Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Τελεσίγραφο Φίλη για το μάθημα των ΘρησκευτικώνΣυνεχίζει να προκαλεί ο Υπ. Παιδείας κ. Φίλης για το μάθημα των θρησκευτικών και τα όρια ανάμειξης  της Εκκλησίας στο  θέμα αυτό,  σε  συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Real News».

«Η αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών με κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές. Ηδη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει συγκροτηθεί επιτροπή, όπου αξιολογείται η δίχρονη πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων, που έχουν τη θετική γνώμη μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών θεολόγων», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Φίλης.
Εκείνο ωστόσο που αποτελεί ευθεία πρόκληση κατά της Εκκλησίας  και εναντίον όλων εκείνων που αντιδρούν με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Φίλη και των ομοϊδεατών του, είναι η άποψη που κατέθεσε με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ στέλνει τελεσίγραφο:»Η Εκκλησία– μας είπε–όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος θα διατυπώσει απόψεις αλλά είναι συνταγματική ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίζει για τα θέματα της εκπαίδευσης.» Δηλαδή όσο και να διαφωνεί η Εκκλησία η οποία συμμετέχει ισότιμα, υποτίθεται, στο διάλογο αυτό δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη οι διαφωνίες της. Θα κάνει αυτό που θέλει ο κ. Φίλης ως αρμόδιος υπουργός. Πολύ δημοκρατικά όλα αυτά.
Και για να μας πείσει ο  παντογνώστης Υπουργός για το καλώς έχειν των απόψεών του επισφραγίζει τις απόψεις του αυτές με την εύκολη αιτιολογία:» Αυτό, άλλωστε, συνέβη κατά το παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., όταν εγκρίθηκαν τα νέα βιβλία θρησκευτικών, παρά την αντίδραση της Εκκλησίας τότε».
Προς  τί λοιπόν η Εκκλησία συμμετέχει σε αυτό τον διάλογο- παρωδία; Μετά από όλα αυτά είναι ολοφάνερο οτι ο κ. Φίλης δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από αυτά που έχει εξαγγείλει εξ αρχής. Κοροϊδεύει την Εκκλησία και εκείνη του τείνει το χέρι της. Την φτύνει κατάμουτρα την Εκκλησία και εκείνη νομίζει οτι ψιχαλίζει…..Τί άλλο περιμένετε Αγιοι Αρχιερείς;

4 σχόλια :

 1. ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν είναι Δημοκράτης ο Κος Φίλης, τότε είναι υποχρεωμένος γιά τις όποιες αλλαγές νά ρωτήσει την Εκκλησία καί τούς γονείς των μαθητών.
  Εάν είναι φασίστας τι καθόμαστε και συζητάμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγνώμη δηλαδή αλλά καταργεί τον ομολογιακό χαρακτήρα από τα βιβλία που αφορούν τα παιδιά μας και δεν τον ταρακουνάει κάνεις; Πότε θα τον αφορίσουν να δει τι θα πει κατάργηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και απευθύνομαι στα άτομα του άρθρου που λένε να μήν υπα΄ρχουν υβριστικά στοιχεία κλπ. Για μένα είναι ίδια με τον Φίλη, απαρράλλακτα με τον Φίλη και δεν θέλουν να πάθη κάτι ο φίλος τους από τυχών βρισιές.
  Εν τάξει αυτο το προσπερνώ όχι ότι υπάκουσα στις φθηνές φοβέρες αλλά να πώ ότι βγάζω το καπέλλο μου σε αυτόν τον χονδρόπετσο τεμπέλη υπουργό την στιγμή που ούτε οι πολίτες αλλά ούτε και η Εκκλησία μπορούν να του κάνουν τίποτε.Με τον τρόπο του καταργεί τα θρησκευτικά από τα σχολεία και οι γονείς δεν του κάνουν τίποτε αλλά κι ούτε ο Ιερώνυμος και η συμμορία του ανοίγουν το στοματάκι τους που το έχουν μόνο για το κύριε ελέησον κι αυτό το λένε παράφωνα. Καλά να παθαίνετε όσοι υποφέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com