Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Φαναριώτικα «παιχνίδια» με την Μονή Εσφιγμένου

Τό Φανάρι πρό τῆς ἐπερχομένης ψευδοΣυνόδου
πού μόνο μέ τόν Χριστό δέν θά εἶναι σύν ὁδῷ,
"φλερτάρει" μέ τούς Ἐσφιγμενίτες
καί "διαπλάθει" πρός μία στρεβλή κατεύθυνση "συμφωνίας"
τή συνείδηση τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας
πρῶτον: διότι γνωρίζει ἐκ τῶν προτέρων ὅτι οἱ Ἐσφιγμενίτες
θά ξεσηκωθοῦν
στά ὅποια ἄλαλα καί μπάλαλα θεσπίσει ἡ Σύνοδος
καί δεύτερον: γιά νά μαλθακέψει τήν ἄποψη
τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας πού ἔχει
γιά τήν ἀγωνιστικότητα καί τό ἀσυμβίβαστον
τῶν Ἐσφιγμενιτῶν!
Ἔ ρέ κάτι ἀλώπεκες πού "ποιμένουν"
καί κάτι "ὀρθόδοξα" ἱστολόγια πού τίς χαϊδεύουν!

Περίεργα όσο και ύποπτα παιχνίδια παίζει τις τελευταίες ώρες το Φανάρι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την Μονή Εσφιγμένου. Διαρρέει εντέχνως σε φιλικά προσκείμενα σάιτ ότι η Μονή Εσφιγμένου ζήτησε την «επανένωση» με το Άγιο Όρος, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Όλα άρχισαν πριν 3 μήνες, όταν ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο τύπου της Μονής Εσφιγμένου κ. Ηρακλή Μωραΐτη και τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στάθη Λιάντη, δια να διερευνήσει κατά πόσο είναι δυνατή μια προσέγγιση του Φαναρίου με την Μονή Εσφιγμένου.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν επίπονες, ακροβατούσαν σε λεπτές ισορροπίες και από την πλευρά του Φαναρίου ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, τελικά, πρότεινε στην Μονή Εσφιγμένου να υπάρξει τελική λύση, με την χαρακτηριστική φράση: «Θέλουμε την Μονή Εσφιγμένου με τις αντιρρήσεις της». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου κ. Μεθόδιος δεν κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις της Μονής, αλλά και συγχρόνως γίνεται αποδεκτός ως ο νέος Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, με την Αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων να αποτελεί πια παρελθόν.
Όλα όμως άλλαξαν την Τρίτη το απόγευμα, όταν ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στάθη Λιάντη, επισκέφθηκαν τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου κ. Μεθόδιο στο κονάκι της Μονής, στην Νέα Ρόδα. Εκεί, ο κ. Απόστολος ζήτησε ουσιαστικά από την Μονή Εσφιγμένου να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, γεγονός που ουδέποτε είχε αναφερθεί μέχρι εκείνη την στιγμή. Επίσης έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της συμπροσευχής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Φυσικά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τον κ. Μεθόδιο, ασυζητητί.
Την Τετάρτη το πρωί η Φαναριώτικη διπλωματία επανήλθε, λέγοντας πως «πρέπει να πρυτανεύσει η αγάπη», σ’ αυτό το πλαίσιο κλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, για να ακούσει και πάλι έκπληκτος τις ίδιες απαιτήσεις από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί την μνημόνευση και την προσευχή, ώστε να «επιτρέψει» την «επανένωση» της Μονής Εσφιγμένου στην Αγιορείτικη Κοινότητα.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η απάντηση του κ. Μεθόδιου ήταν και πάλι αρνητική, αλλά προκαλεί κατάπληξη η μεθόδευση εκ μέρους του Φαναρίου, καθώς και το πώς παρουσιάζεται η είδηση στα φιλικά τους σάιτ όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ εμφανίζεται η Μονή Εσφιγμένου να ζητάει εκείνη την επανένωση!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν νοιάζεται για την ενότητα και την συμφιλίωση στους κόλπους της Ορθοδοξίας αλλά εργάζεται αόκνως για την εκπλήρωση των προσωπικών του φιλοδοξιών, της Πανθρησκείας και της εξαφάνισης οποιασδήποτε Ορθόδοξης φωνής.
Εκτιμάται ότι πίσω από την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπάρχει έντονο γεωπολιτικό παρασκήνιο, το οποίο συνδέεται και με την επικείμενη επίσκεψη τόσο του Πατριάρχη Ρωσίας κ. Κύριλλου, όσο και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τέλη Μαΐου στο Άγιο Όρος. Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα αποκτούν καταιγιστικό ρυθμό.
Από την Τετάρτη, η  Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκεται στο Άγιο Όρος, ενώ την Πέμπτη θα συγκληθεί Διπλή Ιερά Σύναξη με …άγνωστο, προς το παρόν, αντικείμενο, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.
Το «αποκλειστικό» δημοσίευμα του ROMFEA.gr
METHODIOS
Ιδού το δήθεν αποκλειστικό που δημοσιεύθηκε στην ROMFΕA.gr.: «Να επανενωθούν διοικητικά και να έχουν και πάλι λειτουργική κοινωνία με τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους ζητά η αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου!
Ο Ηγούμενος Μεθόδιος με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, φέρεται να ζήτησε να επανέλθει η διοικητική και λειτουργική επικοινωνία της αδελφότητας, τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που είχε διακοπεί πολλά χρόνια, θεωρώντας πως το Πατριαρχείο δεν ακολουθεί τον ορθό θεολογικά δρόμο.
Η αδελφότητα αποκαλείτο η μόνη "γνήσια" και κατηγορούσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις υπόλοιπες Μονές ότι ανέχονται την επικοινωνία με τον Πάπα, και τη διεθνοποίηση του Αγίου Όρους με τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, τριμελής αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτελείται από τους μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην τελική επανένωσή τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες μονές του Αγίου Όρους.
Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί ποιες θα είναι οι σχέσεις με τη "νέα" αδελφότητα και τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο Εσφιγμενίτη, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Μακαριστό Ηγούμενο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη.
Επίσης, άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστών που υποστήριζαν φανατικά την "γνήσια" αδελφότητα και έβαλλαν κατά του προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για πάνω από 30 χρόνια».
Γράφει ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Σήμερα Πέμπτη, η εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου (που αποτελείται από τους μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο) μαζί με τον ειδικό γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στάθη Λιάντη, βρίσκονται από το μεσημέρι στη Μονή Εσφιγμένου και συζητάνε με τον ηγούμενο της Μονής κ. Μεθόδιο την δυνατότητα επιστροφής της μονής στην αγιορείτικη κοινότητα, σε διοικητικό και μόνο επίπεδο.
Οι εξελίξεις είναι ιστορικές θα σας ενημερώνουμε…
Ώρα 20:00- Η εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποχώρησε από τη μονή Εσφιγμένου, μετά απ΄δραματικές διαβουλεύσεις. Όλα κρέμονται από μια κλωστή...

