Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΔΙΝΕΙ "ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ", ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

“Δεν μπορώ να σκεφτώ πως υπάχει Έλληνας και Ορθόδοξος που θα μπορούσε να πει αφήστε να πνιγούν οι πρόσφυγες” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη & Μάκη Κούρη, που προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Contra Channel, την Τρίτη 26/04/2016.

Για την επίσκεψη Βαρθολομαίο, Φραγκίσκου, Ιερώνυμoυ στη Λέσβο είπε πως κανείς δεν αμφισβητεί την παγκοσμιότητα του γεγονότος, βεβαίως δε λύθηκαν τα προβλήματα αλλά τουλάχιστον είχαμε μια στήριξη μέσω της χριστιανικής παρουσίας και ένα μήνυμα στους ηγέτες “κάντε κάτι”. Για τους αμφισβητίες της συνάντησης είπε ότι είναι μειοψηφία και έκανε τον παραλληλισμό με το Χριστό λέγοντας πως “και ο Χριστός θεράπευε Σάββατο και του έλεγαν γιατί θεραπεύεις”
Για την Πανορθόδοξη μίλησε για “εμπειρία Συνόδου” που θα χρειαστεί την Ορθοδοξία και απέρριψε το σχίσμα, “Δεν νομίζω θα λυθεί κάποιο πρόβλημα στο θέμα των διαλόγων με τους Ρ/Καθολικούς” τόνισε.
Για το Ισλάμ είπε πως ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. “Αλίμονο αν λειτουργήσουμε με συνομωσίες” τόνισε. Για το τέμενος στην Αθήνα είπε πως λειτουργούν πολλά παράνομα τζαμιά οπότε είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Επίσης σημείωσε με αφορμή και τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών πως δεν είναι δυνατόν μουσουλμανόπαιδαι να μην ξέρουν τι είναι τα Χριστούγεννα και γιατί χτυπούν οι καμπάνες, “Πρέπει να το μάθουν όχι για να γίνουν Χριστιανοί, αλλά γιαν α ναζήσουν καλύτερα στην Ελλάδα”, τόνισε.
Η μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, είναι η φύση της. Το ξέρουν οι άνθρωποι που προσφέρουν και ετοιμάζουν το φαγητό» δήλωσε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και πρόσθεσε ότι «το έλλειμμα συντονισμού δείχνει χάος αλλά εμείς τρέξαμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στις επαρχίες οι πρώτοι που έτρεξαν (να βοηθήσουν τους πρόσφυγες) ήταν οι ιερείς.
Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».
Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Ισλαμιστών στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε: «Και εγώ ανησυχώ αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τους προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τί είναι Θεός και τί τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο».
Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες. Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».
Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «χάσαμε την «κοινότητα». Είναι αυτό που έχει χάσει και η Εκκλησία πολλές φορές. Εκκλησία είναι η πρόσκληση γύρω από ένα τραπέζι να φάμε μαζί. Είναι ο Χριστός στην Αγία Τράπεζα. Παίρνω ένα ψίχουλο και μία σταγόνα, όχι για να ζήσω αλλά για να είμαι με τον Θεό. Η Εκκλησία ήταν αγάπη γύρω από μία τράπεζα, που γινόταν αγάπη σε ένα τραπέζι. Δεν γίνεται όταν κοινωνώ από ένα ποτήρι, να μην έχεις να φας εσύ και εγώ να τρώω. Στην κοινωνία γίνομαι ένα με τον συνάνθρωπό μου, που κοινωνούμε μαζί. Δεν γίνεται να είσαι ξένος και να παραμένεις ξένος για μένα. Στις μικρές εκκλησιαστικές κοινότητες, η μικρή ενορία, που συγκροτείται από τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση, αναπληρώνει το κενό της κοινωνίας μας. Αν έχουμε χάσει την κοινωνία μεταξύ μας, ο ατομισμός κυριαρχεί και η μοναξιά οδηγεί στην κατάθλιψη».

5 σχόλια :

