Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Αποκλειστικό : Το Κοινό Ανακοινωθέν στη Λέσβο - CHARTA OECUMENICA

Συρόμεθα στο άρμα του αντιχρίστου από την Εκκλησία της Ελλάδος


Παρακολουθήσαμε σήμερα με πόνο ψυχής, αλλά και με οργή και αγανάκτηση  την επιτομή της αθλιότατης, εωσφορικής, ιησουιτικής παπικής υποκρισίας σε συνδυασμό με τον "ορθόδοξο"  φαρισαϊσμό σε ρόλο κομπάρσου.
Τι μας είπαν ; Ότι ο πάπας ήρθε στην Ελλάδα για το προσφυγικό. Όμως για ποιον λόγο συγκεκριμένα ;

Ο πάπας  αποδείχτηκε μαρτυριάρης... και αποκάλυψε το ένοχο μυστικό της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Κοινό Ανακοινωθέν που υπογράφτηκε σήμερα στη Λέσβο. Ποιο είναι αυτό το μυστικό ;
CHARTA ECUMENICA - Oικουμενική Χάρτα.
Μεταφράζω παρακάτω την επίμαχη προτελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος στην Λέσβο, από το γερμανικό κείμενο που δόθηκε στα ΜΜΕ:
"Όσο αφορά εμάς, αποφασίζουμε να υπακούσουμε στο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  σταθερά και ολόψυχα να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση της πλήρους ενότητας όλων των Χριστιανών. Επιβεβαιώνουμε την πεποίθησή μας ότι η συμφιλίωση (μεταξύ των Χριστιανών) περιλαμβάνει την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης εντός και μεταξύ όλων των λαών.  Από κοινού θα συμβάλλουμε ώστε μετανάστες και μετανάστριες, πρόσφυγες και όλοι όσοι ζητούν άσυλο στην Ευρώπη, να έχουν μια αξιοπρεπή υποδοχή (CHARTA OECUMENICA,Οικουμενική Χάρτα [Στρασβούργο 2001], παράγραφος 8) ...."
Η τελευταία υπογραμμισμένη πρόταση προέρχεται από το κείμενο της CHARTA OECUMENICA, από την 8η δέσμευση στο κεφάλαιο ΙΙΙ. την οποία 8η δέσμευση μεταφράζω παρακάτω.
Τι είναι η CHARTA OECUMENICA, την οποία επικαλείται ο πάπας και γιατί είναι δεσμευμένη να την εφαρμόσει στην πράξη η Εκκλησία της Ελλάδος;
Η CHARTA OECUMENICA είναι ένα κατάπτυστο, αντίχριστο, βλάσφημο, προδοτικό, δεσμευτικό κείμενο, είναι ένα εωσφορικό θρησκευτικο-πολιτικό μανιφέστο, είναι το νέο δόγμα, το οποίο υιοθέτησε η Εκκλησία της Ελλάδος το 2001, ως μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαικών Εκκλησιών.
Στις 22 Μαίου 2001, ο τότε πρόεδρος του  Συμβουλιου Ευρωπαικών Εκκλησιών (CEC) Γαλλίας Ιερεμίας και νυν μητροπολίτης Ελβετίας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαίων Επισκόπων (CCEE όπου εκπροσωπούνται όλα τα Ρωμαιοκαθολικά Συμβούλια Ευρωπαίων Επισκόπων), καρδινάλιος Vlk, υπέγραψαν την CHARTA OECUMENICA  πάνω στην "αγία τράπεζα" του λουθηρανικού ναού Thomaskirche, στο Στρασβούργο.
Ποιο είναι το άρθρο 8 της Οικουμενικής Χάρτας, το οποίο επικαλούνται στο Κοινό Ανακοινωθέν στη Λέσβο ;
Μεταφράζω από το γερμανικό κείμενο:
CHARTA OECUMENICA Κεφάλαιο ΙΙΙ.
Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
"Μακάριοι όσοι φέρνουν την ειρήνη στους ανθρώπους, γιατί αυτοί θα ονομαστούν παιδιά του Θεού" Κατά Ματθαίον 5:9
ΔΕΣΜΕΥΣΗ 8 : Συμφιλιώνοντας λαούς και πολιτισμούς
"Την ποικιλία των τοπικών, εθνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών παραδόσεων, την θεωρούμε ως πλούτο της Ευρώπης. Εν όψει των πολυάριθμων συγκρούσεων, είναι καθήκον των Εκκλησιών να συνεργαστούν μεταξύ τους για την συμφιλίωση λαών και πολιτισμών. Γνωρίζουμε ότι η ειρήνη μεταξύ των εκκλησιών, είναι μια εξίσου σημαντική προυπόθεση για αυτόν το σκοπό.
Οι κοινές μας προσπάθειες στρέφονται στην εκτίμηση και επίλυση πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων σύμφωνα με το πνεύμα του ευαγγελίου. Επειδή εκτιμούμε το πρόσωπο και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου ως κατ' εικόνα Θεού, υπερασπίζουμε την ίση αξία όλων των ανθρώπων.
Ως εκκλησίες θέλουμε από κοινού να προωθήσουμε την διαδικασία εκδημοκρατισμού της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε να συνδράμομε για την ειρήνη, βασιζόμενοι στην επίλυση συγκρούσεων δίχως βία. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας ενάντια στον άνθρωπο και ιδιάιτερα ενάντια στις γυναίκες και στα παιδιά.