14 σχόλια :

 1. Μακαρι ο Θεος να φωτιση τον Μεθοδιο και ολους τους μοναχους, που ζουν τοσα χρονια μεσα στο σχισμα, να επανελθουν στην Εκκλησια, για την ΣΩΤΗΡΙΑ των ΨΥΧΩΝ τους, που ειναι το ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ μελημα, και κατοπιν για αλλα θεματα (διοικητικα, πολιτικα, οικονομικα, γεωπολιτικα, κλπ), τα οποια ειναι δευτερευοντα.
  Ακομη και ενα προβατο αν χαθη, ο καλος ποιμην οφειλει να το αναζητηση και να το επανενταξη στο ποιμνιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ να φωτιστείς και να καταλάβεις ποιά είναι ή αλήθεια!!!Είναι ή μόνη πραγματική αδελφότητα!!!

   Διαγραφή
  2. Α μάλιστα
   οδηγούν τους πιστούς στην απώλεια οι Εσφιγμενίτες που κρατάνε την Ορθοδοξία και διέκοψαν το μνημόσυνο του πατριάρχη βαρθολομαίου λόγω οικουμενισμού,

   και δεν οδηγούν στην απώλεια οι Οικουμενιστές πατριάρχες και δεσποτάδες.. που φέρνουν τον Πάπα και συμπροσεύχονται προκλητικά και δημόσια μαζί του.

   Διαγραφή
  3. Η Εκκλησία δεν ειναι οι προβατόσχημοι λύκοι,αλλά η Αλήθεια του Χριστού μας!Από την οποία ο Βαρθολομαίος και οι "εκκλησίες" του εχουν πάρει διαζύγιο από δεκαετίες(αν ποτέ ήταν παντρεμένοι).Οσο για το ανέκδοτο του καλού ποιμένα Βαρθολομαίου,τι να πω,μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.....

   Διαγραφή
  4. Δημήτρης Αναστασιάδης και λοιποί σχισματικοί, τραβάτε στις παρατάξεις σας και στους αλληλοαφορισμένους παλιοημερολογίτες Αρχιεπισκόπους σας, και αφήστε εμάς στην Εκκλησία..

