Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Οι αχρείαστες διευκρινήσεις του Θεσσαλονίκης Άνθιμου, που σκανδάλισαν

Σφόδρα σκανδαλισμένος ο λαός της Τριανδρίας, από την διευκρινιστική παρέμβαση του παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κκ. Ανθίμου την Ε’ Κυριακή των νηστειών, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 

Εμείς ως Τριανδριώτες και εκ των διαχειριστών της Κατάνυξης, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της αποχώρησης αρκετών ενοριτών, που έφυγαν πικραμένοι και απογοητευμένοι. 

Μάλιστα ένας εξ'αυτών μας δήλωσε πως αποχωρεί για να μη κάνει φασαρία με τις διαμαρτυρίες του και προσβάλλει τον Άγιο. 

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Τριανδρία, να κουβεντιάζει αρνητικά, από άκρου εις άκρον, όλα όσα παράξενα και πρωτοφανή ακούστηκαν την Κυριακή και προκάλεσαν αλγεινότατη εντύπωση.
Στο δια ταύτα, ο φανερά καταβεβλημένος ο Ιεράρχης μας, δεν περιορίστηκε στο πνευματικό κήρυγμα της ημέρας και έκρινε σκόπιμο  πως θα έπρεπε να “διευκρινίσει” τα σχετικά περί της επισκέψεως του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Μάλιστα προέβη στη δήλωση αυτή γιατί έκρινε πως "κάποιοι αυστηροί, δεν τοποθετούνται σωστά".

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗ
"..Εμείς δε θα τις κρίνουμε. Ούτε τις προκαλέσαμε σαν λαός. Ούτε τις διοργανώσαμε. Ούτε τις αποδοκιμάσαμε... κάπου κάπου κάποιες αποδοκιμασίες"."Να σας κάνω μια διευκρίνηση ώστε όλοι μεσ’την ψυχή μας όσοι μας ακούν και από το ίντερνετ να τοποθετηθούν σωστά",είπε στο προοίμιο της ομιλίας του ο Παναγιώτατος και συνέχισε:
"Το πιο σημαντικό, στο σημείο αυτό επειδή μερικοί αυστηροί δεν τοποθετούνται σωστά για την παρουσία του πάπα, ο οποίος ούτε ιεροπράκτησε, ούτε καμμία άλλη λατρευτική εκδήλωση ήταν στην οποία να συμμετέχει".
Είναι διάχυτη η αγωνία του Παναγιωτάτου, να πείσει τον πιστό λαό πως δεν υπήρξαν συμπροσευχές στη Λέσβο.
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗ, τι είδε με τα μάτια του, όλος ο κόσμος: 
Τη στιγμή που όλοι μας σε ζωντανή μετάδοση έχουμε ήδη παρακολουθήσει βίντεο με την κοινή δέηση, απ΄όπου η φωτογραφία και το βίντεο που σας παραθέτουμε:
Κοινή δέηση για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους”.
Δείτε το σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο.

Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !! - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 
Συνεχίζοντας ο Παναγιώτατος, ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Ήρθε αποκλειστικά για την παρουσία την οποίαν είδατε. Είναι λάθος να φωνάζουμε κατά αυτού του γεγονότος. Διότι ο πάπας αδερφοί μου δεν ήρθε ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ήρθε ως ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού. Το Βατικανό είναι κράτος. Είδατε την άφιξή του, είδατε ότι ο πρώτος που τον καλωσόρισε ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ.Τσίπρας. Δηλαδή ο κορυφαίος εκπρόσωπος του κράτους, υποδέχθηκε τον αρχηγό του κράτους του Βατικανού".
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ  (ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ)
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, τι λένε οι ίδιοι οι Καθολικοί:
        Την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο σχολίασε αποκλειστικά στο ΕΚΚΛΗΣΙΑonline o Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, Νικόλαος:
"Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στο νησί της Λέσβου έχει σκοπό ανθρωπιστικό και οικουμενικό. Ανθρωπιστικό διότι έρχονται να συναντήσουν τον ανθρώπινο πόνο στο πρόσωπο των προσφύγων και μεταναστών που είναι μια εικόνα του Χριστού που και σήμερα υποφέρει στο πρόσωπο αυτών των συνανθρώπων. Οικουμενικό διότι γίνεται από τους δύο Προκαθημένους της Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκπροσωπείται από τον Μακαριότατο Ιερώνυμο."[1]
Ο ίδιος μάλιστα ο πάπας Φραγκίσκος, μετά την επιστροφή του στο Βατικανό, διαψεύδει πανηγυρικά τον Παναγιώτατο:
"Η επίσκεψή μου στη Λέσβο συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος το μεσημέρι στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Ποντίφικας ευχαρίστησε όσους τον συνόδευσαν με την προσευχή του, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του αυτή «μετέφερε την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο». Κάτι που, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, «συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, τι λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός
«Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας επισκέφθηκε τη χώρα μας γιατί το προσφυγικό πρόβλημα είναι… καθολικό».
Είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, σχολιάζοντας στη δημόσια τηλεόραση την επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών, προχώρησε στο παραπάνω λογοπαίγνιο, για το οποίο όπως μαρτυρά και το ύφος του, ήταν ιδιαίτερα περήφανος.[2]
Proto Thema[3]  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δυστυχώς εκτέθηκε για άλλη μια φορά ο Παναγιώτατος, προκαλώντας μεγάλο σκανδαλισμό στο εκκλησίασμα του Αγίου Σπυρίδωνα και μέσω του διαδικτύου, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με πόνο ψυχής παρακολουθεί κάθε πιστός, τον μητροπολίτη της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, να προσπαθεί εναγωνίως να πάρει θέση στα γεγονότα της επικαιρότητος. Δήθεν για να κατευνάσει και να καθησυχάσει. Μόνο που η πικρή αλήθεια είναι πως.. τα γεγονότα τον προσπερνούν!
Ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, διαχρονικά,  δεν υπήρξε ποτέ, στην εκκλησιαστική ιστορία της Συμβασιλεύουσας ακόλουθος σε θέματα πίστεως και πατρίδος, αλλά μπροστάρης και εμπνευστής.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, απομονωμένος και αποστειρωμένος, στην άξενη μητροπολιτική αυλή, που ο ίδιος επέλεξε, δείχνει να έχει χάσει κάθε ψυχική επαφή με το λαό της μητροπόλεώς του.

Τώρα που το έθνος, η πατρίδα και ο πιστός λαός, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας, ισχυρές προσωπικότητες, ακέραιους χαρακτήρες και ιεράρχες με γενναιότητα ψυχής, να ομολογούν ορθοδοξία, να καταδικάζουν με παρησία την παναίρεση του οικουμενισμού. 
Δυστυχώς η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κάνει τα πάντα για να αποδειχθεί, κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων.  


[1] http://ekklisiaonline.gr, ανακτήθηκε 18/4/2016.

[2] http://www.reporter.gr, ανακτήθηκε 18/4/2016

[3] https://www.youtube.com, ανακτήθηκε 18/4/2016


17 σχόλια :

 1. Απαράδεκτος ο Μητροπολίτης μας δυστυχώς. Ποιός του είπε ότι θέλουμε να καλύπτει τον πάπα και από πού κατάλαβε ότι οι ανοησίες που μας έδωσε για διευκρινήσεις θα γινόταν ποτέ πιστευτές. Δεν ξέρω αν ο ίδιος έχει τακτοποιήσει στην ψυχή του ότι σιγοντάρει τον οικουμενισμό, πάντως εμείς δεν θα τον δεχτούμε σαν θρησκεία ή πανθρησκεία ή ό,τι άλλο θέλουν να μας πλασσάρουν. Το έχουν καταλάβει βέβαια οι οικουμενιστές και τους φταίει ακόμη και το ίντερνετ (έλεος!) και τσουρουφλίζονται αλλά είναι μία επιλογή που μπορούν να κάνουν: Ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο. Απλά πράγματα.
  Α.Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Oλοι οι Ελληνες συμφωνουν μαζι σας ανωνυμε!Ευγε

