Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

''Η Θεματική της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου 2016''

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής, η προγραμματισμένη Ημερίδα, αφιερωμένη στην μέλλουσα να συγκληθεί Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Συνοδο, με πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση των φοιτητών της Σχολής για ζητήματα που απασχολούν την Παγκόσμια Ορθοδοξία και πρόκειται να συζητηθούν στην εν λόγω Σύνοδο.
Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διάβασε σχετικό μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχ. π. Δαμιανός, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Αναπλ. Καθηγητής κ. Θωμάς Ιωαννίδης και η Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Κυριακή Κεφαλέα.
Για τα έξι βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνόδου εισηγήθηκαν κατά σειρά ο Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο Επίσκοπος Αβύδου Καθηγητής της Ιστορικής Δογματικής Θεολογίας Κύριλλος Κατερέλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Κανονικού και Ποινικού Δικαίου Ειρήνη Γλάρου-Χριστινάκη, η Αναπλ. Καθηγήτρια της Ιστορίας των Δογμάτων Μαρίνα Κολοβοπούλου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Καθηγητής της Ιστορίας των Δογμάτων και Συμβολικής Χρυσόστομος και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θρησκειολογίας και Φιλοσοφίας της Θρησκείας και σύμβουλος της Γραμματείας της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής.
Ακολούθησε μακρά συζήτηση με τη συμμετοχή των φοιτητών της Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com