Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Γιατί παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας

                                                                        
        Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος παρητήθη από μέλος της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την Μ. Σύνοδον.
                                                                                         
        Ο Σεβασμιώτατος εζύγισε με σύνεσιν την κατάστασιν, καθώς ήδη είχον αρνηθή να συμμετάσχουν οι Σεβ. Ν. Σμύρνης, Κυθήρων και Πειραιώς, και επέλεξε τον ίδιον δρόμον. Πράγματι, πολλοί Ιεράρχαι επαναλαμβάνουν εις κατ’ ιδίαν συνομιλίας την φράσιν «μαριονέττες» δια τον επιφυλασσόμενον ρόλον εις όσους μεταβούν εις το Κολυμπάρι, αν τελικώς συγκληθή η Μ. Σύνοδος.
        Ο Σεβ. Κηφισίας όχι μόνον ηθέλησε να συμπαραταχθή με την μερίδα των ορθώς συλλογιζομένων Μητροπολιτών αλλά και να δώση ένα μήνυμα ότι Ιεράρχαι χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου εις την Ορθοδοξίαν δεν υπάρχουν. Η προωθουμένη υποταγή εις τους Προκαθημένους οφείλεται δυσ­τυχώς εις το αλλοιωμένον εκκλησιολογικόν αισθητήριον πολλών Ιεραρχών, αλλά και του Φαναρίου, που επιθυμεί να αναγάγη εις πρώτον και συντονιστήν της Οικουμένης τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως.
        Πάντως, η εξέλιξις αυτή είναι ιδιαιτέρως ενδεικτική του γεγονότος ότι το κλίμα «βράζει» και ότι το αργότερον μέχρι την έκτακτον σύγκλησιν της Ιεραρχίας της Ελλάδος τέλη Μαΐου αναμένονται πολλαί ακόμη εκπλήξεις.

5 σχόλια :

 1. Η παραίτηση σημαίνει "φυγή" στα δύσκολα!!!
  Δέν μπορώ νά καταλάβω ποιό το όφελος τής παραίτησης. Εάν έχει Ορθόδοξο φρόνημα θά πρέπει νά κάνει υπακοή στη Σύνοδο, καί να πάει στο καθήκον του, καί να υποστηρίξει και να υπεραμυνθεί τις ορθόδοξες θέσεις καί νά μην υπογράψει τίς προδοσίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστή απόφαση πήρε, κι άλλους περιμένουμε να κάνουν το ίδιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χριστός Ανέστη! Και πολύ καλώς έπραξε. Άξιος! Απορώ πώς είναι δυνατόν ο Πατριάρχης να περιμένει ότι οι Επίσκοποι θα δεχτούν τις αντικανονικές του απαιτήσεις!
  Πού ακούστηκε Σύνοδος υπό δικτατορικού πνεύματος και όχι Αγίου Πνεύματος; Αρκετά πια με τις παπόφιλες αντιλήψεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αφου ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στο αγιον ορος θελει να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΕΙ!! θερμα συγχαρητηρια στον ΠΕΙΡΑΙΩΣ πρωτιστως και σε 5 10 αλλους μητροπολιτες που ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ οικουμενισμο και δυναμη και κουραγιο στην ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΓΝΗΣΙΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χριστος ανεστη!πολυ σωστή αποφαση.ΑΞΙΟΣ και το σκεπτικό είναι ορθόδοξου ιεράρχου! οχι στην ψευδοσύνοδο.ολοι οι ιεραρχες να πουν οχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com