   Διαγραφή
 2. Δεν θελω να τον ακουω παιδια αλλο με κουρασε ο Δεσποτης! Κριμα! Δεν κανει τιποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή μετάνοια Παναγιώτατε έστω και στο παρά πέντε.Λυπηθείτε τα ράσα που φοράτε και σας τα εμπιστεύτηκε ο Άγιος Τριαδικός Θεός.Όχι Παναγιώτατε,μην επιτρέψετε το πνεύμα της πλάνης να σας κυριεύσει.Με πόνο ψυχής σας το λέω καλή μετάνοια...ποτέ δεν είναι αργά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θάλασσα τα έκανε πάλι ο παππούλης. Νόμισε πως είχε απέναντι του παιδιά για να τα αποκοιμήσει με παραμυθάκια.Τι πλάνη είναι αυτή ηθελημένη ή μη;Δεν ξέρει ο Δεσπότης ότι το ποίμνιο της Τριανδρίας και την ικανότητα έχει και τη δυνατότητα της γνώσης της πραγματικότητας; Δεν ειναι πολύς καιρός που ο προϊστάμενος του ναού κάλεσε το ποίμνιο να μη τρώει κουτόχορτο ούτε για τους πρόσφυγες - λαθρομετανάστες ούτε για τα εθνικά ούτε τα πολιτικά πράγματα. Τι πήγε να κάνει στη Λέσβο ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Δέσποτα, στο πλευρό του αιρεσιάρχη Πάπα;Και ποιος δεν είδε ότι συμπροσευχήθηκαν; Πήγαν να υποδεχτούν τον καλεσμένο του δηλωμένου άθεου Τσίπρα; Αυτά έκανε ο Άγιος Ραφαήλ στην Κωνσταντινούπολη ή διαφώνησε με τον αυτοκράτορα και φίλο του Παλαιολόγο και εγκατέλειψε το αξίωμα του Πρωτοσύγκελου;
  Ντροπή!!! για τα ψεύδη και την υποκρισία της Ιεραρχίας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προσωπικά αισθάνομαι λες και ο ίδιος ο μητροπολίτης μου, θέλει να μου ρίξει στάχτη στα μάτια γιατί η δική μου αντίδραση φέρνει ενώπιον του τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι ένα ζήτημα σοβαρότατο με το οποίο δεν θέλει να ασχολείται και φοβάται, δεν έχει το κουράγιο και γι αυτό δεν θέλει να έρχεται στο προσκύνιο και να έχει ο κόσμος άποψη γιατί δουλειά του είναι να πάρει θέση. Εδώ το εύκολο δεν είναι σωστό και το ξέρει και το δύσκολο θέλει τεράστιο αγώνα και πνευματικές αποθήκες που φαίνεται πως δεν έχει. Οπότε τι κάνουμε; Ρίχνουμε στάχτη στα μάτια και κουκουλώνουμε το ζήτημα να μην χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζί του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τώρα τι να πω;
  Τεράστιο κατήφορο πηρε ο Παναγιώτατος και δυστυχώς γιαυτόν δεν έχει πνευματικά φρένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όσοι υποστηρίζουν τον Οικουμενισμό είναι δεμένοι νά τον υποστηρίζουν, δέν είναι ελεύθεροι. Τούς έχει δέσει ο διάβολος καί τούς τραβάει από τά μούτρα, όπως ο γεωργός τραβάει το ζωντανό με το αλέτρι καί το καπίστρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

  Πολλάκις η παρουσία της ασθενικής απουσίας
  είναι πιο δυνατή από την ίδια την παρουσία.

