Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Αναμείνατε στο ακουστικό σας!!! Δεύτερη συνεδρία της έκτακτης συγκλήσεως της Ιεραρχίας...

synodiko_ekklisaki.jpg
..Η τελική απόφαση της Ιεραρχίας θα αποσταλεί στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθεί από τον Μακαριώτατο κατά τις συνεδριάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Τέλος, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του εκκλησιαστικού αυτού γεγονότος η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να εκδοθεί σχετικό κείμενο, με το οποίο θα ενημερώνεται ο λαός περί του θέματος..

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Κατά την πρωινή Συνεδρία, μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα.
Κατόπιν αναγνώσθηκαν και επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Ακολούθως, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, συνεχίσθηκε η συζήτηση επί της χθεσινής Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και εξήχθησαν τα συμπεράσματα εκ της διεξαχθείσης συζητήσεως.
Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη σημερινή Συνεδρία Της μελέτησε διεξοδικά τις προτάσεις της Δ.Ι.Σ., μίαν προς μίαν, και προέβη σε περαιτέρω επεξεργασία και σε προσθήκες. Η τελική απόφαση της Ιεραρχίας θα αποσταλεί στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθεί από τον Μακαριώτατο κατά τις συνεδριάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Τέλος, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του εκκλησιαστικού αυτού γεγονότος η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να εκδοθεί σχετικό κείμενο, με το οποίο θα ενημερώνεται ο λαός περί του θέματος.
Η Επιτροπή Τύπου
της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας

5 σχόλια :

 1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ25 Μαΐου 2016 - 6:07 μ.μ.

  Η Αίρεση που πλήττει την Ορθόδοξη Εκκλησία από δεκαετίες και ονομάζεται Οικουμενισμός και Φιλοοικουμενισμός χρησιμοποιεί σαν βασική της μέθοδο την διγλωσσία και προ πάντων το καμουφλάζ. Με αυτές τις δύο μεθόδους και τώρα που πλησιάζουμε στο αποκορύφωμα και θεσμικό στερέωμά της με Παγκόσμια Σύνοδο και πάλι θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τους Πιστούς προβάλλοντας την δήθεν αγάπη και υποβαθμίζοντας, ως δήθεν φανταστικούς, τους κινδύνους από όσα θα επακολουθήσουν. Κριτήριο της Αλήθειας οι καρποί των έργων και αυτοί δεν κρύβονται. Χριστός Ανέστη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

   Οικουμενισμός.
   Φιλοοικουμενισμός.
   Φοβικός στρουθοκαμηλισμός.

   Ά ... χαρες καταστάσεις.

   Διαγραφή
 2. Επιστολή πρός :
  Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ,Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία ,π.Θεόδωρο Ζήση,π.Γεώργιο Μεταλληνό ,π.Νικόλαο Μανώλη ,π.Σαράντη Σαράντο

  Σεβαστοί Ιεράρχες και πατέρες
  Απευθύνομαι σε εσάς ως ελάχιστος και τελευταίος όλων , ως αμαρτωλός και ανάξιος για να διοργανώσουμε όλοι μαζί μια μεγαλοπρεπή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών και να συλλέξουμε υπογραφές από όλους του συνειδητούς Ορθοδόξους Χριστιανούς για να αποχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος από το Π.Σ.Ε όπως αποχώρησε η Εκκλησία της Γεωργίας και της Βουλγαρίας , που φυσικά δεν αποχώρησαν έτσι απλά αλλά με αγώνα κλήρου και λαού.
  Αίτημα υπογράφών :
  Άμεση αποχώρηση από το Π.Σ.Ε αλλίως αποτείχιση
  (Για να μην είστε πλέον μέλη του Π.Σ.Ε και να μην έχετε κοινωνία με τους υπόλοιπους οικουμενιστές )
  Ακούστε το καλεσμά μου Ιεράρχες και πατέρες. Μην περιμένετε κάποια δήθεν ιδανική στιγμή για να δώσετε τον αληθινό και ειλικρινή ομολογιακό αγώνα. Δεν υπάρχει ιδανική στιγμή , τώρα είναι η ιδανική στιγμή διότι δεν γνωρίζουμε αν ζούμε αύριο . Δεν πρέπει να φύγετε από αυτή τη ζωή ως μέλη του Π.Σ.Ε ούτε εσείς ούτε κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός.
  Αν αναζητάτε τον αφορισμό , την καθαίρεση και τον διωγμό που υπέστησαν οι άγιοι ομολογητές επειδή ομολόγησαν την πίστη μας όπως διαβάζουμε στην Εκκλησιαστική Ιστορία μας τότε ακούστε το καλεσμά μου. Αν όμως θέλετε τις θέσεις σας τότε συνεχίστε τη ζωή σας όπως θέλετε.
  Μη φοβάστε την Ιεραρχία , μη φοβάστε τον Βαρθολομαίο .
  Να φοβάστε τον Χριστό που θα σας ρωτήσει εάν δώσατε τον ειλικρινή ομολογιακό αγώνα.
  Εάν πάλι δε θέλετε ευθύνες είμαι διατεθειμένος να αναλάβω την ευθύνη για τη συγκέντρωση και τις υπογραφές και σας δίνω και το δικαίωμα να πείτε προς την Ιεραρχία ότι αυτός ο Κωνσταντίνος μας πλάνησε και ας κάνουν μαζί μου ότι θέλουν.
  Μη φοβάστε. Ο Κυριός μας Ιησούς Χριστός και όλοι οι άγιοι ομολογητές είναι μαζί μας
  Ακούστε το καλεσμά μου και θα ακολουθήσουν πολλοί.
  Ο αδελφός σας και δούλος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
  Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος
  (ο παναμαρτωλός κ ανάξιος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διακοπή μνημοσύνου ναι,επιβάλλεται, αποτείχιση ποτέ!!Οπως λέει ό π.Νικόλαος, αποτειχισμενοι=δαιμονισμένοι!! Αυτό αποζητά ό Βαρθολομαίος και οι περί αυτόν με λαχτάρα, αυτός είναι ό σκοπός τους!! Δεν θα τους κάνουμε την χάρη!!!

   Διαγραφή
 3. τελικα σχεδον παμψηφει εγιναν τα προς συζητησιν θεματα
  Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΘΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com