Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Πιο κοντά Μόσχα-Αντιόχεια... Κρύος ιδρώτας στο Φανάρι

77d4ca0db3118105db9a1d40b70c293a_M.jpg
Στενότερες γίνονται οι ήδη στενές σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Μόσχας και Αντιόχειας. Με δεδομένο το ναυάγιο στη προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ Ιεροσολύμων Αντιόχειας στην Κύπρο πριν από λίγες μέρες, αλλά και την επερχόμενη Πανορθόδοξη στην οποία η στάση της Αντιόχειας είναι απρόβλεπτη,

τους Φαναριώτες τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας γιατί η Μόσχα ήταν εκείνη που επέμενε για ομοφωνία αποφάσεων στη Σύνοδο και χωρίς την συγκατάβαση της Αντιόχειας τα πράγματα μπερδεύονται...
        Οι στενότερες σχέσεις των δύο Πατριαρχείων επιβεβαιώθηκαν με μια Θεία Λειτουργία. Στις 10 Απριλίου  μετά από μια μακρά διακοπή τέλεσε Θεία Λειτουργία στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, εκπρόσωπος του Πατράρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, συλλειτουργήσαντος του Ιερομονάχου Στεφάνου Ηγκούμνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διαχριστιανικών υποθέσεων.
        Στη Θεία Σύναξη μετείχαν μέλη Διομαδικής ομάδας βουλευτών του Ρωσικού Κοινοβουλίου για την προάσπιση των χριστιανικών αξιών. Στο ιερό επίσης βοηθούσαν ο συντονιστής της ως άνω ομάδας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας κ. Σεργεΐ Γαβρίλωφ και το μέλος της Άνω Βουλής κ. Δημήτριος Σάμπλιν.
        Οι ως άνω άνδρες και ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Γιουσένκο επισκέφθηκαν την απελευθερωθείσα περίφημη Ιερά Μονή Αγίας Ισαποστόλου Θέκλας Μααλούλης.
        «Ευρισκόμενοι σήμερα στο Ναό μετείχαμε με τους Σύρους στρατιώτες στη Θεία Λειτουργίας και αισθανθήκαμε τις επιπτώσεις της βαρβαρότητας και θηριωδιών διαπραχθέντων κατά την κατάληψη της Μααλήλης με βασικό πληθυσμό τους Ορθοδόξους χριστιανούς και τους Ελληνόρυθμους Καθολικούς. Αγνοούνται ιερά λείψανα και εικόνες, η φωτιά κατέστρεψε πολλά από όσα προυπήρχαν εδώ. Χριστιανικά ιερά κειμήλια του Ναού εκλάπησαν και πολλά χάθηκαν, ανέφερε ο κ. Σεργεΐ Γκαβρίλωφ».
        Επίσης ο βουλευτής τόνισε ότι ο κεντρικός σκοπός σήμερα είναι να τερματισθεούν οι καταλήψεις και η αιματοχυσία στη χώρα. Όταν επιτευχθεί αυτό οι Ρώσοι προσκυνητές θα έρχονται στη Συρία. «Η Ρωσία θα στηρίξει κατά δύναμιν το λαό της Συρίας στην συντήρηση εικόνων, ψηφιδωτών και των εσωτερικών διακόσμων των Ιερών Μονών», είπε εν κατακλείδι ο Ρώσος βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com