  Ειδικά όταν τα ως μή ώφειλε λεχθέντα
  προκαλούν αγαθές συνειδήσεις
  καί καθιστούν την απουσία τόσο αισθητή.

  Είναι το βαθύτερό του πιστεύω.
  Δεν υποκρίνεται.

  Τουλάχιστον αγωνίζεται για το Μακεδονικό.
  Ίσως και κατά της Ισλαμοποίησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μα διαβάζουμε την κοινή έκκληση – διακήρυξη του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

  "Από την πλευρά μας, υπακούοντας στο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, πιστεύουμε ακράδαντα, ολόψυχα και με αποφασιστικότητα, ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση της πλήρους ενότητας όλων των Χριστιανών."
  http://www.naftemporiki.gr/story/1094847/i-koini-ekklisi--diakiruksi-tou-papa-tou-oikoumenikou-patriarxi-kai-tou-arxiepiskopou-athinon


  Ως τι δηλαδή υπέγραψαν την δήλωση ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πάπας;
  Όχι ως θρησκευτικοί ηγέτες;;;

  Όπως τονίσαμε σε σχετικό σχόλιο σε τοπικό ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης, εδώ:
  http://makpress.blogspot.com/2016/04/blog-post_163.html
  ο προβληματικό δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος ιεράρχης υποβιβάζει την νοημοσύνη των πιστών.
  Αλλά ότι τον άκουσαν εκατοντάδες πιστοί χωρίς να πει κάποιος "τι λες τώρα;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μα τι ειναι αυτα που λετε παναγιωτατε. Εισαστε με τα καλα σας;;;
  Ευχομαι να μετανοησετε πρωτου να ειναι αργα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από σένα περίμενε να το ακούσει ο παναγιωτατος φίλε...Αν ήσουν κι εσύ εν μετανοία δεν θα εβρισκες το θράσος να υποδεικνύεις στον οποιαδήποτε τι να κάνει.. Δη σεναν Αρχιερεα.. Ότι άποψη κι αν είχες γι αυτον

   Διαγραφή
  2. Εσύ δηλαδή κύριε γλείφτη είσαι έν μετανοία;;Αηδίασα από το γλείψιμο!!!

   Διαγραφή
 11. Οι προθέσεις των Ορθοδόξων Ιεραρχών είναι καλοπροαίρετες και πεντακάθαρες, και αυτό ενοχλεί όσους έχουν μάθει να διστρέφουν και να παρερμηνεύουν λόγια και πράξεις, για να καταδικάζουν τους Ποιμένες και να δικαιώνουν τους εαυτούς τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Νομίζω ειναι καιρός να πάψουν οι κατηγορίες πόσο μάλλον οι ιεροκατηγοριες..ποτέ θα καταλαβετε όλοι εσείς ότι δεν βοηθα την Μία Ορθόδοξο και Οικουμενική εκκλησία με το να τρωγομαστε μεταξύ μας ... Φτάνουν οι τόσο βαρείς χαρακτηρισμοί για οποιοδήποτε μέλος εκ μελών της εκκλησίας.. Τροφή στους άπιστους να μας κατηγορούν γινόμαστε... Πείτε τον πόνο σας και τους προβληματισμούς σας σΕκεινον..είναι δυνατότερος αποσο νομιζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά!!! Γιατί όλοι εμείς να μην είμαστε άβουλα πρόβατα ή ευλαβείς βλαμμένοι;;Αυτό δεν θέλετε κύριοι σφουγγοκωλαριοι;;;

   Διαγραφή
 13. Ντροπή και απογοήτευση που προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αντί να καταδικάζει την αίρεση του οικουμενισμού κοιτάζει πώς να αποκοιμίσει τους πιστούς, δεν περιμένουμε και πολλά από την διοικούσα Εκκλησία, μόνο οι προσευχές μας πλέον μπορούν να βοηθήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com