Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Να...μας ζήσουν! Οι Λουθηρανοί της Νορβηγίας είπαν ΝΑΙ στους γάμους ομοφύλων σε εκκλησία!


Η Γενική Σύνοδος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Νορβηγίας τη Δευτέρα ενέκρινε κείμενο περί του γάμου, το οποίο επιτρέπει στους Νορβηγούς ιερείς  να τελούν γάμο ομοφυλοφίλων σε εκκλησία.

        Η πρόταση, η οποία ήταν το αντικείμενο συζητήσεων επί δύο δεκαετίες, υποστηρίχθηκε από 88 από τους 115 αντιπροσώπους στη Σύνοδο, ενώ πριν από 2 χρόνια μόνο 55 αντιπρόσωποι ήταν υπέρ...
        Η Σύνοδος αναγνώρισε ότι το θέμα αυτό παραμένει ένα θέμα διαμάχης μέσα στην Εκκλησία, όμως,  πιστεύει ότι η απόφαση δίνει το δικαίωμα στην ύπαρξη δύο απόψεων.
        Για τους ιερείς οι οποίοι δεν υποστηρίζουν τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, υπάρχει το δικαίωμα να αρνηθούν την "ευλογία" των ενώσεων αυτών. Ωστόσο, εκείνοι που επιθυμούν να τελέσουν τέτοιο γάμο, θα είναι σε θέση να το κάνουν στη δική τους ενορία,ακόμη και καλώντας έναν άλλο ιερέα.
        Οι Λουθηρανοί της Νορβηγίας είναι η επίσημη εκκλησία του σκανδιναβικού βασιλείου, και τα μέλη της είναι επίσημα 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι - το 73% του πληθυσμού. Επί του παρόντος, οι περισσότεροι από τους επισκόπους της υποστηρίζουν ίδιου φύλου "γάμους".

1 σχόλιο :

  1. ε ρε γλέντια οι συμπέθεροι...
    Να δεις που θα σπεύσουν και οι δικοί μας.
    Να τώρα μόλις φύγει ο πάπας, τέτοια θα σχεδιάζουν. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα δεν είναι μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com