Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Σκανδαλώδης, οικουμενιστική επιλογή του Μακαριωτάτου: “ Στην τελετή της Αναστάσεως, μαζί με τους αιρετικούς”


Μας περνάνε για κουτορνίθια; το ρεπορτάζ στην επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει: "..Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρουσία Επισκόπων, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των Τοπικών Αρχών, κληρικών και λαϊκών.." Παρασιωπάται η παρουσία τους ενώ πίσω του φιγουράρουν δύο αιρετικοί μονοφυσίτες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία επίσης από την επίσιμη σελίδα!!!
ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ
Με τους Αιρετικούς Μονοφυσίτες τελευταία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε φιλενωτικές πράξεις. Ίσως αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά να είναι κάπου κοντά μας η επίσημη ΨΕΥΔΟΕΝΩΣΗ πρώτα με αυτούς τους Αιρετικούς, όπου οι αντιδράσεις θα είναι μικρότερες, λόγω και των διωγμών που υφίστανται Μονοφυσίτες και Ορθόδοξοι από τους Ισλαμιστές.

Εάν προηγηθεί αυτή η ψευδοένωση και γίνει τελικά ανεκτή από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης των Ορθοδόξων λαών, τότε θα ανοίξει πολύ ευκολότερα ο δρόμος για επίσημη Ψευδοένωση και με τον Πάπα της Ρώμης και αργότερα άλλους Αιρετικούς, καθώς εάν συντελεσθεί ολοκληρωτικά ο πρώτος πνευματικός Θάνατος, οι υπόλοιπες πτώσεις θα φαίνονται στους πολλούς εντελώς φυσικές.*
ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ
Συμμαχίες κάνουνε οι στρατιώτες και οι πολιτικοί όταν βρίσκονται σε δυσμενή θέση. Οι ορθόδοξοι δεν έχουν να φοβούνται δυσμένεια. Αν φοβούνται κάτι πρέπει να το δουλέψουν πνευματικά στην προσευχή τους. Οι Ορθόδοξοι (οι αληθινά χριστιανοί γιατί οι άλλοι δεν είναι χριστιανοί κι ας αυτοαποκαλούνται έτσι) έχουν τον Χριστό μαζί τους και δεν έχουν τίποτα να φοβούνται γιατί δε χρειάζεται να κανονίζουν τίποτα. Τα κανονίζει όλα ο Θεός. Εμπιστοσύνη να του έχουν πρέπει πως ξέρει τι κάνει. Αλλά στις δυσκολίες ξεχνούν τη θέση τους και γυρνάν και προσεύχονται στο μόσχο. Ζητούν τη βοήθεια από επίγειες "δυνάμεις". Ξεχνούν πως δεν είναι πολιτικοί άρχοντες αλλά πνευματικοί φύλακες παραδόσεως (τους παραδόθηκε κάτι να το φυλάνε όχι να το καλλωπίσουν, όχι να το εξελίξουν, όχι να το εκσυγχρονίσουν. 
Η Ορθοδοξία είναι τέλεια έτσι όπως παραδόθηκε από τους άγιους πατέρες), δεν είναι στρατιώτες πολιτείας επίγειας αλλά στρατιώτες Θεού. Αν συμμαχούν με τον εχθρό (η αίρεση είναι αντίπαλη θρησκεία) είναι προδοσία. Δεν είναι μικρό πράγμα. Ακόμη και να είναι "καλή" η πρόθεση δεν αγιάζει την προδοσία. Δεν κερδίζεις πόλεμο παραδιδόμενος.*

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ
* Σχόλια αναγνωστών μας από:

Οικουμενισμός στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης! Ο αιρετικός Πατριάρχης των Αρμενίων ασπάζεται την Αγ. Τράπεζα καθοδηγούμενος υπό του Θεσ/νίκης κ. Ανθίμου!


10 σχόλια :

 1. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι, για μένα, ο χειρότερος Οικουμενιστής, γιατί δρα μουλωχτά κάτω από το "ήσυχο","ταπεινό" και "χαμηλών τόνων" προφίλ του. Με μαεστρία περνά αυτά που θέλει στη Σύνοδο, συγκαλεί την Ιεραρχία όταν θέλει αυτός, στέλνει στους "θεολογικούς" διαλόγους τους Οικουμενιστές της επιλογής του, κ.λ.π. Τα μεγαλύτερα, όμως, εγκλήματά του είναι δύο: Το πρώτο είναι ότι στηρίζει τον αντίχριστο "θεολογικό" σύνδεσμο "Καιρό" και είναι συνυπεύθυνος για την επιχειρούμενη μετάλλαξη του μαθήματος των θρησκευτικών σε οικουμενιστικό. Το δεύτερο είναι ότι εκδίδει, μαζί με την Οικουμενιστική σφηκοφωλιά που τον περιβάλλει, το αιρετικό περιοδικό "Θεολογία", με ...την σφραγίδα της Ιεράς Συνόδου! Αντιλαμβάνεσθε τα σατανικά "επιτεύγματά" του; Επί των ημερών του θα κατηχούνται οι ιερείς μας και τα παιδιά μας στην παναίρεση του Οικουμενισμού! Το ξαναλέω: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν είναι φως, αλλά σκότος. Σκότος πυκνό και ψηλαφητό (Εξ. 10,21).
  Και οι μητροπολίτες μας τί κάνουν; "Κοιμούνται με τα τσαρούχια" και αφήνουν, ανενόχλητο, αυτόν τον άθεο να αλωνίζει! Φρίξον ήλιε, στέναξον γη! Πόσο μάς λείπει, αυτές τις ημέρες, ο π. Αυγουστίνος!

