Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Ιλαρίων: Το Πατριαρχείο Μόσχας κατέχει τη 2η θέση στον κόσμο σε αριθμό Χριστιανών πιστών μετά τους Ρ/καθολικούς

16c2932a04c98a6b8e5bc741ce4189bf_L.jpg
                                                                        
        Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων σχετικά με το ποίμνιο της Ρωσικής Εκκλησίας. Μια δήλωση που έχει προφανέστατο αντίκτυπο στο Φανάρι, αφού ο κ. Ιλαρίων είπε ούτε λίγο ουτε πολύ πως το ρωσικό Πατριαρχείο  κατέχει τη 2η θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των πιστών, μεταξύ άλλων χριστιανικών Εκκλησιών με πρώτους τους Ρ/καθολικούς.

         Η δήλωση έχει βαθύτατο νόημα αφού ουσιαστικά δεν αποδέχεται πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ως ποίμνιο όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανα τον πλανήτη ως Μητέρα Εκκλησία!
        "Ο Ορθόδοξος κόσμος ενώνει πάνω από 300 εκατομμύρια πιστούς, και πάνω από τους μισούς από αυτούς είναι πιστοί της Ρωσικής Εκκλησίας", είπε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της ρωσικής Εκκλησίας και συμπλήρωσε:
        "Όσον αφορά τον αριθμό των πιστών της, η Ρωσική Εκκλησία κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο μετά την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει 193 επισκοπές, 354 ιεράρχες, περίπου 35.000 εκκλησίες, περίπου τον ίδιο αριθμό  ιερέων, σχεδόν 5.000 διακόνους"
        Οι δηλώσεις αυτές του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ιεράρχης έγιναν σε λέκτορες και δόκιμους του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου στο ρωσικό Υπουργείο άμυνας.

1 σχόλιο :

  1. Το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είχε δικαιοδοσία από τους κανόνες σε συγκεκριμένα προσδιορισμένες περιοχές εκτός του βυζαντινού κράτους, τις 'βαρβαρικές'κ.λ.π..όχι σε όλον τον πλανήτη. Αυτές είναι Φαναριώτικες θεωρίες που δεν πείθουν κανέναν άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com