Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Η ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

 
Σκίτσο από augoustinos-kantiotis.gr
Στην ανάρτησή μας ΣΥΜΦΩΝΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ αναφέρθηκε στην ανάγκη τῆς ενότητος τῶν ορθοδόξων (νεοημερολογιτῶν και παλαιοημερολογιτῶν), όπως έγραψε ο μακαριστός πατήρ Παΐσιος στην επιστολή του προς τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο.

Η πορεία πρός την – ο μοι γένοιτο – ληστρική Σύνοδο τῆς Κρήτης, καταξιώνει τους αδελφούς τοῦ Πατρώου χώρου και καταισχύνει τους κακοδόξους Οικουμενιστάς τοῦ Νέου χώρου. Στην Ημερίδα «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες» εφάνηκε ξεκάθαρα ο φωτισμός γιά τον οποίο ομίλησε ο μακαριστός π. Παΐσιος, όταν έγραψε τα εξής:
«Ἂς εὐχηθοῦμε νὰ δώση ὁ Θεὸς τὸν φωτισμόν Του εἰς ὅλους μας …, διά νὰ γίνη πρῶτον ἡ ἕνωσις αὐτῶν τῶν «Ἐκκλησιῶν» [ενν. η ένωσις τοῦ παλαιοῦ και νέου χώρου], νὰ πραγματοποιηθῆ ἡ γαλήνη ἀνάμεσα στὸ σκανδαλισμένο ὀρθόδοξο πλήρωμα, ἡ εἰρήνη καὶ ἡ ἀγάπη η πνευματική μεταξὺ τῶν Ὀρθοδόξων Ἀνατολικῶν Ἐκκλησιῶν, καὶ κατόπιν ἂς γίνη σκέψις γιά τὴν ἕνωσιν μετὰ τῶν ἄλλων ὁμολογιῶν, ἐὰν καὶ ἐφ᾽ ὅσον εἰλικρινῶς ἐπιθυμοῦν ν᾽ ἀσπασθοῦν τὸ Ὀρθόδοξον δόγμα.»
Από το πνεύμα που επικράτησε στην Ημερίδα και η συναναστροφή μεταξύ ορθοδόξων Παλαιοῦ και Νέου χώρου φάνηκε η αναγκαιότης τῆς συνενώσεως για να αντιμετωπισθεί η κακοδοξία τῶν Οικουμενιστῶν. Έφθασε λοιπόν ο καιρός τῆς ταπεινώσεως και ενώσεως.
Οι επίσκοποι τῆς Ελλαδικῆς Εκκλησίας θα πρέπει να προσέχουν πολύ την εξής φράση του Αγίου Παїσίου:
«Ο Κύριος, όταν θα πρέπη, θά παρουσιάση τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγόριους Παλαμάδες, δια να συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, δια να ομολο­γήσουν την Ορθόδοξον Πίστιν, να στερεώσουν την Παράδοσιν και να δώσουν χαράν μεγάλην εις την Μητέρα μας.»
Ποιοί από τους επισκόπους θα υποστηρίξουν την Ορθοδοξία εφ” όσον τα κείμενα που είναι προς ψήφιση και ο κανονισμός λειτουργίας τῆς Συνόδου δεν είναι τῆς παραδόσεως, όπως επίσης δεν είναι ορθόδοξος η παρουσία αιρετικῶν παρατηρητῶν; Και επίσης, ποιός πατήρ τῆς Εκκλησίας μας πήγε σε Σύνοδο για την οποία γνώριζε εκ τῶν προτέρων ότι πρόκειται για ληστρική σύνοδο; Μήπως επιβάλλεται η Ιεραρχία τῆς Εκκλησίας τῆς Ελλάδος να αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην Σύνοδο αυτή όπως προτείνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο σχίσμα, και να συγκροτηθεί από την Ιεραρχία σύνοδος προς καταδίκη τοῦ Οικουμενισμοῦ;
Άς αναλογιστούν οι επίσκοποι τῆς Ελλαδικῆς Εκκλησίας ότι η κόκκινη γραμμή δεν είναι το κοινό ποτήριο με τους παπικούς, αλλά η έγκριση τῶν προς ψήφιση αιρετικῶν κειμένων, όπως υπογραμμίστηκε στην Ημερίδα. Ο όρος «Χριστιανικές Εκκλησίες» στα κείμενα δεν είναι καταχρηστικός ή τεχνικός, αλλά έχει σκοπό να δώσει εκκλησιαστικότητα  στις αιρέσεις. Οι συντάκτες πιστεύουν στην αιρετική θεωρία τῶν κλάδων.
Τέλος παραθέτω ένα σχόλιο για το θέμα τῆς ενώσεως από αδελφό καθηγητή.
Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ είπε…
Σεβαστέ π. Θεόδωρε με χαρά μου πληροφορήθηκα ότι στην Ημερίδα κάποια στιγμή στον λόγο Σας ζητήσατε να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ Νεοημερολογητών και Παλαιοημερολογητών Αντιοικουμενιστών μπροστά στον κοινό μεγάλο κίνδυνο που διέρχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, εννοώντας, εάν κατάλαβα καλά, μία πιθανή συνεργασία και ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων δυνάμεων, μελλοντικά, ενάντια στους Αιρετικούς Οικουμενιστές και φιλοοικουμενιστές. Αυτή η σκέψη δεν είναι δική Σας, αλλά ο Χριστός μας Σας φώτισε, ως αρχηγό μίας σεβαστής ομάδος κληρικών και λαϊκών που πονούν για Την Εκκλησία Του. Πατέρα Θεόδωρε αυτό είναι το Αντίδοντο στο δηλητήριο της Αίρεσης που πλέον επιβάλλεται και Επίσημα με την απόφαση της Ψευδοσυνόδου, η ενότητα δηλαδή όλων των αληθινών Ορθοδόξων. Η πλευρά των χλευαστικώς αποκαλουμένων » Παλαιοημερολογητών «, αναφέρομαι στην μεγάλη μερίδα αυτού του αγώνα, ποθεί και ζητά αυτή την ενότητα υπεράσπισης της Ορθοδοξίας και είναι έτοιμη να προσφέρει όλες της τις δυνάμεις και μέσα που διαθέτει, Αρχιερείς, κληρικούς, μοναχούς, Ναούς , μοναστήρια, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που αποτελούν το λογικό ποίμνιο, άλλωστε ο αγώνας μας γι αυτό έγινε από τους Πατέρες μας και συνεχίζεται από εμάς, παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη μας, για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Εύχομαι αληθινά μετά την οριστική πτώση των Οικουμενιστών με τις αποφάσεις της Συνόδου τους να βρείτε το θάρρος να αποφασίσετε την Αποτείχιση και κατόπιν την ενότητα των Ορθοδόξων. Εάν συμβεί αυτό τότε αυτοί που οραματίσθηκαν την «Νεα Ορθοδοξία» και την υλοποιούν με την Σύνοδό τους θα διαπιστώσουν όπως λέει και ο λαός μας » τι εστί βερύκοκο «. Με αγάπη Χριστού ένας ελάχιστος Ορθόδοξος Πιστός