  Βασίλης Κερμενιώτης,
  Υπαγόμενος στην Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λέγει ότι "η αποστασία προς τον αντίχριστο είναι προφητευμένο σημείον των εσχάτων καιρών. Δια τούτο μην απατάσθε από την ένοχη σιωπή και τα ψεύδη του κλήρου. Η εκκλησία του Ιησού Χριστού θα αποτελέσει ένα μικρό και διωκόμενο ποίμνιο, χωρίς επίσημη οργάνωση σε ναούς και σε υπαγωγή σε επισκόπους"...
  Προσεχώς κοντά σας..
  Χριστός Ανέστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ευκαιρία που είχαν οι Μονοφυσίτες να δούν την λαμπρότητα της Αναστάσεως, και την Πνευματικότητα της Ορθοδόξου Θείας Λειτουργίας, είναι ένα επί πλέον κίνητρο γι αυτούς να προσεγγίσουν και την Δογματική Αλήθεια !
  Τό ίδιο έγινε με τους ειδωλολάτρες Ρώσσους, όταν εισήλθαν στην Αγία Σοφία εν ώρα Θείας Λειτουργίας, θαμπώθηκαν απο το μεγαλείο της Ακολουθίας και βαπτίστηκαν Χριστιανοί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μετά τη συνύπαρξη με τον πάπα όλα τώρα του φαίνονται φυσικά, του αρχιεπισκόπου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είδατε εσείς κανένα αιρετικό με άμφια να συλειτουργεί ή να συμπροσεύχεται;
  Υπήρχαν επίσημοι όπως πάντα..
  Χαλαρώστε και μην το παίζετε υπερορθόδοξοι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αυτά που φοράνε οι Μονοφυσίτες της φωτογραφίας που είναι πίσω από τον Ιερώνυμο κατ εσέ δεν είναι άμφια τότε τι είναι? Εσώρουχα μήπως? Αυτοί οι αιρετικοί ντυμένοι με τα άμφιά τους μπήκαν στο Ναό ως απλοί επισκέπτες πιστεύεις? Θεωρείς ότι αυτό δεν αποτελεί συμπροσευχή ή συλείτουργο? Επιπλέον εξήγησέ μας αν θέλεις τι σημαίνει Υπερορθόδοξος και πώς προκύπτει? Υπάρχει Υπερ και Υπό αντίστοιχα? Εσύ με βάση αυτές τις κατηγοριοποιήσεις και αφού μας τις εξηγήσεις πες μας αν θέλεις σε ποια κατηγορία ανήκεις και γιατί? Όταν λες το παίζετε εννοείς ότι κάποιοι παίζουν θέατρο για τα χρήματα, για την δόξα γιατί? Λες έτσι αβίαστα χαλαρώστε και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο Χριστός κατ εσέ θα έπρεπε και Αυτός να χαλαρώσει και να αποφύγει όλα όσα υπέφερε και όλα όσα τελικά έγιναν? Αν θες και αν έχεις την καλοσύνη εξηγήσου καλύτερα μπας και καταλάβει κάποιος τι εννοείς με αυτό το τόσο ασυνάρτητο σχόλιό σου!!!

   Διαγραφή
  2. Φίλε Ανώνυμε 8 - 23 οι μονοφυσίτες φορούν ράσα όχι άμφια, όπως φαίνεται πολύ καθαρά στην φωτογραφία.
   Ρώτησε σε παρακαλώ κάποιον κληρικό, να σού εξηγήση την διαφορά, για να μήν εκτίθεσαι.

   Διαγραφή
  3. Φίλε 10:41 σε ευχαριστώ για την διόρθωση - έκανα λάθος και από βιασύνη είπα τα ράσα άμφια...ελπίζω μόνο να μην θες με αυτό να τονίσεις ότι αφού φοράνε ράσα επομένως δεν υπήρξε συμπροσευχή? Τι έκαναν εκεί οι αιρετικοί μία τόσο σημαντική και Άγια Μέρα? Γιατί ήταν ακριβώς από πίσω από τον Ιερώνυμο? Είναι δυνατόν κοτζαμάν οικουμενιστές και να μην συμπροσευχήθηκαν!! Επιπλέον είναι σημαντικό το ότι ήταν πίσω ακριβώς από τον Ιερώνυμο για να συνηθίζει και το μάτι του μέσου Έλληνα και Ορθοδόξου ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και όλοι μαζί και έτσι έρχεται μετέπειτα και το Θηρίο του Βατικανού...

   Και να διευκρινίσω ότι στην φωτογραφία πολύ καθαρά το τι φοράει φαίνεται για τον έναν μονοφυσίτη

   Διαγραφή
 6. Eαν ειναι κατηχουμενος να μεινει στον πρόναο η στον νάρθηκα κ χωρις τα αμφια του γιατι σκανδαλιζει κ τοτε ναι εχει το δικαιωμα να παρευρισκεται. Διαφορετικα εκτος γιατι ειναι αιρετικος.
  Οσον αφορα αυτα για τους επισημους,πεστα σε κανεναν που τον περνας για ηλιθιο.
  Χριστός Ανέστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στο Ιστολόγιο. Οικουμενισμός δυστυχώς. Ας ξυπνήσει ο πιστός λαός γιατί ποιμένες δεν έχει παρά μόνο λίγους. Εκεί να προστρέξει. Αλλιώς στην Κόλαση θα τους παρασύρουν αυτοί που ξεπουλάνε την πίστη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com