Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Ο ΒΙΑΙΟΣ ΚΟΡΑΝΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ


Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Είναι φανατικοί όσοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό;
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα  λειτουργήσει ‘’Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών σπουδών’’ στα πλαίσια του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.  Τούτο είναι γεγονός και με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθμό 45, ημερομηνίας 19 Απριλίου 2016.

Είναι φανατικοί όσοι ενίστανται στη λειτουργία ‘’Εισαγωγικής Κατεύθυνσης’’ στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής, στην  οποία θα διδάσκεται ο βίαιος κορανικός φανατισμός, απέναντι στους μη μουσουλμάνους;   Είναι φανατικοί οι εκφράζοντες την αντίθεσή τους, στο να διδάσκεται η βίαιη φανατική κορανική προτροπή, «σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε...κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους»;
Το κοράνι το μίσος και τη βία διδάσκει. Ενδεικτικά αναφέρομε βίαιες κορανικές προτροπές :   «Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία», «σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε», «θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών», «το μίσος σας θα πρέπει να ανάβει μόνο εναντίον των διεστραμμένων (απίστων)», «όπου βλέπετε απίστους (μη μουσουλμάνους), εάν τους αφανίσετε θα έχετε μεγαλύτερη συμμετοχή στη χαρά του παραδείσου» κλπ. Το ανίερο κοράνι, που είναι γεμάτο από υποδείξεις για βιαιότητες.
Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη παραδοχή του ιμάμη του Άμστερταμ, Γιασί Ελφορκανί με τα εξής λόγια :  «Οι τρομοκράτες νομιμοποιούν θεολογικά τις πράξεις τους.  Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε, αυτό δεν έχει σχέση με το Ισλάμ».
Όντως είναι οξύμορο και παράδοξο,  από αγάπη και κανανόηση προς τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας, να επιτραπεί η λειτουργία ‘’Εισαγωγικής Κατεύθυνσης’’ που θα διδάσκεται η απάνθρωπη κορανική βία και μάλιστα στα πλαίσια του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής.  Ποιοι υποπίπτουν σε ακρότητα, όσοι ενίστανται ή όσοι εμμένουν σε τέτοια ‘’Εισαγωγική Κατεύθυνση’’;
Θα διδάσκεται μια δαιμονιώδης πλάνη, ένα συνοθύλευμα αιρέσεων, σε ‘’Εισαγωγική Κατεύθυνση’’, στα πλαίσια μάλιστα της Θεολογικής Σχολής. Η αίσθηση του κάλλους της εν αληθεία αγάπης, δεν επιτρέπει τέτοιες εκπτώσεις, που δεν βοηθούν τους εν πλάνη συνανθρώπους μας, καθότι η πλάνη αυτή θα διδάσκεται μάλιστα σε ‘’Εισαγωγική Κατεύθυνση’’ στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής.  Έχει δυστυχώς γραφεί η πιο μελανή σελίδα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Είναι φανατικοί όσοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διδασκαλία του βίαιου κορανικού φανατισμού, στα πλαίσια της ‘’Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών σπουδών’’ του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης;

4 σχόλια :

 1. Ω της Κατάπτωσης και του Εξευτελισμού! Όσοι Καθηγητάδες υπέγραψαν την ίδρυση αυτού του τμήματος, αρνήθηκαν τον Χριστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιάσος και Τσελεγγίδης για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών https://youtu.be/Hhr5GxrAvUQ?list=PLGpiVC2ERVWj5ue3C-5Xe9DaiHIspN8Q3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτοι και η πλειοψηφία των καθηγητων ειπαν το ΟΧΙ!!!ΕΥΓΕ !ΕΥΓΕ!

   Διαγραφή
 3. Σημεία των εσχάτων καιρών. Αντισταθείτε χριστιανοί στη λαίλαπα του οικουμενισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com