Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Ενέκρινε αλλαγές στα κείμενα της Πανορθόδοξης η Εκκλησία της Κύπρου

Δεκτές κατά πλειοψηφία έγιναν οι τροποποιήσεις στα κείμενα της Πανορθόδοξης από την ειδική επιτροπή που συνεστήθη για το λόγο αυτό από την Εκκλησία της Κύπρου.

        Αυτό έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Αναλυτικά το ανακοινωθέν που εκδόθηκε:
        Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:
        1) Συνέχισε και ολοκλήρωσε τη συζήτηση επί των κειμένων της μελλούσης να συνέλθει Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και απεδέχθη, κατά πλειοψηφία, τροποποιητικές εισηγήσεις τριμελούς Συνοδικής Επιτροπής, που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
        2) Διεξήλθε τις εκθέσεις των αρχιερέων που συμμετέχουν στους διαφόρους εκκλησιαστικούς Διαλόγους και, ύστερα από συζήτηση, έλαβε τις δέουσες αποφάσεις.
        Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
        5 Απριλίου 2016.

1 σχόλιο :

  1. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα, στα τέλη Μαίου, θα αποφασιστούν τροποποιήσεις οι οποίες δεν θα γίνουν γενικά δεκτές στη Σύνοδο και βάσει του Κανονισμού της Συνόδου θα γραφούν απλώς στα πρακτικά ως προτάσεις των επί μέρους Εκκλησιών και παράλληλα θα γίνει δεκτό το γενικό κείμενο και έτσι όλοι θα δηλώνουν ευχαριστημένοι. Ενώ θα δηλώνουν ότι έπραξαν το καθήκον τους με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις κάνοντας δεκτό το γενικό κείμενο θα έχουν στην ουσία αποδεχθεί και τις κακοδοξίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com