Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Αλεξανδρουπόλεως: ''Δεν μιλάμε για ένωση εκκλησιών, διότι δεν έχουμε λόγο να ενωθούμε''

Για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αλλά και για το θέμα της ένωσης των Εκκλησιών μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαύριδη και το Eordaia.org

"Η πίστη είναι γεγονός και όχι θεωρία, είναι κάτι που το ζεις ή δεν το ζεις. Για την πίστη μας αυτή όχι μόνο οι 5 Μάρτυρες της Σαμοθράκης αλλά και πολλοί από τους Αγίους της Πίστεώς μας, και σε καιρούς ειρηνικούς έδωσαν όλοι τους τη ζωή προασπίζοντας την καθαρότητά της και δεν επέτρεψαν σε τίποτα να την αλλοιώσει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: "Πέρασαν πολλοί αιώνες από τότε και εμείς ''ευτυχώς'' είμασταν σκλαβωμένοι από τους Τούρκους και δεν φαρμακωθήκαμε από τα νάματα της αναγέννησης και του διαφωτισμού. Μέσα στην Εκκλησία την Ορθόδοξη που είναι η μοναδική κοίτη που έρχεται από τα χρόνια των Αποστόλων μέχρι σήμερα συνέβησαν και εκεί πολλά, απομακρυνθήκαμε."
"Μην ξεχνιόμαστε ότι δεν βάλαμε το Ποτήριο με το Αίμα και το Σώμα του Χριστού παραπάνω και από τις εθνικότητές μας. Και μεταξύ μας οι Ορθόδοξοι πλέον έχουμε λίγο απομακρυνθεί. Μαθαίνουμε ότι κάποια πράγματα γίνονται στις Εκκλησίες μας στην Άπω Ανατολή που δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, κάποια πράγματα στην Αμερική και στις Σκανδιναβικές χώρες που είναι πράγματα που χρειάζεται να συγκλίνουν και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μία τέτοια Σύνοδο" πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Για την ένωση των Εκκλησιών ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος τόνισε: "Ούτε είναι, ούτε θα πρέπει να είναι θέμα συζητήσεως. Δεν μιλάμε για ένωση των Εκκλησιών. Η Ένωση των Εκκλησιών δεν είναι το ζητούμενο σήμερα γιατί απλούστατα δεν έχουμε κάποιο λόγο να ενωθούμε. Έχουμε λόγο να παραμείνουμε στέρεη στην κοιτίδα μας, την Ορθόδοξη χριστιανική και εάν κάποια ''ποτάμια'' υπάρχουν που διαφοροποιήθηκαν από την κοίτη να ξαναγυρίσουν πίσω."
"Κανένας δεν επιδιώκει ένωση των Εκκλησιών, δεν είναι ζητούμενο σήμερα από την Ορθοδοξία ούτε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εκείνου που χρειάζεται είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας" ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος προέτρεψε όσους ετοιμάζονται να αντισταθούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο να μην το κάνουν, καθώς όπως δήλωσε αυτό δείχνει πανικό και έλλειψη αυτοσυνειδησίας.

Δείτε σχετικό: 
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προσευχηθείτε να τα ''ψάλλω'' σωστά στον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

2 σχόλια :

  1. Η διγλωσσία σε όλο της το μεγαλείο , με πρώτο διδάξαντα τον Πατριάρχη . Σε καθε έναν λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν , τους έχουμε μάθει πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o Ανθιμος ειναι οικουμενιστης.Ακομη και την καταργηση της Κυριακης απο τον Σαμαρα απεδεχθη.Βαζουμε στοιχημα οτι θα ηγηθει υπερ της αρπαγης των Νεων Χωρων απο τον Οικουμενιστη Πατριαρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com