβαν δάχτυλα των ποδιών ή χεριών ώστε να μην πέσουν σε χέρια Τούρκων. 
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι έπαιρναν για το παιδομάζωμα μόνον αρτιμελή-υγιή παιδιά. Στην Ήπειρο δε, την πρώτη Κυριακή από την αρπαγή των παιδιών τους στο παιδομάζωμα έκαναν μνημόσυνο γιατί θεωρούσαν πια τα παιδιά τους, νεκρά! 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ομιλία του π.Γ. Μεταλληνού - ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄


Ομιλία του π.Γ. Μεταλληνού - ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄ 

Ολοκληρώθηκε το Νοσοκομείο «Θεοτόκος» στην πόλη Μεντάν της Ινδονησίας.

Ολοκληρώθηκε το Νοσοκομείο «Θεοτόκος» στην πόλη Μεντάν της Ινδονησίας. 

Αγαπητοί αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω. Με τη βοήθεια του Θεού είµαστε καλά, ελπίζουµε να είστε όλοι καλά και ευλογηµένα. Θα ήθελα να σας αναφέρω µερικά νέα από τη διακονία µας εδώ στην Ινδονησία. 

1. Ευχαριστούµε το Θεό για την εδώ παρουσία 8 αδελφών από την Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Σύδνεϋ Αυστραλίας. Η βοήθεια που µάς παρέσχαν είναι µεγάλη ευλογία για την Ορθόδοξη ιεραποστολή της Ινδονησίας. Μάλιστα το γεγονός ότι έχουµε ευσεβείς και µορφωµένους αδελφούς στο εξωτερικό λειτουργεί και ως διαφήµιση για τις κοινότητές µας.

2. Τα Χριστούγεννα που µας πέρασαν ήµασταν στις δύο κοινότητές µας στο Sumbul, Sidikalang. Οι πιστοί µάς υποδέχθηκαν χαρούµενοι. Τελέσαµε µάλιστα το βάπτισµα και το χρίσµα για 66 κατηχουµένους καθώς και γάµους για 26 ζευγάρια.

Εκεί µε πλησίασαν και µερικές χήρες και µου ζήτησαν να τους διαβάζω ευχές. Επειδή όµως δεν υπάρχει συγκεκριµένη ευχή, ζήτησα από το Θεό να τους δώσει υγεία, χαρά και µακροηµέρευση. Αυτές οι κυρίες χάρηκαν πάρα πολύ, γιατί η εκκλησία µάς κάνει προσευχή και για τις χήρες. Έτσι, αδελφοί µου, πολλές φορές σε αυτή µας τη διακονία, αντιµετωπίζουµε κάποια γεγονότα αυτοσχεδιάζοντας.

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η πρεσβυτέρα Ελισάβετ και µερικοί κύριοι από την ενορία του Αγίου Δηµητρίου Medan έφεραν δώρα για όλους τους πιστούς των 2 κοινοτήτων µας και όλοι χάρηκαν πολύ.

3. Στο Sumbul έµεινα για µερικές µέρες και έκανα περίπατο σε όλα τα γύρω χωριά. Εκεί βρήκα ένα Γυµνάσιο περίπου 2 χλµ. από την κοινότητά µας του Αγίου Εφραίµ Sumbul. Το σχολείο αυτό λειτουργεί µε τρία µεγάλα κτήρια και σύντοµα πρόκειται να πουληθεί. Δεν έχει πολλούς µαθητές, επειδή από όσα πληροφορήθηκα, ο ιδιοκτήτης έχει οικονοµικό πρόβηµα και έτσι δε φροντίζει το σχολείο αυτό. Γι” αυτό θα το πουλήσει µε τιµή 45.000 ευρώ. Έτσι, αδελφοί µου, αν είναι δυνατόν, να προσεύχεστε για το θέµα αυτό. Θα είναι µεγάλη ευλογία για µας, αν έχουµε στην περιοχή αυτή ένα ορθόδοξο Σχολείο, για να µεταφέρει το µήνυµα της Ορθοδοξίας πιο γρήγορα στην περιοχή αυτή.

Αδελφοί µου, σας ευχαριστούµε πάρα πολύ για τη µεγάλη βοήθεια και θυσία σας, ιδιαίτερα για την τέταρτη δόση (12.500€) για την αποπεράτωση του κτηρίου του Νοσοκοµείου µας Θεοτόκου Medan. Πιστεύω, το 2013 θα φέρει καλά νέα για το νοσοκοµείο µας, διότι θα λειτουργήσει κανονικά.

