Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δείτε το επίσημο σύμβολο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Μια σύνθεση εμπνευσμένη από την εικόνα της «προετοιμασίας του Θρόνου» αποτελεί την βάση για τον επίσημο λογότυπο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ένας θρόνος, πάνω στον οποίο βρίσκεται το Ευαγγέλιο και το Άγιο Πνεύμα είναι τα κύρια στοιχεία του λογοτύπου της Συνόδου η οποία θα συγκληθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κρήτη και παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην προσυνοδική διάσκεψη των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα λάβουν μέρος.
Κάτω ακριβώς από το γραφικό αναφέρεται στην αγγλική γλώσσα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» στη συνέχεια «Πεντηκοστής 2016» και τέλος το «Εις ενότητα πάντας εκάλεσε». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info που φέρνει στη δημοσιότητα τον λογότυπο, υπήρξε αντίδραση από την Εκκλησία της Σερβίας για την χρήση μόνο της αγγλικής γλώσσας. Τελικά αποφασίστηκε να προστεθούν οι ίδιες αναφορές σε όλες τις γλώσσες της Συνόδου.
 
Μια σύνθεση εμπνευσμένη από την εικόνα της «προετοιμασίας του Θρόνου» αποτελεί την βάση για τον επίσημο λογότυπο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως αποκαλύπτει το orthodoxia.info

4 σχόλια :

 1. Έχουν και το Ίνα Ώσιν Εν με το "He called all to unity"....Αυτή την φράση του Χριστού λοιπόν θα εκμεταλλευτεί πονηρά ο Αντίχριστος για να ενώσει τους Χριστιανούς κάτω από την εξουσία του...πολύ λυπάμαι και στενοχωριέμαι γι' αυτή την πονηρή και υποκριτική όπως πιστεύω εκμετάλλευση αυτής της φράσης του Κυρίου με τρόπο που να τους συμφέρει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγκίνηση ...
  θα ταν ενδιαφέρον να πληροφορούμασταν και τα σύμβολα των προηγούμενων οικουμενικών συνόδων.
  Εκτός αν οι πατέρες τότε δεν είχαν τέτοια ενδιαφέροντα.

  Έγινε η ορθόδοξη (σε καμία περίπτωση σε είναι "παν-ορθόδοξη") Σύνοδος, σήμα όπως οι ολυμπιακοί αγώνες. Να δούμε τι άλλο θα δούμε. Πάντως μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης ή λήξης, θα ταν ότι πρέπει. Εξ άλλου έχει γίνει πολύ προπόνηση τόσα χρόνια με τα ονομαστικά συλλείτουργα δεσποτάδων και τις υποδοχές του Πάπα (ε, συγνώμη, του Πατριάρχη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "He called all to unity ""!!
  Μα αυτό ακριβώς είναι η οικουμενιστική ένωση. Ο καθένας ότι θέλει πιστεύει, αλλά να είναι μαζί ενωμένοι.
  Πάνε περίπατο οι Άγιοι κανόνες περί καθαρότητας στά τής Αγίας Πίστεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επειδή δεν κατανοώ ακριβώς τι γίνεται θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος οι Ορθόδοξοι όλοι το ίδιο δόγμα δεν είναι? Δεν έχω καταλάβει ποιος μάχεται κατά ποιανού? η Ελληνική Εκκλησία και το Πατριαρχείο ?ρωτώ για να μάθω απλά ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com