   Διαγραφή
  5. Το μυαλό σου και μιά λύρα που θα με αποκαλέσεις ΓΟΧ,θρασύδειλε!!Δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι κανενός κ να αποτειχιστω ποτέ!!!Ό Βαρθολομαίος και οι λοιποί ορθόδοξοι οικουμενιστες έχουν ήδη θέσει τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας. Μάθετε ότι και ό ηγούμενος τής Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, αλλά και οι άλλοι δύο πατέρες της Μονής όπου περνάμε αυτές τις άγιες μέρες είναι σφόδρα αντίθετοι με την σύγκλιση της Συνόδου!!

   Διαγραφή
  6. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ

   Διαγραφή
 2. πω πω ζήλος......απο ζήλο άλλο τίποτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα μπουρούσατε μου με παραπέμψετε σε μία παλαιότερη ανάρτησή σας σχετικά με το «Πιστεύω» και το κόμμα (,) μετά τη φράση «Πιστεύω εις ένα Θεόν Πατέρα» και όχι «...εις ένα Θεόν, Πατέρα».

  Έψαξα και δεν μπορώ να τη βρω και είμαι σίγουρος ότι σε κάποια ανάρτηση στο blog σας γίνεται αναφορά σε αυτό. Αν μπορεί παραπέμψτε σε κάποιο σύνδεσμο.

  Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ26 Απριλίου 2016 - 9:37 π.μ.

  Κανένας δεν είναι μικρό παιδί για να τον κοροϊδέψουν, πολύ περισσότερο οι Εσφιγμενίτες, οι λοιποί Αγιορίτες Μοναχοί και όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για το θέμα Κληρικοί , Μοναχοί και λαϊκοί. Στο τέλος θα βγεί ο " Λογαριασμός " τα αποτελέσματα δηλαδή της Μεγάλης Συνόδου και ο καθένας θα πρέπει να πάρει υπέυθυνα τις αποφάσεις και επιλογές του συμπεριλαμβανομένων και ημών. Τότε θα φανεί περίτρανα τί πρεσβεύει ο καθένας μας, γνήσιο ή κάλπικο, ευθές ή στρεβλό, καθαρό ή ακάθαρτο. Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθένα να παίζει τα πιθανά παιγχνίδια του, για εμάς η Πίστη δεν είναι ούτε παιγχίδι ούτε χόμπι είναι η ζωή μας και ας προετοιμαζόμαστε γι αυτή την υπεύθυνη στιγμή που δεν είναι χρονικά μακριά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι καταληψίες της Εσφιγμένου, μνημονεύουν έναν από τους Αρχιεπισκόπους των ΓΟΧ..Φυσικά αυτό δεν το λένε προς τα έξω. Ε λοιπόν, προκείμενου να βγούμε εκτός Εκκλησίας, 1000 φορές με τον Πατριάρχη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι εννοείς "δεν το λένε προς τα έξω"; Μα τι λάσπη είναι αυτή;
   Κρυφά λειτουργούνε στο μοναστήρι τους; Δεν έχουν επισκέπτες;
   Πάντως από όσο ξέρουμε οι ΓΟΧ και αποστολική διαδοχή έχουνε και ορθόδοξοι είναι στα πιστεύω τους.

   Άλλοι είναι που μνημονεύουν τον "αγιότατο Πάπα Ρώμης" μπροστά στις κάμερες στο Φανάρι και τον θυμιατίζουν.

   Άλλοι είναι που ευλογεί το τραπέζι τους ο Πάπας και κάνουν τον σταυρό τους (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος), δες το βίντεο:
   https://www.youtube.com/watch?v=WYXYQe5FoMY
   http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/04/2016-2.html

   Διαγραφή
  2. Ψεύδεσαι εν γνώσει σου και εκ του πονηρού!!Καμμία μνημόνευση,κανενός αρχιεπισκόπου!!Ψαρεύεις σε θολά νερά για τους μη γνωρίζοντες!!Εκκλησία δεν ειναι εκεί που είναι ο αιρετικός λατινόφρονας Βαρθολομαίος,αλλά εκεί που είναι ο Χριστός μας,οι Πατέρες,οι Οικουμενικές Σύνοδοι,που κατοχύρωσαν το Σύμβολο της Πίστεως,Το Πιστεύω μας,που λέει καθαρά πια είναι η Εκκλησία(η μία και Αγία),και όχι τα παρακλάδια του αρχηγού των οικουμενιστών Βαρθολομαίου!!

   Διαγραφή
 6. Ποιός σάς είπε ότι έχουν αποστολική διαδοχή οι ΓΟΧ;;Κ ας πούμε ότι έχουν,ποιά παράταξη απ' όλες;; Μήν λέμε ότι θέλουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com