Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Ο Πάπας στην Ελλάδα με πρόσχημα το προσφυγικό μαζί με Βαρθολομαίο- Γιατί δεν είναι τόσο απλή η επίσκεψη

6bf3bd7827a78712c054bdc3b1298c7a_M.jpg
Ναι μεν αλλά στο αίτημα του Παπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την Ελλάδα απάντησε στη σημερινή συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ναι δηλαδή στην επίσκεψη στη χώρα μας, αλλά ανεπίσημα και μόνο για λίγες ώρες σε κάποιο νησί-υποδοχέα προσφύγων, όπως η Λέσβος.

        Η Εκκλησία της Ελλάδος με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να περιορίσει την επίσκεψη του ποντίφικα σε πεδίο ανθρωπιστικό προβάλλοντας το προσφυγικό ως μοναδικό αντικείμενο της επίσκεψης και για αυτό το λόγο προτίθεται να προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίον ο κ. Φραγκίσκος πολλάκις έχει χαρακτηρίσει "αδελφό" να δώσει επίσης το παρών.
        Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά... Ο ποντίφικας δεν είναι μόνο επικεφαλής των Ρ/καθολικών ανά την υφήλιο, αλλά έχει και την ιδιότητα του αρχηγού κράτους. Είναι λοιπόν δυνατόν να βρεθεί ο αρχηγός του Βατικανού στην Ελλάδα και να μην συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία; Εδώ συναντήθηκε η Αντζελίνα Τζολί.... Ποιος θα υποδεχτεί τον Πάπα στη Λέσβο; Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος;
        Επίσης, εδώ και μήνες εκκρεμεί ένα αίτημα του Δήμου Σύρου να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος το νησί για να τον τιμήσει. Είναι δυνατόν να βρεθεί ο Πάπας στην Ελλάδα και να μην επισκεφθεί νησιά όπου το ρ/καθολικό στοιχείο είναι έντονο;
        Όλα αυτά τα ερωτήματα περιπλέκουν την υπόθεση και αναμένουμε εξελίξεις… Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίσκεψη προγραμματίζεται για τις 15 Απριλίου..
        Αναλυτικά το ανακοινωθέν της ΔΙΣ:
        Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
        
          Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
        Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
        Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:
        Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.
        Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
        Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών.
        Μίας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.
        Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

6 σχόλια :