Αυτά είναι τα νέα µας, αδελφοί µου, προς το παρόν και πάντοτε ζητούµε τις προσευχές σας. Από την ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας σάς στέλνουµε τους θερµούς µας χαιρετισµούς.

π. Χρυσόστοµος Manalu 

Κυκλοφορεί τό φύλλον της 12.4.13 του «Ορθοδόξου Τύπου»

Κυκλοφορεί τό φύλλον της 12.4.13 του «Ορθοδόξου Τύπου» 

Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του: 

◇ Ἡ Τουρκία «διατάσσει» διά τό Τέμενος-ἡ Κυβέρνησις ὑλοποιεῖ τάς «διαταγάς». Ραγδαῖαι ἐξελίξεις εἰς τό θέμα τῆς ἀνεγέρσεως δύο 24ωρα πρό τῆς συζητήσεως τοῦ θέματος εἰς τό Συμβούλιον τῆς Ἐπικρατείας. 
◇ Ὁ π. Μᾶρκος Μανώλης. Ὁ πραΰς καί ἀνεξίκακος μαχητής! Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Ε. Βολουδάκη.
◇ Ἐναντίον τῆς ψευδοενώσεως Ὀρθοδόξων καί Παπικῶν ὁ ἐν Ἑλλάδι κοσμικός τύπος, ὁ ὁποῖος βάλλει κατά τῆς Οὐνίας.
◇ Οἱ ἀριστεροὶ Ἀρχιερεῖς καὶ τινὲς Πανεπιστημιακοί. Ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Αἰγιαλείας καί Καλαβρύτων κ. Ἀμβροσίου.
◇ Ἠχηρόν ράπισμα κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ἡ θαυμαστὴ μεταστροφὴ δύο ἐπωνύμων μονοφυσιτῶν εἰς τὴν ᾿Ορθοδοξίαν. Τοῦ κ. Χρήστου Κων. Λιβανοῦ.
◇ Δὲν θὰ «αὐτοκτονήση» ἡ Ἑλλάς διὰ τὴν ἐπαναλειτουργίαν τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης.
◇ Δ´ Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν (Μᾶρκ. 9, 17–31). Τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Μάρκου Κ. Μανώλη.
◇ «Στόχος νά μετατραπῆ ἡ Ἑλλάς εἰς οὐδετερόθρησκον Κράτος» ὑπογραμμίζει ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς. «Χρησιμοποιεῖται τό Ἰσλάμ διά τήν ἐκπόρθησιν τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Γένους».
◇ Ὄχι τζαμί εἰς τήν Θεσσαλονίκην διακηρύσσει ὁ Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ἄνθιμος. Ὑποχωρητικότητα τῆς Ἑλλάδος ἔναντι τῆς Τουρκίας βλέπει μέ τήν κατασκευήν τοῦ τεμένους εἰς τάς Ἀθήνας. Ποίους ὅρους θέτει.
◇ Ὁ Σεβ. Ἀχελώου κ. Εὐθύμιος διά τόν μακαριστόν Μητροπολίτην πρώην Ἀττικῆς κυρόν Νικόδημον.
Γεγονότα καί Σχόλια, βιβλιοκρισίαι καί ἄλλη ἐνδιαφέρουσα ὕλη συμπληρώνουν τό φύλλον

Εντυπωσιακή αντιμετώπιση της σοβαρής κατάθλιψης

Εντυπωσιακή αντιμετώπιση της σοβαρής κατάθλιψης 

Μετά από μήνες βαθιάς θλίψης το πρώτο χαμόγελο ανθίζει στο πρόσωπο της νεαρής γυναίκας. Για πολλά χρόνια υπέφερε από μείζονα κατάθλιψη και πολλές φορές προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της. Το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων χρόνων το πέρασε σε παθητική κατάσταση στον καναπέ του σπιτιού της. Τώρα αυτή η νέα γυναίκα έχει βρει ξανά την χαρά της ζωής, ταξιδεύει και γελά, καθώς και έξι ακόμη ασθενείς … 

Και όλα αυτά χάρη σε μια νέα θεραπεία εν τω βάθει διέγερσης του εγκεφάλου για τη θεραπεία της μείζονος κατάθλιψης που διενεργείται από τους νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης.

Οι ερευνητές εμφύτευσαν ηλεκτρόδια στην έσω δέσμη του πρόσθιου εγκεφάλου στον εγκέφαλο των ασθενών με μείζονα κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά για τους έξι από τους επτά ασθενείς και διατηρούνταν ακόμη μετά από 18 μήνες όταν οι ασθενείς επανεξετάστηκαν, γεγονός που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας δεν είναι βραχύχρονη.