Για την συμφιλίωση χρειάζεται να προωθήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη μεταξύ των λαών και ιδιαιτέρως να ξεπεράσουμε το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσιων και την ανεργία. Από κοινού θα συμβάλλουμε ώστε μετανάστες και μετανάστριες, πρόσφυγες και όλοι όσοι ζητούν άσυλο στην Ευρώπη, να έχουν μια αξιοπρεπή υποδοχή.
Δεσμευόμαστε :
- να αντιδρούμε σε κάθε μορφή εθνικισμού, που οδηγεί στην καταπίεση των λαών και εθνικών μειονοτήτων και να προωθούμε λύσεις χωρίς χρήση βίας.
- να ενισχύσουμε την θέση και την ισότητα των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως και να προωθήσουμε την δίκαιη συνύπαρξη μεταξύ γυναικών και αντρών στην εκκλησία και στην κοινωνία. "
Συμπέρασμα : Ο πάπας Φραγκίσκος δεν ήρθε από φιλανθρωπία για τους πρόσφυγες. Ήρθε για να απαιτήσει τα "νόμιμα" από την Εκκλησία της Ελλάδος. Ήρθε να υπενθυμίσει και να απαιτήσει την έμπρακτη εφαρμογή της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ, με την οποία είναι δεσμευμένη χειροπόδαρα από το 2001, ως μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαικών Εκκλησιών.
Αν στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό, για μια προτασούλα που αφορά το προσφυγικό, ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι έχει ήδη σχεδιάσει να κάνει ο πάπας, για να απαιτήσει την εφαρμογή των πρώτων δεσμεύσεων του προδοτικού αυτού κειμένου, που αφορούν τα δόγματα της Ορθοδοξίας ...
Ο πάπας ήρθε να απαιτήσει την εφαρμογή μιας μικρής προτασούλας ενός μεγάλου κειμένου, που περιέχει 12 δεσμεύσεις.
Και φυσικά είναι ηλίου φαεινότερο ότι απαιτεί εμμέσως πλην σαφώς  την πλήρη εφαρμογή της  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ, της αντίχριστης αυτής διαθήκης και παρακαταθήκης που μας κληροδότησε ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος 1 μόνο μήνα μετά την υπογραφή του κειμένου, μας κουβάλησε για πρώτη φορά τον αρχιαποστάτη, αρχιαιρεσιάρχη πάπα στην Ελλάδα.
Ετσι εξηγείται και η  προτροπή στο Κοινό Ανακοινωθέν της Λέσβου για την προώθηση της πλήρους ενότητας όλων των Χριστιανών. Γιατί στην ουσία αυτό τον καίει : η αναγνώριση του βαπτίσματος, οι συμπροσευχές , και το επικατάρατο ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στις πρώτες δεσμεύσεις της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ, τις οποίες έχω μεταφράσει πάλι από το γερμανικό κείμενο τον Νοέμβριο του 2014, σε κείμενο που έγραψα, με τίτλο CHARTA OECUMENICA 2001 - Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΛΙΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ  http://katanixis.blogspot.gr/2014/11/charta-oecumenica-2001_17.html
Στην παραπάνω ανάρτηση αναλύω επισης όλο το παρασκήνιο υποδοχής της Οικουμενικής Χάρτας από την Εκκλησία της Ελλάδος, τον τρόπο με τον οποίο το "εθαψαν" από την κοινή γνώμη και πώς την ... πάσαραν στις θεολογικές σχολές, με καταστροφικά, τραγικά στις μέρες μας αποτελέσματα. Ποιοι και πότε το υπέγραψαν χρόνια αργότερα. Ποιος είναι ο ένας εκ των συντακτών του κειμένου (ο  κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας και διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης) και πολλά άλλα, μαζί με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό...
Οπότε όποιος επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει στην παραπάνω ανάρτηση.
Από ότι φαίνεται, η πλήρη ένωση των Εκκλησιών, η εφαρμογή των πρώτων δεσμεύσεων της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ, που σκοπό έχει να καταργήσει, να καταπιεί την Ορθοδοξία (Ω ματαιότης!)  έχει ανατεθεί στην επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο.
Ως ελληνορθόδοξο ποίμνιο συρόμεθα στο άρμα του αντιχρίστου από την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία έχει υποταχθεί άνευ όρων στην πανθρησκεία - παναίρεση του πάπα.
Δεν είναι καιρός για δακρύβρεχτες ομολογιακές επιστολές  προς την ηγεσία της Εκκλησίας, γιατί τα χειρότερα έπονται με ταχύτατους ρυθμούς... και έχουν σχεδιαστεί μέχρι λεπτομέρειας πολλά χρόνια πριν.
Είναι καιρός για πράξεις ομολογίας.
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού.

