Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Λυκούργος Νάνης, ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις πεπαρρησιασμένες του ενέργειες!

florinis.jpg
Λυκούργος Νάνης, ιατρός
     Μετά τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Κυθήρων, Πειραιώς και Κηφισίας, και ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη λεγόμενη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" που προώρισται να συνέλθει τον προσεχή Ιούνιο στο Κολυμπάρι της Κρήτης, ευφραίνοντας τον πιστό λαό.

        Ο ένας μετά τον άλλον, οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία προβληματικών προδιαγραφών σύνοδο που μόνο πνευματική ζημία συνεπάγεται για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.
         Επιπροσθέτως, οι προαναφερθέντες μητροπολίτες γνωρίζουν, προφανώς, ότι με την τυχόν συμμετοχή τους στην ψευδο-σύνοδο της Κρήτης τους επιφυλάσσεται ο ρόλος του "κομπάρσου", της "μαριονέττας" και της "γλάστρας", κατά την επιτυχέστατη έκφραση του αγίου Φλωρίνης, αφού κάποιοι "φαεινοί εγκέφαλοι", οι οποίοι συνέταξαν τον κανονισμό λειτουργίας της εν θέματι συνόδου, φρόντισαν να φαλκιδεύσουν απαράγραπτα κανονικά δικαιώματα κάποιων ισότιμων με αυτούς συνεπισκόπων τους που σχετίζονται με το δικαίωμα της ψήφου απάντων των συμμετεχόντων μελών της συνόδου.
        Είναι προφανές ότι κάθε ημέρα που περνά, το κύρος της επικειμένης συνόδου υφίσταται όλο και μεγαλύτερη αποδόμηση και καθίζηση στις συνειδήσεις των μελών του εκκλησιαστικού σώματος, κάτι οπωσδήποτε αναμενόμενο λόγω της συνειδητοποιησεως από την πλευρά των ορθοφρονούντων ποιμένων και ποιμαινομένων της προβληματικότητός της από θεολογικής, εκκλησιαστικής, εκκλησιολογικής και ιεροκανονικής απόψεως.
        Τυγχάνει εξόχως λυπηρό να ξοδευθούν τόσα χρήματα (άλλη μια θλιβερή πτυχή του όλου ζητήματος) για να συγκληθεί και συνέλθει μία σύνοδος που, όπως όλα δείχνουν, θα καταταγεί στην κατηγορία των ληστρικών συνόδων που δεν συγκροτήθηκαν και συντονίστηκαν με την πνοή του Αγίου Πνεύματος αλλά με την επίνευση ενός άλλου δυσειδούς πνεύματος! Μία σύνοδος επικοινωνιακής σκοπιμότητας που αντί να περιφρουρήσει το Ορθόδοξο Δόγμα και διαφυλάξει το Ορθόδοξο Ήθος θα θεσμοθετήσει εκκλησιαστικά και εκκλησιολογικά τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και την εκκοσμίκευση, τις δύο χαίνουσες αυτές πληγές του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου. Θα έχουν μετά άδικο όσοι τη χαρακτηρίσουν ως "συνέδριον ανόμων και συναγωγή πονηρευομένων";
        Εκτός της παραιτήσεως από μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ψευδο-σύνοδο του Κολυμπαρίου του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου και οι δηλώσεις του στα πλαίσια της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής συνεντεύξεως πλήρωσαν αφάτου χαράς τα ορθοφρονούντα μέλη της Εκκλησίας. Ιδιαιτέρως αυτές περί "κόκκινων γραμμών", αναφερόμενος στον επάρατο παπισμό και την παγκοσμιοποίηση, και περί της αναγκαιότητος αναγνωρίσεως ως Η' και Θ'οικουμενικών, των εν Κωνσταντινουπόλει συνόδων του 879-880 και 1341 αντίστοιχα!
   Αποτελεί κόλαφο για το Φανάρι, το συντονιστικό κέντρο της οικουμενιστικής πολιτικής, το γεγονός ότι ένας ιεράρχης των λεγόμενων "Νέων Χωρών" αφ ενός μεν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες της φαιδρής και προβληματικής συνόδου υποβάλλοντας σχετική παραίτηση αφ ετέρου δε με τις δηλώσεις του ουσιαστικά αποδομεί και αυτός το προ πολλού απωλεσθέν κύρος της.
   ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις συγκεκριμένες πεπαρρησιασμένες του ενέργειες! Ευχόμαστε όπως και στο μελλον μας δώσει τη χαρά να τον ξαναδούμε να υπερμαχεί με σθένος του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους στοιχών στις επιταγές της αρχιερατικής του συνειδήσεως και στην ατίμητη ομολογιακή παρακαταθήκη που παρέλαβε από το μακαριστό του γέροντα.
Λ.Ν

