Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: “Εμείς δεν κάναμε συμπροσευχές με τον Πάπα”

Συντάκτης: I.Λ
Κι ενώ η Ορθοδοξία ετοιμάζεται εν μέσω διενέξεων για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου το ζήτημα των σχέσεων της με τον παπισμό πάντα παραμένει φλέγον.

Κι ενώ η Ορθοδοξία ετοιμάζεται εν μέσω διενέξεων για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου το ζήτημα των σχέσεων της με τον παπισμό πάντα παραμένει φλέγον. Κι ενώ ο Οικ. Πατριάρχης θα συναντηθεί εκ νέου με τον Πάπα στη Λέσβο σε μια εβδομάδα, οι σχέσεις του ποντίφικα με τις κεφαλές της Ορθοδοξίας πάντα επιφέρουν συζητήσεις και σχόλια.
Συνομιλώντας με διπλωμάτες ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας σχολίασε εκ νεου την ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο.
«Η συνάντηση αυτή απέδειξε τη μεγάλη ομοφροσύνη, η οποία υφίσταται μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στα κοινωνικά και τα ηθικά ζητήματα.
Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος δεν ασχολήθηκαν με όσα μας διχάζουν θεολογικά και δογματικά ούτε κατεβλήθησαν προσπάθειες συγκλίσεως των θέσεων, ούτε υπήρχαν συμπροσευχές ή κοινές λατρευτικές εκδηλώσεις. Η μόνη προσέγγιση που επιτεύχθη αφορούσε στα κοινωνικά και τα ηθικά θέματα», ανέφερε ο Ιεράρχης και το καρφί για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Φαναριώτες που έχουν πάρει εργολαβία τις συμπροσευχές με τον Πάπα ακούστηκε μέχρι την Πόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com