 1. Η ανθρωπιστική επίσκεψη τού Πάπα είναι περισσότερο διπλωματική παρά οτιδήποτε άλλο.
  Ή γνώμη μου είναι ότι θέλει νά δείξει ένα περισσότερο ανθρωπιστικό πρόσωπο γιά νά μετριάσει τις αντιδράσεις των ανθενωτικών, εν όψει μεγάλης Συνόδου καί αποφάσεων αυτής.
  Το 2ο θέμα είναι νά βρεθεί πιό κοντά στην Πάτμο καθώς διεκδικεί εκεί Εκκλησία γιά ποιμαντικούς λογους, καί υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Επιπλέον από τούς ντόπιους έγινε λόγος καί γιά το σπήλαιο της Αποκάλυψης.
  Τέλος οι τρεις μαζί είναι μία κοινή εμφάνιση, πρόβα τζενεράλε γιά τό ποιά θά είναι η επόμενη μέρα της Μεγάλης Συνόδου. Είναι μία επίδειξη ισχύος δύναμης καί εξουσίας, πρός κάθε κατεύθυνση, πού υποσυνείδητα θά καλεί όλους νά βρεθούν εντός αυτής της παγκόσμιας κοσμικής Εκκλησίας καί εξουσίας.
  Γιά νά δούμε, τι άλλα μηνύματα θά λάβουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πού καταντήσαμε! Η Ορθόδοξη Εκκλησία διά κορυφαίων εκπροσώπων της "αβαντάρει", με πρόσχημα το "προσφυγικό" ζήτημα, τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και τη δυσώνυμη "πολυπολιτισμικότητα"! Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός τυγγχάνει σε τρομακτικό βαθμό αποίμαντος!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και μετά περιμένουν ακόμη ορισμένοι ότι δήθεν Επίσκοποι της Ελληνικής Εκκλησίας θα ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην " Μεγάλη Σύνοδο " εάν εκείνη επιμείνη στα Αντορθόδοξα, μάλλον ματαιοπονούν, εδώ η Εκκλησιαστικότητα του Πάπα έχει αναγνωρισθεί de facto ήδη από πολλών ετών και αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά αφού τον υποδέχονται ως Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Επίσκοπο της Ρώμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ερήμην της βουλήσεως του πιστού λαού, τον οποίον όμως προσφωνούν στις εγκυκλίους που εξαπολύουν κάθε τόσο ως "τέκνα του Κυρίου αγαπητά", και την οποία, εν προκειμένω, κάθε άλλο παρά διερμηνεύουν, και σε καταφανή αντίθεση προς αυτήν, οι συνοδικοί με την επιεικώς άφρονα επιλογή τους ρίχνουν νερό στο μύλο του οικουμενιστικού συγκρητισμού και της "πολυπολιτισμικότητας" που υπονομεύουν τη θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι του Θεού, της Εκκλησίας, του Έθνους, της Ιστορίας και της κοινωνίας για την ολέθρια απόφασή τους που συντελεί στο περαιτέρω ροκάνισμα των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών. Ο λαός του Θεού καλείται να αποδοκιμάσει το συγκεκριμένο αίσχος στεντορεία τη φωνή. Καμία δουλειά δεν έχει ο δίκερως γίγας της Ρώμης στην αιματοπότιστη πατρίδα μας με οποιοδήποτε πρόσχημα και οιαδήποτε δικαιολογία. Στιλέττο στην καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έμπηξαν οι συνοδικοί με τη θλιβερότατη ενέργειά τους που προκάλεσε όχι μόνο βαθειά θλίψη στις τάξεις του ψυχικώς αλγούντος ποιμνίου αλλά και ιερή αγανάκτηση και δεινό σκανδαλισμό στις συνειδήσεις των πιστών.
  Οι συνοδικοί, για μία ακόμη φορά, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών του εκκλησιαστικού σώματος. Με τη ληφθείσα, από την πλευρά τους, απόφαση προσέφεραν άριστες υπηρεσίες στην "πολιτική ορθότητα", τη νέα θεότητα του αιώνα μας, που λυμαίνεται το σύγχρονο κοινωνικό βίο. Αντί η Εκκλησία της Ελλάδος να αποτελέσει ανάχωμα στη λυσσώδη επιχείρηση της θρησκευτικής, εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ισοπεδώσεως της πατρίδας μας, η οποία έχει εξαπολυθεί από τους νεοταξίτικους και νεοεποχίτικους κύκλους, αυτή με τις επιλογές της δίδει την εντύπωση ότι σύρεται από τις εξελίξεις και προβαίνει σε ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
  Η Σύνοδος με την αχαρακτήριστη απόφασή της αποξενώθηκε έτι περαιτέρω από το ποίμνιο αφού προτίμησε να ενεργήσει, εν προκειμένω, με πολιτικά-επικοινωνιακά-κοσμικά κριτήρια παρά με αμιγώς εκκλησιαστικά-πνευματικά.
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πλέον καταλαβαίνει και ό πιό αφελής ότι δεν υφίσταται κόντρα Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου.Μάς δουλεύουν κανονικά και οι δύο και δουλεύουν υπόγεια για τόν οικουμενισμό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο εγκληματίας, ο σφαγέας των λαών και περισσότερο των ορθοδόξων χριστιανών θα κάνει ανθρωπιστικού χαρακτήρα επίσκεψη... Δουλευόμαστε αναμεταξύ μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com