Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα δώσει εικόνα ενότητος όλων των Εκκλησιών»


Μεταξύ άλλων ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος είπε: Είναι άτοπο κάποιοι ιεράρχες να προδικάζουν τα αποτελέσματα της Συνόδου, να θέτουν μικρότητες και προσωπικές πολιτικές ως προτεραιότητα, την ώρα που η Σύνοδος αυτή είναι και ιστορικό κεκτημένο και επιβεβαιώνει τον πρώτο ρόλο στο συντονισμό όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άρα για τον Σεβασμιότατο οι λόγοι των Αγίων Πατέρων της Πίστεώς μας είναι μικρότητες;

Γιατί οι μικρότητες στις οποίες αναφέρεται και τις οποίες έχουν εκφράσει οι διαφωνούντες «τυχαίνει» να είναι «οι μικρότητες», για τις οποίες θυσιάστηκαν οι Μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας. Αλλά αυτά μάλλον για κάποιους Αρχιερείς και Ιερείς έχουν γίνει μικρότητες…

3 σχόλια :

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ. Προσβάλει τα ράσα που φοράει με αυτές τις δηλώσεις του. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κ. Μεσσηνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἄν ἡ μνήμη δὲν μὲ ἀπατᾷ, πρό τινων ἐτῶν ἡ Σεβασμιότης του ἤθελε νὰ προσφέρῃ στοὺς φραγκολατίνους τῆς Μεσσηνίας ναΐδριον (τῶν 3 Ἱεραρχῶν;)πρὸς βεβήλωσιν ὑπὸ τῶν φραγκοπαπάδων! Ἀντέδρασαν οἱ Ὀρθόδοξοι Καλαματιανοί, καὶ ἐματαιώθη ἡ βεβήλωσις.
    Εἶναι φιλοπαπικός ὁ Σεβασμιώτατος! Τὶ νὰ κάνωμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com