Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ερωτηματικά για τη βράβευση του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου στη Φλώρινα

contributor columnist
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», 

Χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω.
Κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, από τους διαχειριστές του Ορθόδοξου ιεραποστολικού αντιαιρετικού Ιστολογίου Κατάνυξις, πληροφορήθηκα πως η επιλογή σας να βραβεύσετε τον Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κ.κ. Ελπιδοφόρο έχει προκαλέσει την έντονες αντιδράσεις.

Η συγκυρία

Οι αντιδράσεις θα πρέπει να εξεταστούν σε σχέση με το περιβάλλον και τη χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε να γίνει η συγκεκριμένη βράβευση.
Ίσως να γνωρίζετε ήδη πως στην Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, έχει πλέον καταστεί σαφές από έγκριτους αρχιερείς, ακαδημαϊκούς και θεολόγους κληρικούς μοναχούς και λαϊκούς, πως θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση και επισημοποίηση της παναιρέσεως του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία.

Ναι μεν σχολάρχης της Χάλκης αλλά και "πρωτοπαλίκαρο” του οικουμενιστικού μετώπου

Διαβάζοντας σχετικά στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας το σκεπτικό, εκτιμώ πως ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι ως ".. επιστημονική και εκκλησιαστική προσφορά.." του Θεοφιλεστάτου κκ Ελπιδοφόρου "..στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.." εννοείται, η επικράτηση της παναιρέσεως του οικουμενισμού.

Γεννιούνται λογικά ερωτήματα

Από άγνοια κάνατε την επιλογή αυτή, ή εν πλήρει επιγνώσει του συμβολισμού της;
Η εμπλοκή του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου είναι τυχαία;
Η θέση του νυν Μητροπολίτου Φλωρίνης ποια είναι επί του θέματος άραγε;
Εάλω τελικά και η "πόλις" της μητροπόλεως Φλωρίνης, από το οικουμενιστικό πνεύμα;
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης»,
«Ἰδού καιρός εὐπρόσδεκτος,
ἰδού καιρός μετανοίας·
ἀποθώμεθα τά ἔργα τοῦ σκότους
καί ἐνδυσώμεθα τά ὅπλα τοῦ φωτός...»
“ Όπλον του φωτός” και η παρακαταθήκη των προφητικών λόγων του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, που φωτίζει και αποκαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια των οικουμενιστών.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να θίξουμε εσάς προσωπικώς, πολλώ δε μάλλον τη δράση, την προσφορά και την ιστορία του βραβευθέντος ιστορικού συλλόγου “Αριστοτέλης”. Αυτά είναι μάλλον, που  καθιστούν και την ευθύνη της επιλογής σας μεγαλύτερη.

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ

Αποκαθήλωσαν την Πανορθόδοξη οι Μητρ. Πειραιώς, Ναυπάκτου, Γλυφάδας και Κυθήρων-«Φραγγέλιο» με θεολογικά επιχειρήματα

Φαναριώτικο ντελίριο σε Ουνίτικο Ναό: "Αυτά κάνουν! Η οικουμενιστική μεταπατερικη αγαπολογία, ξεσκεπάζεται!" (Αποκαλυπτικό βίντεο)

Διαβάστε και την απόφαση του δημοτικού σύμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στην τακτική του Συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου 2016, αποφάσισε ότι στο πλαίσιο της «Χρηστιδείου Τελετής» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» (την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11.30 π.μ.), όπου ο Σεβασμιότατος συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, θα βραβεύσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρο, Ηγούμενο της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφενός για την πολύτιμη συνεισφορά του και τις εντατικές προσπάθειές του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την οποία έχει θέσει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθιστώντας την χώρο επίλεκτων επιστημονικών συναντήσεων και συνεδρίων και τόπο επισκέψιμο με ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον υψηλό ρόλο που του ανατέθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και αφετέρου για το σημαντικό εκκλησιαστικό και πολιτιστικό του έργο με την αναστήλωση και αναβίωση Ιερών Ναών στην περιοχή της Προύσας στη Μικρά Ασία, αλλά και για τη γενικότερη επιστημονική και εκκλησιαστική προσφορά του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η παρούσα βράβευση αντανακλά την τιμή προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρου, αλλά και προς τους θεσμούς που υπηρετεί με αφοσίωση και συνέπεια ο ίδιος, και ιδιαιτέρως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Η βράβευσή του στο πλαίσιο μιας τελετής διάκρισης αριστούχων μαθητών λαμβάνει τη διάσταση της υποδειγματικής λειτουργίας και της πολυεπίπεδης προσφοράς ενός ανθρώπου του πνεύματος, ο οποίος μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές.

(Αριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας 77/2016, ΑΔΑ: 7ΧΒΞΩΗΙ-Ξ79)


16 σχόλια :

 1. Τι δουλειά έχει η μητρόπολη Φλωρίνης στην αφίσσα της σχετικής εκδήλωσης;
  Πάμε καλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και δεν πάμε καλά! Και πώς να πάμε καλά όταν απομακρυνθήκαμε από τη γραμμή του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου;

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Πραγματικά ένα μεγάλο ΕΥΓΕ αξίζει στο ιστολόγιο ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ για τη δημοσιοποίηση και προβολή του όλου θέματος αλλά και για την επιστολή του Λευτέρη Κοσμίδη στο ΔΣ του συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

   Διαγραφή
  2. Σας απάντησαν από τον Αριστοτέλη;

   Διαγραφή
 3. Έπρεοε να ζούσε επί της γης ο π.Αυγουστίνος και να δούμε αν ο λεγάμενος θα πατούσε το πόδι του στη Φλώρινα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «οὐδὲ γὰρ δίκαιον αὖθις δι’ ὑπονοίας ψυχρᾶς ἐρίζειν πρὸς τοὺς ἀδελφοὺς ἀμέτρως καὶ ζῆλον ἐπιδείκνυσθαι τὸν μὴ κατ’ ἐπίγνωσιν, ἵνα μὴ φανῶμεν π ρ ο φ ά σ ε ι τ ῆ ς π ί σ τ ε ω ς τ ὸ τ α ρ α χ ῶ δ ε ς ἡ μ ῶ ν κ α ὶ μ ά χ ι μ ο ν ἐ κ π λ η ρ ο ῦ ν τ ε ς … οὐδένα γὰρ ἡ ὀρθὴ πίστις ὠφελήσει χωρὶς τῆς πρὸς τοὺς ἀδελφοὺς ἀγάπης» (Ἅγιος Μάρκος ὁ Εὐγενικός, Patrologia Orientalis 17, 341)

   Διαγραφή
 4. Μπράβο στα παληκάρια της Κατάνυξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλά εκεί στη μητρόπολη της Φλώρινας δε γνωρίζουν τι έκανε ο Ελπιδοφόρος στον ουνίτικο ναό στην Ιταλία;
  Δε γνωρίζουν τι έχει πει για το πρωτείο και το δόγμα της Αγίας Τριάδας;
  Δεν ξέρουν ότι είναι πρωτοπαλλήκαρο του οικουμενισμού;
  Πώς μετά δέχθηκαν να μπει το όνομα της μητρόποπολης στη σχετική αφίσα;
  Κατά τα άλλα συνεχίζουμε τη γραμμή του πατρός Αυγουστίνου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://aktines.blogspot.gr/2014/01/primus-sine-paribus.html
  Η μητρόπολη Πειραιώς για τις κακοδοξίες του Προύσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όταν οι δεσποτάδες φοράνε ... κουστούμια, όταν "θυμιατίζουν" τον Πάπα, έρχεται η οργή του Θεού..

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_38.html

  Δείτε τον τιμώμενο μητροπολίτη Προύσης με ... κουστούμια, και όχι μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για μία ακόμη φορά απογοητευτική η συμπεριφορά της μητροπόλεως Φλωρίνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. όλοι εσείς οι επικριτές θέλω να δω όταν πάτε στην Πόλη τί φοράτε?
  μή κρίνετε ίνα μη Κριθείτε.
  έχετε πίστη και όλα θα πάνε καλά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ έμεινες μόνο στο τι φοράει ο Ελπιδοφόρος;
   Αυτά που έχει πει για το πρωτείο και η συμπροσευχή του σε ουνίτικο ναό δε σε καίει;

   Διαγραφή
 10. Πληροφορίες από Φλώρινα αναφέρουν ότι ο Προύσης αφού το Σάββατο που μας έρχεται θα πάει στη Λέσβο την οποία θα επισκεφθεί και ο πάπας την επομένη, Κυριακή 17 Απριλίου θα συλλειτουργήσει στο μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας με το μητροπολίτη Θεόκλητο! Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com