Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Τα απίστευτα του Πύργου: Μετά την παρέλαση ματαιώνουν ΚΑΙ την έλευση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία!!!

Ο φόβος της Δημοτικής Αρχής για οποιαδήποτε, ακόμα και ιστορική – εθιμική – παραδοσιακή – καθιερωμένη κοινωνική εκδήλωση, και σκεπτόμενη ότι αυτή μπορεί να δημιουργήσει …διαμαρτυρίες σε βάρος της, την έχει οδηγήσει σε πολύ παράξενα, σκοτεινά και αλλόκοτα “μονοπάτια”!

Μετά το ΑΙΣΧΟΣ που έστησαν τον κόσμο (ΟΛΟΙ οι …επίσημοι) μέσα στη βροχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και δεν εμφανίστηκαν ποτέ, καταργώντας την στην πράξη με το “έτσι θέλω”, έρχεται τώρα η ΜΑΤΑΙΩΣΗ της “πατροπαράδοτης” επί σειρά πολλών δεκαετιών (σαράντα εννέα χρόνια) συγκέντρωση των Επιταφίων όλων των εκκλησιών της πόλης το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία Πύργου!!!
Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες και εξακριβωμένες πληροφορίες, η ματαίωση της συγκέντρωσης των Επιταφίων ήταν εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, κι έγινε δεκτή από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Ως αιτιολογία για την απίστευτη στην πραγματικότητα, για τα ήθη, έθιμα και συνήθειες της πόλης κίνηση αυτή, αυτό που άρχισε να βγαίνει προς τα έξω σε πρώτη φάση είναι ότι:
α) “Επειδή είναι κλειστός ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου”…
β)“Και επειδή δεν είναι σωστή η γενικότερη εικόνα που κάθεται κόσμος στις καφετέριες της πλατείας και τρώνε και πίνουν κ.τ.λ., οι οποίες όταν ξαναγίνει από του χρόνου η περιφορά θα πρέπει να είναι κλειστές εκείνη την ώρα”…
Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται ότι ο ναός Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τον Ιανουάριο του 2014, δηλαδή εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια, για τα έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης του.
Ήταν δηλαδή κλειστός, και το Πάσχα του 2014 και το Πάσχα του 2015.
Ενώ, επίσης να υπενθυμιστεί ότι όταν έκλεισε οι δηλώσεις που έγιναν από τους αρμόδιους ήταν ότι θα είναι σε λειτουργία και ανοιχτός το Πάσχα του 2016 (φέτος δηλαδή)…
Όσο για την δικαιολογία με τις καφετέριες της πλατείας οι σώφρονες άρχοντες και ποιμενάρχες δεν καταργούν τα Έθιμα αλλά φροντίζουν να βελτιώνουν τις συνθήκες τον χρόνο που διεξάγονται. Και χρόνος από πέρυσι έως τώρα υπήρχε.
- Στη γενικότερη δηλαδή τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια και την υπόλοιπη εικόνα εγκατάλειψης στην πόλη του Πύργου, έρχεται να προστεθεί και η αλλοίωση – κατάργηση ιστορικών και καθιερωμένων συνηθειών, ηθών κι εθίμων!!!
Της παρέλασης, της συγκέντρωσης και περιφοράς των Επιταφίων όλων των εκκλησιών στο κέντρο της πόλης, κ.τ.λ.
- Κινήσεις που δικαιολογημένα εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τους κατοίκους του Πύργου έναντι της Δημοτικής Αρχής…
Κι αν θέλει η Δημοτική Αρχή, στους πολύ …λάθος και “στραβούς” δρόμους που έχει πάρει, ας καταλάβει έστω και τώρα κάποια πράγματα.
Ας βγουν από τη …γυάλα κι ας αρχίσουν να σκέφτονται με – λίγη έστω – λογική. Λίγη έστω…

1 σχόλιο :

  1. Στην αρχή βρίσκουν μια φτηνή δικαιολογία, όπως αυτήν που επικαλέστηκε η υπουργός Παιδείας της Νδ κ.Μαριέττα Γιαννάκου, για να απαγορεύσει το μυστήριο της εξομολόγησης μέσα στα σχολεία (είναι τόσο σημαντικό το μυστήριο και δεν υπάρχει χώροι γι αυτό το καταργούμε, αυτή την δικαιολογία επικαλέστηκε! Μετά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας! http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/09/blog-post_9680.html)

    Σήμερα καταργούν την συγκέντρωση των επιταφίων, αύριο και τους ίδιους τους επιταφίους (για να μην προσβάλλονται οι λαθροεισβολείς)
    και οι ραγιάδες τα δέχονται ανενόχλητοι.
    "Πήραν την πόλη οι οχτροί κι εμείς ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com