Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Βάζει νερό στο κρασί της η Αντιόχεια για την Πανορθόδοξη


699d9e8df93fe6b64c55b0dbd03801b1_L.jpg
                                                                        
        Ένα μέτωπο ανοίγει ένα κλείνει... προς το παρόν για την Πανορθόδοξη. Τη στιγμή που ανακύπτει θέμα με την αντιπαράθεση Σερβίας και Ρουμανίας, η Αντιόχεια δείχνει καλή θέληση και δηλώνει πως θα συμμετάσχει κανονικά παρά την κόντρα με τα Ιεροσόλυμα.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αντιοχειανή σύνοδο στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 του επόμενου Ιουνίου στην Κρήτη, έχει σημασία η αποτελεσματική συμμετοχή της Αντιοχείας, δείγμα πως το θέμα του Κατάρ, πηγαίνει πίσω προς το παρόν...
        Ανακοινώθηκε ακόμη πως οι Συνοδικοί της Αντιόχειας συμφώνησαν επί τροποποιήσεών σε κάποια εκ των εγγράφων της Συνόδου και συμφώνησαν ακόμη να διατυπώσει η Αντιόχεια μια σαφή θέση  για τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
        Όσον αφορά τα κείμενα της ΠανοΟρθόδοξης Συνόδου, οι πατέρες αποφάσισαν να αποδεχθούν τις προτεινόμενες τροποποιήσεις  της Συμβουλευτικής Επιτροπής.
        Αποφάσισαν επίσης να σχηματίσουν μια ενημερωτική επιτροπή της Αντιόχειας με σκοπό την κρυστάλλωση του "συνοδικού μηνύματος" που θα εκδοθεί από το πλήρωμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
        Κατά τα λοιπά, για ακόμη μια φορά αναφέρθηκαν στην απαγωγή των Μητροπολιτών και κάλεσαν τη διεθνη΄κοινότητα να πράξει τα δέοντα, ενώ ευχαρίστησαν την Ελλαδική Εκκλησία για τη βοήθεια στους πρόσφυγες.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com