Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Πυρετός επαφών για την Πανορθόδοξη- Στο Φανάρι οι Γεωργιανοί που απέρριψαν κείμενο

8f1d4caaaf61b3fa08d039a89f51d707_M.jpg
Πυρετός έχει καταβάλει το Οικουμενικός Πατριαρχείο όσο πλησιαζεί η ημερομηνία για την Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου.

        Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει από την απόρριψη κειμένου από την Εκκλησία της Γεωργίας. Το Φανάρι επιχείρησε πρόσφατα να αδειάσει την Εκκλησία της Γεωργίας, υποστηρίζοντας πως εκείνη δεν έχει απορρίψει κείμενο της Πανορθόδοξης, αλλά με μια επιστολή -απάντηση ο εκπρόσωπος της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι Ανδρέας τάραξε πάλι τα λιμνάζοντα εκκλησιαστικά ύδατα του Βοσπόρου....Για αυτό και εκλήθη στο Φανάρι!
        Η απάντησή του Μητροπολίτη ήταν διεξοδική, ειλικρινής και πολύ αποκαλυπτική, υποστηρίζοντας από τη μία πλευρά πως η γεωργιανή Εκκλησία υπήρξε συνεπής και ειλικρινής παντού και δείχνει μεγάλη αυτοσυγκράτηση και υπομονή για χάρη της Ορθόδοξης ενότητας, ενώ από την άλλη πλευρά ,το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ρόλο τυχοδιωκτικό!
        Η επιστολή επιβεβαιώνει επίσης ότι η Εκκλησία της Γεωργίας και το Πατριαρχείο Αντιοχείας αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο "Το Μυστήριο του Γάμου και Κωλύματα του." Επίσης η επιστολή ανέφερε ότι το κείμενο "Οι σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο" έτυχε σφοδρής κριτικής από την Ιερά σύνοδο της Εκκλησίας της Γεωργίας κατά την τελευταία συνεδρίασή της, μετά τη συνάντηση των Προκαθημένων στη Γενεύη.
        Χθες λοιπόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού είδε τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Γέροντα Περγάμου κ. Ιωάννην, Ατλάντας κ. Αλέξιον, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Δαρδανελλίων κ. Νικήταν και Ντητρόιτ κ. Νικόλαον, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Γεωργίας αποτελουμένην εκ των Σεβ. Μητροπολιτών Αχαλτσίχης και Τάο-Κλαρδζέτης κ. Θεοδώρου, Ζουγκδίδι και Τσαΐσι κ. Γερασίμου, Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Γεωργίου Ζβιαντάντζε και Οσιωτ. Μοναχού κ. Ανθίμου.  
        Στην ατζέντα των συζητήσεων ασφαλώς η στάση των Γεωργιανών στην Πανορθόδοξη... Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης μετά τη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com