Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Πολυσήμαντη και ουσιαστική συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΘ με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ.Προκόπιο Παυλόπουλο, είχε την Τρίτη 19 Απριλίου 2015 και ώρα 13:00 μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ΠΕΘ αποτελούμενη από 

τον Δρ Θεολογίας κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΕΘ, τον Αναπλ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Θωμά Ιωαννίδη, Αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΠΕΘ, τον κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη, Μr Θεολογίας, Γενικό Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΘ, τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, Ειδικό Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΘ, τον Δρ Θεολογίας Βάλτερ – Λέων Μπράνγκ, Κοσμήτορα του ΔΣ της ΠΕΘ, τον Σταύρο Αβαγιάννη, Θεολόγο, Α΄ Αναπλ. μέλος του ΔΣ της ΠΕΘ, τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ηρακλή Ρεράκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ και τη Δρ Θεολογίας κ. Ιωάννα Κομνηνού, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ.
O κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΕΘ, αναφέρθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του Ελληνικού Πολιτισμού, της Παιδείας, της Εκκλησίας αλλά και της γενικότερης πορείας της χώρας στο παρόν και στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πρόεδρος, τόνισε πως ο ελληνισμός αλλά κυρίως οι ευρωπαϊκοί λαοί και ιδιαίτερα οι ηγέτες τους, οφείλουν ν’ αντιληφθούν ότι «ο τρίτος βασικός πυλώνας του δυτικού πολιτισμού –μετά την Αρχαία Ελλάδα του πνεύματος και την Αρχαία Ρώμη των θεσμών- είναι η Χριστιανική Διδασκαλία. Η Διδασκαλία, που εκπορεύεται από την Επί του Όρους Ομιλία, η διδασκαλία της Καταλλαγής, της Αγάπης και της Αλληλεγγύης. Η χριστιανική διδασκαλία, είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει καλλίτερα τα βήματα εκείνων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας», σε αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.
Ο κ. Πρόεδρος  τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που απαιτούνται από όλους, προκειμένου να κρατηθεί ακέραιη η πνευματική και πολιτισμική μας κληρονομιά, με κύριο διαχρονικό της άξονα την ορθόδοξη παράδοση.
O κ. Πρόεδρος, στο σημείο αυτό, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τους αγώνες της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, υπέρ της παρεχόμενης ορθόδοξης χριστιανικής παιδείας, προκειμένου να υπάρχει μια συνεχής επαγρύπνηση, μέσα στις σύγχρονες δυσμενείς κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς στο παρόν αλλά και στο μέλλον της χώρας.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΕΘ, ευχαρίστησαν θερμά τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, γι΄ αυτήν την τιμητική, πολυσήμαντη, συμβολική αλλά και ουσιαστική συνάντηση, η οποία, καθόσον λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την  πρόσφατη επίσκεψη στο νησί της Λέσβου, των τριών προκαθημένων, του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, του Πάπα της Ρώμης, κ. Φραγκίσκου και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου, αναδεικνύει,  τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει για την ενότητα αλλά και την οικουμενικότητα του Γένους μας, ο τονισμός της ορθόδοξης χριστιανικής μας παραδόσεως.
Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΕΘ παρουσίασαν στον κ. Πρόεδρο τα προβλήματα που αναφύονται τον τελευταίο καιρό στον κλάδο των Θεολόγων με το μάθημα των Θρησκευτικών και τον ενημέρωσαν για  την κάθετη αντίθεσή τους στα πολυθρησκειακά, συγκρητιστικά νέα  Προγράμματα Σπουδών, που επιχειρεί βεβιασμένα, με ανυπόστατες δικαιολογίες, να επιβάλει στην εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Ο κ. Πρόεδρος, αφού άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων των μελών της αντιπροσωπείας της ΠΕΘ, δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για να διαφυλαχτεί η ψυχική ενότητα του ελληνικού λαού από επιζήμιες συγκρουσιακές πολιτικές πρακτικές και, παράλληλα, να σφυρηλατηθεί ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο Ενότητας, Αλληλεγγύης και Ευθύνης,  όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι μεγάλες προκλήσεις των καιρών.
                                               Το ΔΣ της ΠΕΘ

10 σχόλια :

 1. Η Κομνηνού δεν ξέρει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν παντελόνια; Και έχει σπουδάσει και θεολογία; Και διδάσκει στα παιδιά θεολογία;
  Επίσης την ακούσαμε σε εκπομπή και έχει χείριστες απόψεις περι σεβασμού των θρησκειών! Όχι περι σεβασμού της ελευθερίας της θρησκευτικής, που είναι σωστό. Είναι δυνατόν να λέει ότι τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά και οι ορθόδοξοι καθηγητές των Θρησκευτικών δεν πρέπει να λένε πράγματα μειωτικά για τις άλλες ψεύτικες θρησκείες;

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΘ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ!
  ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελείως ευσεβιστικα κριτήρια!! Οι γυναίκες απαγορεύεται να φορούν παντελόνια μόνο σε χώρους λατρείας, δεν ζούμε σε θεοκρατικη χώρα!!

