Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας σε ορθόδοξους Μασάι!

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στους κατοίκους τριών ορθοδόξων ενοριών στο όρος Κιλιμάντζαρο

Ένα ιδιαίτερο ταξίδι πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β', ο οποίος μαζί με το μητροπολίτη του Ναϊρόμπι, Μακάριο, πήγαν στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο και επισκέφθηκαν τρεις ορθόδοξες ενορίες, όπου και τέλεσαν δοξολογίες σε ορθόδοξους χριστιανούς Μασάι.

Εκφράζοντας τη χαρά του για την ορθόδοξη πίστη των φυλών Μασάι και Κικούγιου, ο Πατριάρχης μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για να ανακουφίσει σε ένα μικρό βαθμό την φτώχεια των κατοίκων στην περιοχή.
Άξιο λόγου είναι, πως οι συγκεκριμένες περιοχές της Κένυας, έβλεπαν για πρώτη φορά Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com