Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

«Ναυάγησαν» οι εορτασμοί για τα 1000 χρόνια του ρωσικού μοναχισμού στον Άθωνα

Σε προσκύνημα μετατράπηκε η προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στον Άθωνα. Στο Άγιον Όρος θα βρεθεί και ο Β. Πούτιν αλλά όχι για τους εορτασμούς του ρωσικού μοναχισμού. Απών ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Χωρίς την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο η επίσκεψη του Προέδρου και του Πατριάρχη της Ρωσίας στο Άγιον Όρος.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Αθωνικής Πολιτείας και του Πατριαρχείου Ρωσίας φαίνεται πως δεν απέδωσαν καρπούς, κι έτσι οι εορτασμοί για τα 1000 χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος δείχνουν να ναυαγούν.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, ο ίδιος ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σημειώνει πως η από 27 έως 29 Μαΐου μετάβαση του στο Άγιον Όρος, είναι στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης στην Ι. Μονή του Ρωσσικού.
Στην ίδια επιστολή στην οποία δεν γίνεται αναφορά στους εορτασμούς για τα 1000 έτη του ρωσικού μοναχισμού στον Άθωνα, σημειώνεται πως στο Άγιον Όρος θα βρεθεί στις 28 Μαΐου και ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, κ. Π. Παυλόπουλου στο πλαίσιο των εορτασμών του έτους Ελλάδας – Ρωσίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κύριλλος ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προεξάρχει του Συλλείτουργου στο καθολικό της Μονής του Αγίου Παντελεήμονος όμως σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του orthodoxia.info ο κ. Βαρθολομαίος αρνήθηκε.

1 σχόλιο :

  1. Θα έχει να συναντηθεί με κανέναν προτεστάντη ντυμένο ή καθολικό ή κανέναν μάγο φυλής που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και δεν μπορεί να αναβάλει το προσκύνημα μπροστά στη γυάλινη σφαίρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com