Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Σοκαρισμένοι οι "εργολάβοι" του οικουμενισμού με την απόφαση της Ιεραρχίας

752423225C5553D6CC2C354701740AD7.jpg
Η Ρωμαιοκαθολική δεν είναι Εκκλησία, «Είναι αιρετικοί»
Αθήνα
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία αλλά ομολογία ή κοινότητα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική.

«Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κυθήρων Σεραφείμ. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η Ιεραρχία με απόφασή της θα προτείνει όλες οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο περί των «σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» να αλλάξουν και όπου υπάρχει η λέξη «Εκκλησία», εκτός της Ορθόδοξης, για να προσδιορίσει τις σχέσεις με τις άλλους χριστιανούς αυτή να μετονομαστεί σε ομολογία και κοινότητα.
Έτσι π.χ. η φράση του κειμένου που αναφέρει ότι «αι προοπτικαί των θεολογικών διαλόγων τις ορθοδόξου εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών εκκλησιών καί ομολογιών προσδιορίζονται πάντοτε επί τη βάσει των κανονικών κριτηρίων της ήδη διαμορφωμένης εκκλησιαστικής παραδόσεως» με την παρέμβαση της Ιεραρχίας θα πρέπει να αλλάξει και να αναγράφεται στο κείμενο: «αι προοπτικαί…. (…) της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων και ομολογιών….(..)».
Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς επί δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος μετέχει στο διάλογο που διεξάγεται με την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ουδέποτε έχει εγείρει τέτοια θέματα. Όπως εκτιμάται άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ή Αρχιεπισκοπή Πολωνίας θεωρούν αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Άλλες όμως Εκκλησίες όπως το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ή το Πατριαρχείο Γεωργίας έχουν εκφράσει τις ίδιες θέσεις.
«Δεν μπορούμε να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ ακόμη και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ο οποίος παραιτήθηκε  από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο πήρε αποστάσεις από τις ακραίες αντιλήψεις που εξέφρασαν οι λεγόμενοι συντηρητικοί Μητροπολίτες. Αντίστοιχη ήταν και η στάση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.
Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αφαιρεθούν και οι αναφορές για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αλλά απορρίφθηκε.
Μαρία Αντωνιάδου

14 σχόλια :

 1. Για αλλη μια φορα απεδειχθη οτι, και ο Αρχιεπισκοπος και οι Ιεραρχες της Εκκλησιας της Ελλαδος εχουν Ορθοδοξοτατο φρονημα, τηρουν τις παραδοσεις, ομολογουν την πιστη της Εκκλησιας, και ειναι αξιοι της εμπιστοσυνης του ποιμνιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ακραίες αντιλήψεις" είναι η ορθοτόμηση τής Αληθείας; ΤΙ ΛΕΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ; Δέν κάθεσαι στήν κουζίνα σου καλλίτερα καί νά αφήσης τίς ανοησίες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χάρη στις ανένδοτες παρεμβάσεις ορισμένων φωτεινών ιεραρχών της ελληνικής εκκλησίας, όπως οι Σεβασμιότατοι Πειραιώς και Κυθήρων, η εκκλησιαστή ιεραρχία σε τόσο δύσκολους καιρούς που η Νέα Τάξη θέλει να επιβάλλει με το στανιό τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία, ανακοινώσε το αυτονόητο, αυτό που επί αιώνες ισχύει και αυτό που οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας έχουν διατρανώσει με αλλεπάλληλες αποφάσεις οικουμενικών συνόδων και όχι μόνο.

  Ότι δηλαδή υπάρχει μόνο Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία!

  Φυσικά και αναμένονται λυσσαλέες αντιδράσεις γι’ αυτή την απόφαση από τους Οικουμενιστές και από τα συμφέροντα που εξυπηρετούν
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλό αλλά το καλύτερο θα ήταν να σταματήσουμε να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τους αιρετικούς, όχι μόνο πώς θα τους αποκαλούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εύχομαι εκ βάθους καρδίας σε όλους τους οικουμενιστές: Περαστικά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επιτέλους. Αντε καλή αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΩΣ ονομαζεται αυτο το πραμα που για αρχηγο του εχει εναν καταραμενο συμφωνα με τον αγιο Κοσμα τον Αιτωλο ; Μπορει να ονομαζεται εκκλησια;
  Πως ονομαζεται αυτο το πραμα που για αρχηγο του εχει εναν αντιχριστο συμφωνα με τον αγιο Κοσμα τον Αιτωλο ; Μπορει να ονομαζεται ομολογια;
  Καλα λενε οτι στην Δευτερα Παρουσια θα γινει ο κλαυθμος κ ο τριγμος των οδοντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ένα μεγάλο μπράβο στους ομολογητές! Nα ταρακουνηθούν λίγο τα λιμνάζοντα νερά!Πάρτε θέση κύριοι... ΜΕ ΠΟΊΟΝ ΕΙΣΤΕ; ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ή με το θηρίο;
  ...Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ.''Λουκά 16΄/13

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ας είναι αυτό μία καλή αρχή, παρόλο που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Ακούγεται και πιο σωστό, για να μην "μπερδευόμαστε...". Χριστιανικές ομολογίες, χριστιανικές κοινότητες, ναι. Χριστιανικές εκκλησίες, ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μηπως δεν ειναι ορθες οι πληροφοριες της αναρτησης ; Διοτι στα ακολουθα λινκ διαβαζουμε αλλα πραγματα.
  Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Ανάμεικτα συναισθήματα από Ιεραρχία
  http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_449.html#more


  ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ: Τελικά τι γίνεται με το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπό χριστιανικό κόσμο» ;
  http://www.vimaorthodoxias.gr/patriarcheia/item/82403-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%C2%AB%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%C2%BB

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ώρα κρίσιμη και για τον κάθε ένα χριστιανό να αποφασίσει αν θέλει να είναι με τους Αγίους Πατέρες ή με τους σημερινούς λατινόφρονες και οικουμενιστές Πατέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. πιστευω ότι μεσα σε αυτην τη συνοδο , πολλα πραγματα περασανε που αλλοιωνουν την ορθοδοξια μας . παρολα αυτά , και παροτι θα ηθελα να παραμενεινουμε ακομα πιο αγνοι , πρεπει να πουμε μπραβο που τολμήσαμε σε μια τετια εποχη και με αυτην την σατανικη κυβερνηση και ευρωπη , να πουμε σαν ελληνικη εκκλησια τετοιο πραγμα . μπραβο τους , είναι ένα βημα . η χριστιανοσυνη ακομα κρατιετε με νυχια και δοντια στην ελλαδα . ζητω η ορθοδοξια !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com