Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Επιμένουν οι Γεωργιανοί σε αλλαγές σε κείμενα της Πανορθόδοξης


0ec1c953a084cda40a80261ee9b3739c_L.jpg
                                                                        
        Στις 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας προεδρεύοντος του Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β.

        Μια σύντομη επισκόπηση των θεμάτων που υποβλήθηκαν προς συζήτηση έγινε από τον Μητροπολίτη Γκόρι και Ατένι Ανδρέα (Gvazava) ο οποιός σημειωτέον πρόσφατα είχε βρεθεί στο Φανάρι για να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις εκφρασθείσες διαφωνίες της γεωργιανής Εκκλησίας πάνω σε κείμενα της Πανορθόδοξης.
        Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι τα σχέδια εγγράφων "Το μυστήριον του Γάμου και τα κωλύματα αυτού" & "Αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω" θα πρέπει να αλλάξουν και πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές.
        Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν ειπώθηκε τίποτα για το σχέδιο εγγράφου "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον" το οποίο είχε δεχθεί αρχικά σφοδρή κριτική από τους Γεωργιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com