Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Να μη δοθεί Ορθόδοξος ναός σε καθολικούς. Να αλλάξει ο νέος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ της Μονής

Από σεβασμό αλλά και την αρμόζουσα εξωστρέφεια που απαιτεί η επικοινωνία με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλαν τα μέλη ο σύλλογος Ορθοδόξων Πατμίων «ΠΑΤΜΟΣ ΙΕΡΑ» .

        Να σημειώσουμε ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στον άγιο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και στον Δήμαρχο Πάτμου.
        Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή:
        
        Παναγιότατε, Χριστός Ανέστη
        Απευθυνόμενοι με τον προσήκοντα σεβασμό και αγάπη στο θεσμό του Πατριαρχείου και το σεπτό πρόσωπο σας, έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα:
        1. Ο νεοσυσταθείς «Σύλλογος Ορθοδόξων Πατμίων» με μέλη Πάτμιους και έδρα την Πάτμο, συνεκάλεσε στο νησί την 4-5-2016 ημερίδα με θρησκευτικά θέματα που αφορούν τη Μονή και τη Πάτμο και ειδικότερα το διοικητικό καθεστώς λειτουργίας της Μονής, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το νέο Κανονισμό τον Ιανουάριο του 2013, καθώς και το πρόσφατο Πατριαρχικό «εντέλλεσθε» στους μοναχούς της Μονής να παραχωρούν στους Καθολικούς ορθόδοξο ναό όποτε το επιθυμούν.
                2. Η συζήτηση έλαβε χώρα με μεγάλο ακροατήριο Πατμίων, αναπτύχθηκαν τα παραπάνω θέματα και από την ημερίδα αυτή εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα:
        α) Ο Σύλλογός μας και η πλειοψηφία των Πατμίων, τους οποίους εκπροσωπεί, διατρανώνει με κάθε τρόπο τη σαφή αντίθεσή του στην κατάργηση του παλαιού Κανονισμού και την ανατροπή του διοικητικού καθεστώτος της Μονής. Η αλλαγή αυτή επέφερε πλείστες αδικαιολόγητες βλαπτικές διαφοροποιήσεις εις βάρος της Μονής και της Πάτμου, εν συγκρίσει με την επί 900 χρόνια πρότερη κατάσταση.
        β) Σας επισημαίνουμε ότι πρόθεση και απόφασή μας είναι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τη λειτουργία από Ρωμαιοκαθολικούς ή Ετερόδοξους, οποιονδήποτε Ορθόδοξο Πατμιακό ναό που τυχόν θα παραχωρηθεί. Η θέση μας αυτή στηρίζεται σε σχετικούς νόμους του Ελληνικού κράτους, σε Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων και στην Πατμιακή Παράδοση, που παραβιάζονται κατάφωρα.
        Η απόφασή Σας αυτή για την παραχώρηση Ορθόδοξου ναού σε Παπικούς με το «Εντέλλεσθε», προξένησε στην ήρεμη και θρησκευτική κοινότητα της Πάτμου, αισθήματα κλονισμού, αγανάκτησης και διχασμού , μη αναγκαία στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ορθόδοξος Ελληνισμός που βάλλεται πανταχόθεν .        
        Προς πληρέστερη ενημέρωσή, σας επισυνάπτουμε τις 2 ομιλίες.

Πατήστε στο link της www.patmostimes.gr για τις 2 ομιλίες:      patmostimes.gr        
        Παναγιότατε,
        Ελπίζουμε στην κατανόηση του Ποιμνίου Σας και ευχόμαστε να αντιληφτείτε, ως σώφρων Ποιμενάρχης, το μέγεθος του προβλήματος που προκλήθηκε στο νησί και την Ορθοδοξία και θα αποφύγετε την εφαρμογή της απόφασής σας, η οποία μετά βεβαιότητας θα διαταράξει τη θρησκευτική ενότητα και πίστη των Πατμίων πολιτών και την αγάπη του προς το πρόσωπό σας και της πλειοψηφίας των ορθοδόξων Ελλήνων από όλο τον κόσμο.
        Με σεβασμό ασπαζόμαστε τη δεξιά Σας
        
        Για τη Διοικούσα Επιτροπή
        Βουτζουλίδης Κωνσταντίνος προσωρινός Πρόεδρος
        Ελισσαίου Αθανάσιος Αντιπρόεδρος
        Κουτλάκης Ιάκωβος Γραμματέας
        Κοκκώνης Ελευθέριος Μέλος
        Βοργιάς Σώζων Μέλος
        Καμίτσης Γεώργιος Μέλος
        Κάππος Γεωργιος Μέλος

1 σχόλιο :

  1. Μακάρι ο Πατριάρχης να κατανοήσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ακατανόητη και έξω από κάθε ορθόδοξη παράδοση δραστηριότητα του.Έστω και στο παρά πέντε να αναλογιστεί τις ευθύνες του ενώπιον Θεού και ανθρώπων και να αλλάξει τακτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com