Να σημειωθεί ότι η μέθοδος εμφύτευσης ηλεκτροδίων στο κύκλωμα ανταμοιβής του εγκεφάλου δεν είναι καινούργια. Έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές αυτή είναι η πρώτη φορά που τα ηλεκτρόδια εμφυτεύονται σε άλλο τμήμα του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου (στην έσω δέσμη του πρόσθιου εγκεφάλου) και όπως φαίνεται η επιλογή του νέου σημείου οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη και γρηγορότερη ανταπόκριση περισσότερων ασθενών στη θεραπεία σε ποσοστό 85% συγκριτικά με το 50% των προηγούμενων θεραπειών.

«Προφανώς έχουμε έρθει πιο κοντά σε μια κρίσιμη δομή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την σοβαρή κατάθλιψη» εξηγεί ο ψυχίατρος Thomas Schlapfer καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. 
http://www.vita.gr
φωτο

Σήμερα, Πέμπτη 11/4, η Ομιλία του π. Νικολάου Μανώλη

Σήμερα, Πέμπτη 11/4, η Ομιλία του π. Νικολάου Μανώλη 

Αυτήν την Πέμπτη θα αναλυθούν τα εξής:
  • -Ο θαυμαστός Βίος του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Παλαμά, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. 
  • -ΟΧΙ στη δωρεά οργάνων σώματος
  • -Ο ρόλος των δημάρχων Μπουτάρη και Καμίνη για τον εξισλαμισμό των Ελλήνων
  • -ΟΧΙ στο επερχόμενο gay pride Θεσσαλονίκης
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Στο πνευματικό μας κέντρο (Ολυμπιάδος 53) κάθε Πέμπτη στις 9.00 μμ, πραγματοποιείται η σύναξη νέων (και μεγαλυτέρων). Αναλύουμε το Ευαγγέλιο της επομένης Κυριακής, καθώς επίσης σοβαρά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας και της σύγχρονης προσωπικής, οικογενειακής και ενοριακής ζωής. Ομιλητής ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης
εκ του Ι. Ναού
τηλέφωνον 2310273790

Σερβία: Θερίζει ο καρκίνος. Αιτία οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί του 1999

Σερβία: Θερίζει ο καρκίνος. Αιτία οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί του 1999  

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΟΥ 1999... 

Κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία οι περισσότερες βόμβες διασποράς έπεσαν στη νότια επαρχία Βράνιε, όπου από το 2000 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.
Αμέσως μετά τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς το 1999, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η νότια Σερβία απειλείται από φυσικές καταστροφές πολύ χειρότερες από το Τσερνόμπιλ ή τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σύμφωνα με τη σερβική πύλη «C Media».
Τα μέρη στα οποία ρίχτηκαν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν μολυνθεί από αυτό το ραδιενεργό στοιχείο.
Ευτυχώς η πρόβλεψη για φυσική καταστροφή αποφεύχθηκε, αλλά ο αριθμός των ασθενών με κακοήθεις όγκους παρουσίασε μεγάλη αύξηση.
Σε ειδικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Βράνιε που έχει την ονομασία «Παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των περιοχών του βομβαρδίστηκαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο» έχουν καταγραφεί οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάσθηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για να δημιουργηθούν οι πρώτες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Έτσι, το 2010, σε σύγκριση με το 2000, διπλασιάσθηκε ο αριθμός των ανδρών που πάσχουν από καρκίνο.
Η ιατρός και διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας στο Βράνιε, Έρζικα Άντιτς, είπε στη σερβική πύλη ότι οι περισσότερες γυναίκες που εμφάνισαν κακοήθεις όγκους καταγράφηκαν το 2009.
«Οι άνθρωποι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την υγεία τους και αυξήθηκε ο αριθμός των προληπτικών εξετάσεων για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου», είπε η Δρ Άντιτς.
Από την άλλη πλευρά, είπε, η αύξηση των ασθενών μπορεί να συνδέεται με το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την ανεπαρκή φυσική δραστηριότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία τους. mikres-ekdoseis.gr  

(25/3, Φωτο) Εορτή κατηχητικών του Ι.Β.Ν. Προφ. Ηλιού Θεσ/νίκης

  (25/3, Φωτο) Εορτή κατηχητικών του Ι.Β.Ν. Προφ. Ηλιού Θεσ/νίκης 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Στις 7/4 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών τμημάτων μας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 
Δείτε μερικές φωτογραφίες από τα Τμήματα νηπίων και δημοτικού.