Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

29 Μαΐου 1453: Η Άλωση της Πόλης. Εκδήλωση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Η παρουσία όλων μας, μικρών και μεγάλων, είναι η μοναδική έμπρακτη απάντηση σε όλους όσους επιβουλεύονται, στρεβλώνουν και μηδενίζουν τελικά τις αξίες και τα ιδανικά της Ρωμιοσύνης. Οικογένεια, φιλοπατρία και Ελληνορθόδοξη κληρονομιά. Μια ακόμη ευκαιρία, να ζήσουμε και να ταξιδέψουμε στα μονοπάτια της Ιστορίας μας. Ας θυσιάσουμε λίγο από το χρόνο μας και ας ποτίσουμε το δένδρο της μνήμης, με τα μαρτυρικά νάματα της αλώσεως, “της ομορφότερης πόλης που γνώρισε ο κόσμος μέχρι σήμερα”, της ένδοξης Κωνσταντινούπολης...

Η εκδήλωση θα γίνει ανήμερα της μαύρης επετείου της Άλωσης της Πόλης, Κυριακή 29 Μαϊου, 6:30 μμ, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ευόσμου (Θεσσαλονίκης), που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του Ευόσμου.

Ομιλητής είναι ο γνωστός αγωνιστής εκπαιδευτικός κ.Δημήτριος Καραγιαννίδης ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα.

Παράλληλα με την ομιλία, θα γίνεται προβολή διαφανειών και θα προβληθούν σχετικά αφιερώματα ενώ θα γίνουν και αναφορές στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδος και στον κίνδυνο μιας νέας "Άλωσης", τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στην πατρίδα μας.

5 σχόλια :

 1. Με το καλό. Θα είμαστε εκεί! Ευχαριστούμε την "Κατάνυξις" για την ενημέρωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρακαλώ θα μπορούσαμε να έχουμε υλικό από την εκδήλωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκδήλωση του Ιερού Λόχου 2012, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης. Φωτογραφίες και βίντεο:

   http://ierosloxos2012.blogspot.gr/2016/05/2012_30.html

   Διαγραφή
  2. Η ίδια ομιλία έγινε (από τον ίδιο ομιλητή) το πρωί της ίδιας ημέρας και στο αρχονταρίκι του π.ΘΕοδώρου Ζήση, στον Άγιο Αντώνιο, η οποία βιντεοσκοπήθηκε.
   Πιστεύω και ελπίζω σύντομα να την ανεβάσουν στο διαδικτυο.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com