Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Μη σπρώχνεστε.. ποιος θα πρωτοφιλήσει την παντόφλα του πάπα Φραγκίσκου


contributor columnist

Όπως και επί μακαριστού Χριστοδούλου, o οποίος χρεώθηκε εις τον αιώνα την αμαρτία της πρώτης ελεύσεως πάπα στην Ορθόδοξη πατρίδα μας, η προεδρία της δημοκρατίας έπαιξε ύποπτο ρόλο με την πρόσκληση σαν αρχηγού κράτους που απηύθυνε στον ποντήφικα, έτσι και σήμερα ο πρόεδρος της (κατ'ευφημισμόν) δημοκρατίας μας, διαγκωνίζεται με την  εκκλησιαστική  (κατ'ευφημισμόν) ηγεσία μας, ποιος θα πρωτοφιλήσει την παντόφλα του πάπα.

Είμαστε μάρτυρες και θύματα, της πρωτοφανούς βιαιότητος και στυγνότητος επιχείρησης, "ειρηνικής" αλώσεως και αφανισμού ενός ολοκλήρου έθνους. Με πολιορκητικό κριό τα δάνεια που σκορπίζονταν αφειδώλευτα στην κοινωνία, την ατιμωρησία και την ανυποληψία της δικαιοσύνης, οι γενίτσαροι της νέας αλώσεως, διεφθαρμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι δίχως αξίες, ασελγούν σήμερα ατιμώρητοι πάνω στο ανυπεράσπιστο σώμα της κοινωνίας.

Με τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους κοινωνικής μηχανικής, απονευρώνουν, τρομοκρατούν  και χειραγωγούν ένα ολόκληρο έθνος, που η μεγαλύτερη ήττα του είναι τελικά η έλλειψη της  μόνης αυτογνωσίας του γένους μας: της πίστης μας. Απαρνηθήκαμε τον Χριστό μας. Όλα τα άλλα είναι φυσική συνέπεια της δικής μας άρνησης.   


Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Αγιώτατε,
Πολλές χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάζονται στις ημέρες μας να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμου, τρόμου και φτώχειας, βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ακραίας περιθωριοποίησης. Αναζητώντας ένα μέλλον ασφάλειας και ειρήνης, μακριά από τις ερειπωμένες εστίες τους, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά αδιαφορία και κλειστές πόρτες.
Το δράμα των προσφύγων δοκιμάζει τον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης όλων όσων ενστερνίζονται τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας και θέτει κάθε άνθρωπο προ των ευθυνών του.
Γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία Σας για τις βασανιστικές κακουχίες των προσφύγων και έχοντας παρακολουθήσει τις συνεχείς εκκλήσεις Σας για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας, συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία Σας για την τύχη τους καθώς και την πεποίθησή Σας ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί κοινή ευθύνη όλων μας.
Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, υποδέχεται καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο αριθμό προσφύγων που αναζητούν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη, αλλά συναντούν στην συνέχεια ανυπέρβλητα εμπόδια στην πορεία τους. Η απογοήτευση των ανθρώπων αυτών τους οδηγεί από την ελπίδα στην απελπισία, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τελικά δεν μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους.
Έχω την πεποίθηση, Αγιώτατε, ότι απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων των Λαών και των Κυβερνήσεων της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση αυτής της δραματικής κατάστασης και είμαι βέβαιος ότι η δική Σας συμβολή μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική.
Είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία Σας, στο πλευρό των προσφύγων όχι μόνο θα τους παρηγορήσει, αλλά και θα στρέψει τα βλέμματα όλων στην δραματική τους κατάσταση, αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με τη σκέψη αυτή, επιθυμώ να Σας απευθύνω πρόσκληση να επισκεφθείτε ένα από τα σημεία πρώτης εισόδου των προσφύγων, τη νήσο Λέσβο του Ανατολικού Αιγαίου, και να βρεθείτε, μαζί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δίπλα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Η επίσκεψή Σας στη Λέσβο, θα ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια για συνειδητοποίηση του προσφυγικού δράματος και θα αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες του κοινού μας Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Παρακαλώ δεχθείτε, Αγιώτατε, την έκφραση των πλέον διακεκριμένων αισθημάτων μου.

5 σχόλια :

 1. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

  Όταν ο λύκος φοράει καλά και καλή δορά,
  δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός.

  Περί προβειάς ο λόγος.

  Ειδικά άν είναι κάποιος ζήτουλας δυτικόφρων
  που δεν έχει ακούσει τίποτα για τον πολύτιμο Μαργαρίτη.

  Προσβλέπει στα ράκη της αποκαθημένης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η μονη λυσι που υπαρχει είναι να γυρισουν οι λσθρομεταναστε στις πατριδες τους η στη σαουδικη αραβια ,κανεις άλλος δεν μπορει να ΄λυσι το πρόβλημα υτους και πολύ λιγοτερο η Ελλαδα,που δεν μπορει να λυσι τα δικα της προβλήματα.
  Οι λσαθρομετανασυτε πρεπει να γυρισουν πισω ,διοτι η Ευρωπη δεν τους θελει ,αν μεινουν στην Ελλαδα ,η Ελλαδα υα καταστραφη εθνικα και πνευματικα με μαθηματικη ακριβεια.αλλη λυσι δεν υπαρχει,ειδη είναι αργα ,επρεπε ειδη να ειχαν απελασθη οι λαθρομετανασται,αυτο που γινεται είναι εθνικη αυτοκτονια,με τη συνεργια πολιτικων και θρησκευτικων ηγετων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μιά εμετική επιστολή ενός χαμαιρπούς γυμνοσάλιαγκα που όμως τυγχάνει νά έχει τοποθετηθή στήν κορυφή τής πολιτειακής εξουσίας, από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τό οποίο όμως στηρίζουν διά τής ψήφου τους κάποια εκατομμύρια ανθελλήνων! Καί όπως πολύ ορθώς επισημαίνει καί ο αρθρογράφος κ. Κοσμίδης "Απαρνηθήκαμε τον Χριστό μας. Όλα τα άλλα είναι φυσική συνέπεια της δικής μας άρνησης."!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ανάλυση τα λέει όλα. Σωστός ο Λευτέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από πού και ως πού "αγιώτατος" ο πάπας ο αρχηγός της αίρεσης του Καθολικισμού; Γνωρίζει ο πρόεδρος της δημοκρατίας καθόλου τις ρήσεις των Αγίων μας για το Πάπα; του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού,του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Ραφαήλ και των νεωτέρων; του Ιουστίνου Πόποβιτς, του Αγίου Παΐσιου, του Φιλοθέου Ζερβάκου και τόσων άλλων; Δυστυχώς μας κυβερνούν ανιστόρητοι και άθεοι, βουτηγμένοι στη μασονία και υπήκοοι στα σατανικά σχέδια της σε βάρος της Ορθόδοξης Πίστης και του Ελληνισμού. Ποιος θα μας γλυτώσει από τα μιαρά τους σχέδια; Μόνη μας ελπίδα ο Χριστός και η ειλικρινής μετάνοια μας.Αμήν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com