Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

"ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ";;;


κατάλογος.jpg

Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.

Η πιο μελανή σελίδα για τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Ποιος θα το έλεγε κατά την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι θα ερχόταν η αποφράδα εκείνη μέρα όπου θα ιδρυόταν Κατεύθυνση των αρνητών και πολεμίων του Σταυρού του Κυρίου μας.  
Ποιος θα το έλεγε ότι η πλειοψηφία των καθηγητών του Θεολογικού Τμήματος, θα ελάμβανε την απαράδεκτη απόφαση για ίδρυση Κατεύθυνσης, χειρότερης από την αρειανική αίρεση, αλλά και την χιλιαστική δαιμονιώδη πλάνη.
Αν περιέλθει κανείς τους Ναούς που έχει βεβηλώσει το Ισλάμ, θα παρατηρήσει ότι το πρώτιστο που αφαιρούν είναι ο Σταυρός.  Θα ήταν βλασφημία μεγίστη να πιστέψει κανείς ότι κατά την αποφράδα μέρα της απόφασης Κατεύθυνσης ισλαμικών σπουδών, της Κατεύθυνσης των αρνητών και πολεμίων του Σταυρού του Κυρίου μας, "γέγονε χαρά μεγάλη εν τω ουρανώ".  Λύπησαν τον Θεό αλλά και τόσους Ορθοδόξους Χριστιανούς,  με πρώτο τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
Ούτε κάν το συμβολικό ιστορικό γεγονός της απόφασης  για την  ίδρυση της Θεολογικής Σχολής το έτος 1912, το έτος της  απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους, δεν έχουν λάβει υπόψη, αυτοί που θεωρούν ως ‘’ιστορική μέρα’’ την αποφράδα μέρα της απόφασης Κατεύθυνσης ισλαμικών σπουδών.
Θεωρούν την αμφισβήτηση τούτη, όσοι στήριξαν τέτοια απαράδεκτη απόφαση, ως ακρότητα και ως ενέργεια μερικών φανατικών.  Ποιοι όμως τελικά υπέπεσαν σε ακρότητα;  Όσοι αντέδρασαν για την ίδρυση Κατεύθυνσης των αρνητών και πολεμίων του Σταυρού του Κυρίου μας ή αυτοί με την  απαράδεκτη απόφαση για ίδρυση Κατεύθυνσης ισλαμικών σπουδών, της Κατεύθυνσης των αρνητών και πολεμίων του Σταυρού του Κυρίου μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com