19 σχόλια :

 1. Και βεβαίως δεν θα πρέπει να λησμονούν οι εμπνευστές και υποβολείς κειμένων τα οποία αλλοιώνουν την ορθόδοξη πίστη ότι το ίδιο πετραχήλι με αυτούς φορούν και οι επίσκοποι οι οποίοι αντιδρούν και την ίδια αρχιερατική εξουσία έχουν και όσοι αντιτίθενται στις προσβολές της πίστεως και αγωνίζονται να τις ανατρέψουν. Αναλογίζονται τι επιπτώσεις θα έχουν οι πράξεις τους εάν συγκληθεί μία σύνοδος καταδικαστική της συνόδου της Κρήτης, εάν αυτή χαρακτηρισθεί ψευδοσύνοδος; Είναι βέβαιο ότι θα καταστεί πανορθόδοξο αίτημα μια τέτοια σύνοδος. Τι συνέπειες θα έχει η υπογραφή και διακήρυξη κακοδόξων κειμένων, εάν τέτοια κείμενα υπογραφούν και διακηρυχθούν συνοδικώς στην Κρήτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "μία προβληματικων προδιαγραφών σύνοδο που μόνο πνευματική ζημία συνεπάγεται"
  "ψευδο - σύνοδο της Κρήτης"
  "θα καταταγή στην κατηγορία των ληστρικών συνοδων"
  "συνεδριο ανομων και συναγωγη πονηρευομένων"
  "της φαιδρής και προβληματικής συνόδου"
  Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, μερικοί συγγραφείς να διατυπώνουν εν θερμώ ακραίες εκφράσεις ή σχήματα καθ' υπερβολήν ή βαρείες και σκληρές διατυπώσεις.
  Οταν όμως πρόκειται για ένα σοβαρό Πανορθόδοξο, Εκκλησιαστικό θέμα, θα έπρεπε ο τρόπος εκφράσεως μας να είναι σοβαρός και να αναδίδη ευσέβεια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μελετήσατε, αγαπητέ, με προσοχή και άνευ προκαταλήψεως τα προσυνοδικά κείμενα και τις καταλυτικές και εξουθενωτικές κριτικές που ασκήθηκαν σε αυτά από την πλευρά επισκόπων, αντιαιρετικών γραφείων μητροπόλεων, ακαδημαικών θεολόγων, θεολογικών επιστημονικών φορέων, ιερών μονών, ιεραποστολικών αδελφοτήτων και άλλων παραγόντων του εκκλησιαστικού και θεολογικού χώρου; Το κύρος της μελλούσης συνόδου δικαίως έχει αποδομηθεί σε μεγάλο βαθμό και όσο περνάει ο καιρός θα αποδομείται και άλλο.
   Δυστυχώς απ ό,τι φαίνεται κάποιοι ηγετικοί παράγοντες της εν λόγω συνόδου ασεβούν προς την παρακαταθήκη των πατέρων και των κανόνων και δεν προσεγγίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα τα ζητήματα που απαρτίζουν το θεματολόγιό της. Τοξεύστε λοιπόν προς εκεί τα βέλη σας.
   Λ.Ν.
   Λ.Ν.

   Διαγραφή
 3. Εύγε και μπράβο, τέτοια θέλει το ποίμνιο της ηρωικής μητρόπολής μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα γιατί εύγε? οπως δήλωσε ο Μητροπολίτης κ.Θεόκλητος σε συνεντευγη το εκανε λόγω γήρατος και οχι λόγω πίστεως!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σχόλια σχετικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου
   https://opaidagogos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_25.html

   Διαγραφή
  2. Ο υποφαινόμενος στη σχολιογραφική μου τοποθέτηση υπήρξα σαφής. Το "εύγε" αναφερόταν σε "συγκεκριμένες πεπαρρησιασμένες ενέργειες " του εν λόγω μητροπολίτου που τυγχάνουν άξιες επαίνου.
   Λ.Ν.