   Διαγραφή
  2. Είσαι αθεολόγητος Δημήτρη Αναστασιάδη! Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να φορούν ανδρικά ρούχα, ούτε οι άνδρες γυναικεία ρούχα, ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτό λέει η Ορθόδοξη Παράδοση. Αυτό λένε και σύγχρονοι Άγιοι.
   Τα όσα λες περι θεοκρατικής χώρας δείχνουν πόσο πολύ έχεις εκκοσμικευθεί εσύ!

   Ανατόλιος

   Διαγραφή
  3. Τελείως ευσεβιστικά και νεοεποχίτικα (όπου καταργούνται οι διαφορές ανδρός και γυναικός και ισοπεδώνονται τα πάντα) είναι τα δικά σου κριτήρια Δημήτρη Αναστασιάδη.
   Μετανόησε και άφησε τον ευσεβισμό!

   Διαγραφή
  4. Η Κομνηνού ήταν στέλεχος του Καιρού, πριν πάρει 'μεταγραφή' για την ΠΕΘ.

   Διαγραφή
  5. Δεν ήξερα ότι ήταν στέλεχος του "Καιρού" ανώνυμε 10,37! Σε ευχαριστούεμ για την πληροφορία. Για εμένα καθόλου περίεργο. Πιστεύω πως με αυτά που πιστεύει για την μην κατάκριση των άλλων ψεύτικων θρησκειών στο μάθημα των Ορθόδοξων Θρησκευτικών θα έπρεπε να ανήκει στον "Καιρό". Τι δουλειά έχει στην ΠΕΘ;;;;
   Είναι ευθύνη της ΠΕΘ να της δείξει την πόρτα της εξόδου .

   Διαγραφή
 2. Ανατολιε,να σου θυμίσω τα λόγια του Κυρίου προς τους Φαρισαίους περί του έσωθεν και έξωθεν του ποτηριού από την περικοπή που διαβάστηκε χθες Μεγάλη Τρίτη βράδυ;; Αφορούν όλους εσάς που στέκεστε και αναλώνεστε στην εμφάνιση κάποιου! Φυσικά και δεν είμαι υπέρ της ανδρικής αμφίεσης στις γυναίκες, αλλά ποτέ δεν κάθομαι να σχολιάσω την εμφάνιση μιας γυναίκας!!!! Κοιτάζω πρώτα τα χάλια μου! Δείτε πού οδηγείτε ορισμένοι την κουβέντα!!! Άλλο είναι το θέμα της ανάρτησης και αλλού το πάτε!!!Καλή φώτιση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δημήτρη τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Δεν είναι Φαρισαίοι όποιοι ελέγχουν, αλλά όσοι κάνουν τα αντίθετα με αυτά που λένε. Το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης δεν είναι μικρό αφού κάνει λόγο και η Αγία Γραφή και οι Πατέρες. Και η άσεμνη εμφάνιση αλλά και η ανδρική αμφίεση των γυναικών και η γυναικεία αμφίεση των ανδρών κατακρίνονται. Και αυτό διότι προκαλούν σκανδαλισμό και είναι και αποτροπιαστικό φαινόμενο.
  Εσύ πετάχθηκες και εστίασες την προσοχή σου σε όσα είπε ο πρώτος σχολιαστής μόνο για την εξωτερική εμφάνιση, ενώ αυτός έκανε λόγο και για τα "πιστεύω" της Κομνηνού. Δικό σου το λάθος που έστρεψες αλλού την συζήτηση. Σε καλώ να διαβάσεις πιο προσεκτικά το πρώτο σχόλιο να δεις ότι δεν αναφέρεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση που είναι και αυτό σημαντικό για μια καθηγήτρια Θρησκευτικών.
  Καλά κάνουν οι σχολιαστές και επισημαίνουν την απαράδεκτη ανδρική εμφάνιση των γυναικών και περισσότερο των ονομαζόμενων θεολογίνων, διότι δίνουν το κακό παράδειγμα.
  Καλό Πάσχα να έχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγη διάκριση δέν βλάπτει!! Κ στην γυναίκα μου επιτρέπω να φορά παντελόνι, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό!! Δυστυχώς το πρώτο από τα σχόλια αναφέρθηκε στην εμφάνιση της και έτσι αναγκάστηκα να απαντήσω!Επίσης, ό π.Αυγουστινος σιχαινοταν όσους δεν διατυπώνουν επώνυμα την άποψή τους και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Δεν είναι ίδιον Χριστιανού αυτό!!! Καλή Ανάσταση!!!

   Διαγραφή
 4. Καταγγέλω τα blog "Ακτίνες" και "Θρησκευτικά" που συνέχεια κόβουν τα σχόλια που επικρίνουν την Κομνηνού και την ΠΕΘ που έχει στην αντιπροσωπεία της την Κομνηνού.
  ΜΠΡΑΒΟ στο δικό σας blog ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ που δημοσιεύει ελεύθερα τα ευπρεπή σχόλια. ΜΠΡΑΒΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com