Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

''Στον πάγο'' το Κατάρ για να μετέχουν στην Πανορθόδοξη

Να συμμετέχουν κανονικά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου αποφάσισε χθες η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας παραπέμποντας τη μεγάλη ''εκκρεμότητα'' - το θέμα του Κατάρ - σε ειδική συνοδική επιτροπή του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Το μείζον ζήτημα της αντιπαράθεσης με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την πνευματική δικαιοδοσία του Κατάρ, το οποίο έθετε σε κίνδυνο την παρουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί σε ειδική επιτροπή.
Με αυτόν τον τρόπο, η Ιερά Σύνοδος ''απάλλαξε'' τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη από την συγκεκριμένη αρμοδιότητα και του άνοιξε το δρόμο, μαζί με την 24μελή αντιπροσωπεία του, να μετέχουν κανονικά, στην Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη.
Ειδικοί εκκλησιαστικοί παρατηρητές ανέφεραν πως με αυτόν τον τρόπο το Πατριαρχείο ''βάζει στον πάγο'' προσωρινά το θέμα για να μπορέσει να γίνει η Πανορθόδοξη, μετά και τις επίμονες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνει η Μεγάλη Σύνοδος ''σε πνεύμα αδελφικής αγάπης και ενότητας''.
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τέλος, ευχαρίστησε θερμά την Εκκλησία της Ελλάδος για την βοήθεια που προσφέρει στους πρόσφυγες που έφυγαν από τη Συρία και βρήκαν καταφύγιο ή πέρασαν από την χώρα μας.

1 σχόλιο :

  1. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και να μας φυλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com