Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

«Όλα είναι συμφωνημένα...»

Εις τα τέλη του Μαΐου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πρόκειται να συγκληθή προκειμένου να συζητήση τα κείμενα της Μεγάλης Συνόδου.
Τι θα προκύψη από αυτήν την συνεδρίασιν; Πιθανώς και η πλήρης ανατροπή, δηλ. ανάκλησις της αντιπροσωπίας. Μετά από σειράν παραιτήσεων Ιεραρχών, εις τους οποίους είχε προταθή να είναι μέλη η όντας μέλη ηρνήθησαν εκ των υστέρων να συμμετέχουν, έχει δημιουργηθή κλίμα εντάσεως εις την Ιεραρχίαν, το οποίον είναι άγνωστον πως θα εκτονωθή…
        Δεδομένον πάντως μετά την ψηφοφορίαν της Ιεραρχίας του Μαρτίου παραμένει το γεγονός ότι το 1/3 των Μητροπολιτών διαφωνεί απολύτως με την σύγκλησιν της Μεγάλης Συνόδου.
        Ωστόσο, ενώ αυτό έως τον Μάρτιον δεν ήτο γνωστόν, τώρα εις την νέαν συνεδρίασιν η ομάς αυτή έχει την αυτεπίγνωσιν της αριθμητικής της υπεροχής, καθώς είναι συμπαγής δια το συγκεκριμένον ζήτημα αντιθέτως προς τα 2/3 τα οποία δεν έχουν ενιαίαν θέσιν. Η νέα αυτή συνείδησις των αντιτιθεμένων Ιεραρχών θα διαδραματίση καθοριστικόν ρόλον. Τι γίνεται όμως με όσους συμφωνούν; Συνεργάτης του Ο.Τ. επλησίασε και συνωμίλησε με Ιεράρχην της Αττικής, ο οποίος είναι μέλος της αντιπροσωπίας και θιασώτης της Μ. Συνόδου.
        Μεταξύ των όσων ανέφερεν είναι και το αποκαλυπτικόν ότι «είναι όλα συμφωνημένα για την Μ. Σύνοδον, δεν θα χρειασθή ούτε καν να συζητήσουμε εις την Κρήτην…»! Τελικώς, κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει και αι αντιπροσωπίαι θα ευρίσκωνται εκεί δια το «μπούγιο»;
Ορθόδοξος Τύπος,13/05/2016

4 σχόλια :

 1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ17 Μαΐου 2016 - 10:48 μ.μ.

  Ο καλός μας Ορθόδοξος Τύπος, το έργο ενός αληθινού Ορθόδοξου Αγωνιστή, που είχα την ευλογία να γνωρίσω από κοντά, ως πνευματικό μου κάποτε, τον Πατέρα Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, θέλει να βλέπει, ότι υπάρχουν κάποιες ελπίδες η Ελληνική Εκκλησία να υψώσει ανάστημα Ομολογίας ενόψη της "Μεγάλης Συνόδου". Θα ήταν ευχής έργο εάν γινόταν τα πράγματα κατ αυτό τον τρόπο, αλλά μάλλον δύσκολα. Αντί να καλλιεργούνται, έστω και έμμεσα, ελπίδες ανατροπής, καλύτερα θα ήταν να προετοιμαζόμαστε όλοι για τον Πειρασμό που ήδη βιώνουμε και θα βιώσουμε πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Δεν φοβούμεθα, ο Χριστός δεν μας εγκατέλειψε μέχρι σήμερα, εμείς να μην Τον εγκαταλείψουμε με πιθανές λανθασμένες επιλογές μας. Η Ορθοδοξία νίκησε και πάλι θα νικήσει το Σκότος των Αιρέσεων. Χριστός Ανέστη- Αληθώς Ανέστη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνούμε απολύτως με το άρθρο. Και προσευχόμαστε για να μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας μέχρι τέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή είναι η γλώσσα τής αλήθειας, αλλά καί η γλώσσα τής προπαγάνδας. "Όλα είναι συμφωνημένα"!!!
  Γιά εκείνους πού εύχονται καί ελπίζουν ότι θά ανατραπούν οι εργασίες, ένα έχω να πώ. 
  Ότι ξεκίνησε το 1920 με την αιρετική εγκύκλιο τού Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεχίστηκε μέ τήν αλλαγή του εορτολογίου το 1924, επεκτάθηκε με την ψευδοάρση τών αναθεμάτων τών αιρετικών το 1965, προχωράει αποφασιστικά νά υλοποιηθεί εντελώς ο Οικουμενισμός, μέ την αναγνώριση τών αιρέσεων ως "Αγιάζουσες Εκκλησίες" τόν επόμενο μήνα. 
  Το όλα είναι συμφωνημένα πού αναφέρεται στό παραπάνω άρθρο δηλώνει καί προπαγανδιστική κυριαρχία τού Οικουμενισμού γιά όσους νομίζουν ότι θά υπάρξουν αντιδράσεις, καί διακοπές μνημοσύνου!!!
  Ο καθένας μας, ας αφήσει τις προσωπολατρείες καί τούς "φωτισμένους" Αγίους καί θεωρίες καί ας πράξει ότι προστάζουν οι Άγιοι Κανόνες...
  Χριστός Ανέστη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προφανώς και είναι όλα συμφωνημένα, έχει κανένας αυταπάτες; Εκκλησιαστικά "μνημόνια" από τη Δύση... Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com