6 σχόλια :

 1. Αν κατάλαβα καλά, θέλετε συνεργασία στον αντιοικουμενιστικό αγώνα με καθηρημένους κληρικούς και σχισματικούς παλιοημερολογίτες. Θα σας πρότεινα να διαβάσετε το βιβλίο του π.Επιφάνειου Θεοδωρόπουλου "τα 2 άκρα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ29 Μαρτίου 2016 - 10:33 μ.μ.

  Τα δύο άκρα ήταν ένα βιβλίο που γράφηκε σε μία εποχή όπου τα πράγματα δεν είχαν οριμάσει στο βαθμό που έχουν φθάσει στην εποχή μας και μάλιστα στο παρα πέντε της δήθεν Μεγάλης και "Αγίας" Συνόδου. Αγαπητέ εάν είναι Θέλημα Του Θεού τα διεστώτα Μέλη να ευρεθούν επί το αυτό απέναντι στην Παναίρεση, τότε ούτε σεις ούτε οποισδήποτε άλλος θα δυνηθεί να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Οι αληθινοί Ορθόδοξοι, όχι οι δήθεν αληθινοί Ορθόδοξοι, σε όποια μερίδα και αν ευρίσκονται σήμερα πολύ γρήγορα μέσα στη θύελλα των γεγονότων που έρχονται θα καταλάβουν ότι η μεταξύ τους διάσταση είναι πολυτέλεια και η ενότητά τους αναγκαιότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να υποθέσω οτι όταν λέτε "αληθινοί Ορθόδοξοι" εννοείτε τους σχισματικούς ΓΟΧ που βρίσκονται σε αλληλοαφοριζόμενες παρατάξεις; Τα 2 άκρα γράφτηκαν σε εποχή που κάλπαζε ο οικουμενισμός. Διαβάστε το και διαβάστε και την επιστολή του Αγίου Παϊσίου. Μακριά απ τον οικουμενισμό και την αίρεση, αλλά μακριά κι απ τα σχίσματα. Αγώνας μέσα στην Εκκλησία.Εκτός Της δεν υπάρχει σωτηρία.

   Διαγραφή
  2. Να υποθέσω οτι όταν λέτε "αληθινοί Ορθόδοξοι" εννοείτε τους σχισματικούς ΓΟΧ που βρίσκονται σε αλληλοαφοριζόμενες παρατάξεις; Τα 2 άκρα γράφτηκαν σε εποχή που κάλπαζε ο οικουμενισμός. Διαβάστε το και διαβάστε και την επιστολή του Αγίου Παϊσίου. Μακριά απ τον οικουμενισμό και την αίρεση, αλλά μακριά κι απ τα σχίσματα. Αγώνας μέσα στην Εκκλησία.Εκτός Της δεν υπάρχει σωτηρία.

   Διαγραφή
 3. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ31 Μαρτίου 2016 - 5:45 μ.μ.

  Κύριε Themi κάνετε λίγο υπομονή, λιγότερο από τρείς μήνες έμειναν από την ώρα "μηδέν", την κρίσιμη δηλαδή ώρα για όλους μας, όπου η " Μεγάλη και Αγία Σύνοδος" θα έχει ολοκληρωθεί και οι Αποφάσεις της, δεσμευτικές για τις Τοπικές Εκκλησίες, θα έχουν γνωστοποιηθεί. Τότε θα διαπιστώσετε ότι τα στερεότυπα σχήματα που έχετε διδαχθεί στο παρελθόν με μορφή άσπρο- μαύρο, καλό- κακό δεν θα αντέξουν στα νέα πραγματικά δεδομένα, τότε δεν θα χρειάζεσθε απάντηση στα σημερινά ερωτήματά σας, καθώς το πρώτο αγαθό θα είναι η διαφύλαξη της Ορθοδοξίας έναντι της "Νέας Φιλαιρετικής Ορθοδοξίας" και αυτό το αγαθό θα το υπερασπίσουν αυτοί που αποκαλώ, αληθινοί Ορθόδοξοι, χωρίς να λάβουν τόσο υπόψη την προέλευση εκάστου, που τόσο σας απασχολεί, όσο την ενότητα στον κοινό αγώνα ενάντια στην Παναίρεση και την κοινή αγάπη τους για την Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία, Την άμωμο Νύμφη, Την Μόνη Περιστερά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com