 1. Για τους οικουμενιστές λοιπόν ορθόδοξος χριστιανός δεν είναι απαραίτητα αυτός που ζει σύμφωνα με την ορθόδοξη Αλήθεια, αλλά αυτός που είναι 'politically correct'' - ''πολιτικά ορθός'' (πολυπολιτισμικότητα, διεθνισμός, ισοπέδωση εθνικών παραδόσεων, κτλ.) κι ας παραβαίνει και την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας και μάλιστα πρέπει σύμφωνα με τα αρρωστημένα αυτά μυαλά να σκύψουμε το κεφάλι και να προσαρμοστούμε και μάλιστα και να μη προειδοποιούμε για την εθνική και θρησκευτική αλλοίωση . Κι από πάνω η προπαγάνδα με σχιζιφρενικά διλλήματα ''αν είναι δυνατόν να βουλιάξουμε τις βάρκες μα τους πρόσφυγες'' λες και οι μόνες 2 επιλογές είναι να ρίχνουμε κανονιές ή να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Οι άλλες σοβαρές χώρες κύριοι οικουμενιστές ούτε βούλιαξαν καμμιά βάρκα ούτε όμως έγιναν έρμαιο των μ.κ.ο. και των εθνομηδενιστών. Ασκούν σοβαρή διαχρονικά πολιτική. Αυτή η πολιτική στάση κάτι πρέπει να σας λέει αφού την σωτηρία της ψυχής μας που είναι η πραγματική αποστολή της εκκλησίας τη θέτετε στο ίδιο ή πιο χαμηλό επίπεδο με την πολιτική διαχείριση και αποφαίνεστε ποιος είναι ορθόδοξος σύμφωνα με τις επιταγές της κρατούσης πολιτικής συγκυρίας κι όχι απαραίτητα με τις αγιοπατερικές παραδόσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν περιμέναμε να ακούσουμε και τίποτε άλλο από τα συγκεκριμένα χείλη του νεοπατερικού αγαπολόγου ιεράρχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O Ιγνατιος λεει οτι χαθηκε η κοινοτητα !Οι κοινοτητες δεν χαθηκαν !Καποιους ποιμενες χασαμε σαν και του λογου του που ονομαζει την ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ προσφυγες!Σαν δεν ντρεπομαστε,σαν δεν ντρεπομαστε .Οι ηρωες μας αγωνιστηκαν οποτε ερχονταν εχθρικες ορδες και τωρα ο Ιγνατειος προσπαθει να μας παραπλανησει.Δυστυχως Ιγνατειε ο Ελληνας γνωριζει οτι οι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ηρθαν να μας σφαξουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να μην γράψω κι εγώ τις διάφορες εξυπνάδες μου, παραθέτω τον Ιερό Χρυσόστομο:
  "Καὶ ἀνέστη, φησὶν, Ἀβραὰμ, καὶ προσεκύνησεν, οὐδὲ εἰδὼς τίνες ἦσαν οἱ παρόντες. Εἰ γὰρ ᾔδει, οὐδὲν θαυμαστὸν ἐποίει, ὅτι Θεὸν ἐθεράπευεν·
  ἀλλ' ἡ ἄγνοια τῶν παραγενομένων μείζονα αὐτοῦ δείκνυσι τῆς φιλοξενίας τὴν προθυμίαν.
  Εἶδες τί ἐποίει ἐν μεσημβρίᾳ ὁ γέρων; οὐχ ὑπὸ στέγην καθήμενος, ἀλλ' ὡς ξένος καὶ ὁδοιπόρος, ὁ πλούσιος καὶ εὐγενὴς, καταλιπὼν οἰκίαν, γυναῖκα, παῖδας, οἰκέτας, ἐξῆλθεν ἁλιεῦσαι, σαγήνην ἁπλώσας φιλοξενίας, μήπου ξένος, μήπου ὁδοιπόρος, καὶ παραδράμῃ τὴν οἰκίαν.
  Καὶ βλέπε τί ποιεῖ. Οὐκ ἐπιτρέπει οἰκέτῃ, καίτοι τριακοσίους δέκα καὶ ὀκτὼ ἔχων (ᾔδει γὰρ ὅτι ῥᾴθυμόν ἐστι τὸ γένος τῶν οἰκετῶν), μήπου ἀπονυστάξῃ ὁ οἰκέτης, καὶ παραδράμῃ ὁ ξένος, καὶ ἀπολέσωμεν τὴν ἄγραν·
  ἀλλ' αὐτὸς ἐκάθητο, τὴν θερμὴν ἀκτῖνα ὡς δρόσον ἐν καύματι δεχόμενος· καὶ σκιὰ ἦν αὐτῷ ἡ ἐπιθυμία τῆς φιλοξενίας. Ἴδε ὁ Ἀβραάμ· ἴδε ὁ πλούσιος. Καταξιοῖς σὺ ὅλως κἂν ἰδεῖν πένητα; κἂν ἀποκριθῆναι; κἂν διαλεχθῆναι;
  (Ιωάννου του Χρυσοστόμου λόγος ΚΓʹ. Περὶ ἐλεημοσύνης καὶ φιλοξενίας).
  http://www.paterikiorthodoxia.com/2014/02/peri-eleimosynis-kai-foloxenias.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από έναν αρνητή της πίστεως και μέγα οικουμενιστή δεν περιμένουμε να μας πει ποιος είναι ορθόδοξος χριστιανός και ποιος όχι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com