Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Ο ΠΡΟΙΚΟΝΗΣΟΥ... ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! "Το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1.200 χρόνων"

Για το κορυφαίο γεγονός στην εκκλησιαστική ιστορία της Κρήτης και ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα στην μακραίωνη χριστιανική ιστορία του νησιού, μίλησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ στους ιερείς της Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, κατά το ιερατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη.

Προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτη Γερασίμου, το μέλος της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρθηκε στην προϊστορία που έχει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κρήτη, με τις εργασίες της να διεξάγονται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, αλλά την διάστασή της να έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον και προβολή.
Να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Προικοννήσου θα μετέχει στη Σύνοδο ως ένας εκ των μελών της 24μελούς αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα λάβει μέρος στο διάλογο.
Ο πλήρης κατάλογος της εκπροσώπησης αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από το Πατριαρχείο το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εκπροσώπηση της Κρήτης θα είναι σημαντική όχι μόνο επειδή στη Σύνοδο θα συμμετέχει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ως επίσημο μέλος, αλλά θα μετέχουν και ιεράρχες καταγόμενοι από το νησί, όπως ο κ. Ιωσήφ και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, ο οποίος διατηρεί με τους παραπάνω αρχιερείς ιστορικές και πνευματικές σχέσεις με το νομό Λασιθίου και τις τοπικές μητροπόλεις.
«Το γεγονός ότι θα βρεθούμε όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι και θα δώσουμε μία κοινή μαρτυρία – έστω όχι της εμβέλειας που θέλουμε ή είχαν οραματιστεί πολλοί εκκλησιαστικοί ηγέτες – αυτό καθαυτό είναι ένα μείζων, τεράστιο γεγονός. Ίσως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1.200 χρόνων από την 7η Οικουμενική Σύνοδο μέχρι σήμερα. Και μόνο το γεγονός ότι θα συνέλθουν “επί τω αυτώ” με κοινή ομόφωνη απόφαση, οι προκαθήμενοι και οι επίσκοποι της Ορθοδοξίας είναι τεραστίων διαστάσεων γεγονός», δηλώνει ο κ. Ιωσήφ μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τη σημασία διεξαγωγής της Συνόδου για τον Ορθόδοξο κόσμο.

3 σχόλια :

 1. ΠΡΟΙΚΟΝΗΣΟΥ:"Η Αγία και μεγάλη Σύνοδος θα είναι το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1.200 χρόνων".
  Και όχι μόνο! Η εκθεμελιωτική-αιρετική δράση και έπαρση των Οικουμενιστών δείχνει ότι, γι' αυτούς, ετούτη η ψευτοσύνοδος θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός των τελευταίων 2000 ετών! Πάνω από τους Αγίους, πάνω από τους Αποστόλους, πάνω και από τον ίδιο το Χριστό! Μην σας φαίνονται υπερβολικά αυτά που γράφω. Έτσι είναι.
  Εμφανίζεται πολύ "πειραγμένος" ο μητροπολίτης μου από τα σχόλια που γράφω στις ιστοσελίδες. Λυπάμαι που τον στενοχωρώ, αλλά η γλώσσα της αλήθειας είναι πιό σκληρή από τις κολακείες και τα λιβανίσματα με τα οποία τον έχουν κάποιοι αποκοιμίσει, καθιστώντας την άλλοτε αγωνιστική μητρόπολη κέντρο διερχομένων Οικουμενιστών, όπως ο Προικονήσου, ο Σύρου Δωρόθεος και ο Προύσης Ελπιδοφόρος.

  Βασίλης Κερμενιώτης,
  Υπαγόμενος στην (πάλαι ποτέ αγωνιστική, παραδοσιακή και ομολογητική) μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήν τόν παρεξηγείτε τόν καημένο!! Το έχει χάσει πρό πολλού. Ταυτίζει τόν Βαρθολομαίο με την Ρωμιοσύνη. Ουκ έρχεται μόνον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 'Αμα συμμετέχει και ο ''Γαλλίας'' Εμμανουήλ ''σώθηκε'' ο κύρος της Συνόδου.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com