Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΑΠΘ: Φοιτητές τοποθέτησαν το προσκυνητάρι στην θέση του

apth-proskinitari.jpg
ROMFEA.GR | Στην θέση του τοποθέτησαν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, το προσκυνητάρι με την εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εκεί όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια, ζητώντας από την κοσμητεία να μην μετακινηθεί ξανά η εικόνα, σεβόμενη την άποψη των περισσοτέρων φοιτητών.

''Εμείς οι φοιτητές ζητάμε από την κοσμητεία να μην μετακινηθεί ξανά η εικόνα από εκεί'' αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των φοιτητών.
Ακολουθεί παρακάτω η ανακοίνωση των φοιτητών:
Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής τοποθετήσαμε σήμερα στην θέση του το προσκυνητάρι με την εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια!
Εμείς οι φοιτητές ζητάμε από την κοσμητεία να μην μετακινηθεί ξανά η εικόνα από εκεί. Επίσης ζητάμε να σεβαστεί την άποψη των πλείστων φοιτητών.
Στην προσπάθεια να κατέβει το προσκυνητάρι μας προσέγγισαν καθηγητές και μας ενημέρωσαν ότι στα μελλοντικά σχέδια της σχολής θα γίνει ένα ψηφιδωτό με αγιογραφίες από Θεσσαλονικείς Αγίους.
Σεβαστή κίνηση και ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα αλλά αυτό δεν κωλύει την ύπαρξη και του προσκυνηταρίου.
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ψάλαμε το «Ευλογητός ει Χριστέ ο Θεός». 

Σχόλιο αναγνώστη στην εν λόγω ανάρτηση:

Αγαπητοί, έζησα από κοντά αυτές τις στιγμές, καθώς φοιτώ σε αυτή την σπουδαία σχολή. Ωστόσο, το μόνο που έχω να πω είναι πως λυπάμαι για πολλούς Καθηγητές μας. Σήμερον, το πρωί, και ενώ όλοι μετά χαράς οδεύαμε προς την πύλη του 1ου ορόφου του κτηρίου, ώστε να προσκυνήσουμε την Εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως! Η εικόνα, είχε μετακινηθεί και πάλι. Τούτη την φορά, όχι στον 4ο όροφο, αλλά εντός της Αίθουσας Συνεδριάσεων, εντός της οποίας υμείς δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, όπως ακουγόταν καθ' όλη την διάρκεια της μέρας στους διαδρόμους. Ωστόσο, δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Θα τα καταφέρουμε με πολύ αγώνα. Θα τους κερδίσουμε! Δεούμεθα, αλλά δεν Φοβούμεθα, αγαπητοί Εικονομάχοι Καθηγητές!

6 σχόλια :

 1. Άνδρα αρχή δείκνυσι. Δέν καταλαβαίνει ο κοσμήτορας ότι γελοιοποιεί τον εαυτό του με αυτά τα καμώματα, το αξίωμά του, αλλά και αυτούς που τον εξέλεξαν.Γιατί επιμένει σε ένα λάθος το οποίο έχει προκαλέσει κατακραυγή εναντίον του και προσβάλει τόσους φοιτητές; Αυτός είναι ο στόχος του να μείνει στην ιστορία ως ο εικονομάχος κοσμήτορας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι σόι καθηγητές θεολόγοι είναι αυτοί; Ακατάλληλοι. Έξω από τη Θεολογική Σχολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραιοι αγωνες!
  Μπραβο παιδια!
  Ακριβη μου Ορθοδοξια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δόξα τω Θεό !!!! Μπραβο παιδια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητηρια στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπράβο!! Μην σταματάτε! Φτιάξτε άλλο προσκυνητάρι και βάλτε το εκεί! Γεμίστε τον τόπο προσκυνητάρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com