10 σχόλια :

 1. ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;
  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ,ΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΜΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το μυνημα που θα περασει στους λαθρομεταναστες ειναι, ελατε και θα κανουμε οτι μπορουμε να πατε οπου θελετε.Καημενη Ελλαδα ετοιμασου για νεα ισλαμικη εισβολη και εποικηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Παπας και οι δυο Ορθοδοξοι Κληρικοι πηγαν στην Λεσβο για να ευαισθητοποιησουν τους Ευρωπαικους λαους, και ιδιαιτερα τους Ουγγρους, Σλοβακους, Αυστριακους, κλπ. , ωστε να αποδεχθουν τους προσφυγες στα εδαφη τους, με καλη διαθεση, και να δειξουν λιγο ανθρωπισμο, και η κυρια Αναστασια γραφει "αναλυσεις" .....
  Ο καθενας στο ειδος του ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εσύ στην κοσμαρα σου! Καλό ύπνο!

   Διαγραφή
  2. Ρε μεγαλε ανωνυμε 18/4/16 6¨35 τι ασχολεισαι με τις μικροτητες των ανθρωπων .Εσυ εισαι ενωτερο πνευμα κρινεις τα πραγματα απο μια φιλανθρωπη ουμανιστικη αποψη.Εχεις ακουσει τιποτα για τους χρησιμους ηληθιους της νεας ταξης.

   Διαγραφή
 4. Ευχαριστούμε Αναστασία για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας κάνεις. Έτσι επομένως εξηγούνται και η υποδοχή του Πάπα και οι ισλαμικές σπουδές στο ΑΠΘ και όλα όσα φαινομενικά ανεξήγητα συμβαίνουν εκ μέρους των Ορθοδόξων παρά τις αντιδράσεις κάποιων επισκόπων, κλήρου και λαϊκών. Κατανοούμε τι μας περιμένει!
  Ο Θεός να μας λυπηθεί και να δώσει στον καθένα μας το ομολογιακό φρόνημα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια στο ιστολόγιο Κατάνυξις γι αυτή την αποκλειστική ενημέρωση. Συνεχίστε το έργο σας, μάς είστε πολύτιμοι, σας ευχαριστούμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μασ λενε οτι ειναι εναντιον του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.Γιατι τοτε υπηρετουν τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ του ΣΟΡΟΣ ???????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμφιλιωση λαων ειναι η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ στην ΕΛΛΑΔΑ?
  Κανείς δεν τα πιστευει αυτά .Μονο οι Νεοταξιτες και τα τσιράκια τους τα ΜΜΕ που κανεις δεν βλεπει καθως και οι δωσιλογες ΜΚΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευχαριστούμε πολύ. Ίσως πρέπει το πρώτο κείμενο να εκδοθεί και τυπογραφικά, με τα σχόλια και το υπόλοιπο υλικό, για να το έχουν υπ' όψιν και όσοι δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο. Υπάρχουν ευσεβείς εκδότες και συνδρομητές οι οποίοι θα αναλάβουν το έργο. Άλλωστε τα γραπτά μένουν, το διαδίκτυο έχει εφημερότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com