   Διαγραφή
  3. Δεν είναι κακός ο έπαινος. Απλά λέμε να μην επαναπαυόμαστε. Δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια στον λόγο του. Η συνέντευξη αν δεν κάνουμε λάθος δόθηκε ΠΡΙΝ το συλλείτουργο με τον Ελπιδοφόρο. Άλλα λέμε την μία ημέρα, παριστάνουμε τάχα τους αγωνιστές (επικαλούμενοι ένα υπόμνημα) και άλλα κάνουμε την επόμενη;

   Διαγραφή
 5. Αν ο συγκεκριμένος μητροπολιτης ειναι πραγματι ορθοδοξος γιατι δεν υποσηριζει την ορθοδοξια μεσα στην συνοδο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί πολύ απλά θα είναι θέατρο προειλλημένων αποφάσεων νομιμοποίησης του οικουμενισμού!!!

   Διαγραφή
  2. Τότε γιατί δεν δημοσιοποιεί το υπόμνημα του στον λαό;
   "Ειπέ τη εκκλησία" λέει. Δεν λέει παράχωσε το.

   Χθες ακούσαμε την παραβολή των ταλάντων.

   Διαγραφή
 6. Ἀκούσατε τό βίντεο προσεχτικά;
  Γιά ἐνημερωθεῖτε:
  "Ὁ Ἐπίσκοπος Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητος, καί συλλειτούργησε μέ τόν οἰκουμενιστή κ.κ. Ἐλπιδοφόρο Προύσης, καί "τά γυρίζει" κατά τῆς ἐπερχομένης ψευδοσυνόδου! Μακάρι νά εἶναι κατά! (βίντεο)"

  http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_265.html

  καί στό ἴδιο βἴντεο:

  "Ἄς γνωρίζουμε τήν θέση τοῦ Ἐπισκόπου Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητου γιά τό Μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, καί γιά τήν Ἠλεκτρονική Ταυτότητα μέ τό τσιπάκι 666! (βίντεο)"

  http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/04/666.html


  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. O Μητροπολιτης ΦΛΩΡΙΝΗΣ μας κανει τον ΚΑΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ για να ηγηθει ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ των ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ,ταχα μου αντιδρωντας στις ετοιμες αιρετικές αποφασεις της ονομαζόμενης Οικουμενικής.Στοχος ττων Οικουμενιστων και του Μητροπολιτη ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

   Διαγραφή
  2. Πώς τεκμηριώνεται αυτό που λες; Έχεις στοιχεία που να πιστοποιούν αυτό που ισχυρίζεσαι;

   Διαγραφή
 7. ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ¨¨ΑΓΙΟΙ"" ΤΩΝ "ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΠΑΛΙΩΝ ΧΩΡΩΝ" ΠΟΥ "ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ" ΜΕ ΤΟ "ΣΕΠΤΟ" ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 1922 ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΑΛΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΥΠΡΟ ΜΑΓΓΙΕΣ ΗΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ "ΑΜΑΝΑΤΙ" ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συγνώμη, ο μητροπολίτης Φλωρίνης ως μέλος της τρέχουσας ΔΙΣ, δεν προσκάλεσε τον Πάπα στη Λέσβο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άσχετο αυτό. Εμείς κοιτάμε τι δήλωσε.

   Διαγραφή
  2. Παιδαγωγε και εσυ εχεις παρομοια λαθη στο μπλογκ σου. Οπως οτι εχεις στα φιλικα σου μπλογκς, και μπλογκς με αιρετικες αποψεις. Μην μας παριστανεις τον αλαθητο Παπα!!!

   Διαγραφή
  3. Ας εφερε τον Παπα. Εμείς κοιταμε τι δηλωσε!
   Δεν αντιλεγω να λεμε μπραβο αλλα να εχουμε το νου μας.
   Η αληθεια ειναι οτι η ομαδα παιδαγογος εχει ιστολογια από Ακτινες μεχρι αποτιχισθενες και του παλαιου ημερολογιου και διαφορα πατριωτικά.Απαγορευετε;

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com