Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Δεν προωθεί την πατριαρχική εγκύκλιο στις Νέες Χώρες η Δ.Ι.Σ.

Η εγκύκλιος ήταν να διαβαστεί στους ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Όμως στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών δεν έφτασε ποτέ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στις επιτροπές Διορθοδόξων και Νομοκανονικών παρέπεμψε η Δ.Ι.Σ. την εξέταση του θέματος της εγκυκλίου που απέστειλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς τις Μητροπόλεις που βρίσκονται στις περιοχές των Νέων Χωρών με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου.
Όπως είχε αποκαλύψει το orthodoxia.info η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν προωθήθηκε στις Μητροπόλεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως συνηθίζεται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Πράξη του 1928 αλλά παραπέμφθηκε στην Δ.Ι.Σ.
Καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info αναφέρουν πως αυτό που προβληματίζει την Αθήνα είναι πως αυτή η εγκύκλιος δεν υπογράφεται μόνο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά από όλη τη Σύνοδο του οικουμενικού Πατριαρχείου.
«Πόσες Σύνοδοι μπορούν να απευθύνονται σε μια επαρχία;» αναρωτήθηκε ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος στο orthodoxia.info.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδιαίτερα σήμερα ημέρα κατά την οποία η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να προσκαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Λέσβο, περιοχή που ανήκει στις λεγόμενες Νέες Χώρες και που σύμφωνα με το Πατριαρχείο αποτελεί δική του επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com