Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Η Πανορθόδοξη και ο Αγιορείτης Γέροντας Γοντικάκης

daab5e7472186e736314ad4bc085c2bb_L.jpg
Απορίες δημιουργεί η στάση του Αρχιμ. Βασίλειου Γοντικάκη, Προηγούμενου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους αναφορικά με τη ζέση του να υπερασπιστεί την σύγκλιση της Πανορθόδοξης Συνόδου τον Ιούνιο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αγιορείτης Γέροντας, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερη εκτίμησης, από όλους τους εκκλησιαστικούς κύκλους, το τελευταίο διάστημα έχει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα ομιλιών σε ημερίδες και εκδηλώσεις για την Πανορθόδοξη στην Κρήτη.
Πριν από δέκα μέρες μαζί με φιλοπατριαρχικούς Μητροπολίτες και καθηγητές ευλόγησαν την Πανορθόδοξη σε Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργάνωσε η Πατριαρχική Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου της Κύπρου.
Την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου είναι και πάλι ομιλητής στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων σε ανοικτή ενημέρωση σχετικά με την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Μαζί του και ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Ανέστης Κεσελόπουλος και ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς.
Δημοκρατία έχουμε ασφαλώς και καθείς μπορεί να εκφέρει όποια άποψη θεωρεί ορθότερη, αναλαμβάνοντας βεβαίως και την ευθύνη των λεγομένων του, αλλά ουκ ολίγοι αναρωτιούνται πως από τη στιγμή που μια σειρά από αγιορείτικες μονές όπως οι Κουτλουμουσίου, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου, Καρακάλλου, Φιλοθέου και Γρηγορίου και αρκετοί μοναχοί μεμονωμένα έχουν εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την Πανορθόδοξη με επιχειρήματα ,ένας διακεκριμένος Αγιορείτης Γέροντας έχει εξελιχθεί σε θερμό υποστηρικτή της.

3 σχόλια :

 1. Οι προθἐσεις του π. Βασιλείου είναι ειλικρινείς, αυτό είναι βέβαιον, δεν πρόκειται να στηρίξει οικουμενιστικά ατοπήματα. Από την άλλη όταν απευθύνεται σε πολυπληθή ακροατήρια είναι συνήθως ως να παρακολουθούν μια ξένη ταινία χωρίς ελληνικούς υποτίτλους, οπότε και από αυτήν την άποψη δεν πρόκειται να υπάρξουν δραματικά καταστροφικές συνέπειες. Το πλέον πιθανόν είναι ότι τον χρησιμοποιούν και αυτόν, όπως και άλλους καλών προθέσεων ανθρώπους, μοναχούς και κληρικούς, ως προπέτασμα παραπλανητικό για τις ασχήμιες που η μικρή ομάδα του οικουμενιστικού πυρήνα επιμελώς ετοιμάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανωνυμε αδελφε εχεις δικαιωμα να υποτιμας οποιονδηποτε ακομα και τον π.Βασιλειο.

   Διαγραφή
 2. Δεν παιρνει ξεκαθαρη γραμμη υπερ της πιστεως μας,νιπτει τας χειρας του....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com