Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Το τρένο του οικουμενισμού σφύριξε...

                                                                        
Εμείς μαλώνουμε για την Πανορθόδοξη και οι άλλοι τρέχουν με χίλια για την ένωση! 
Τη στιγμή που η Ορθοδοξία ετοιμάζεται για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου, οι… άλλοι προβαίνουν σε άλλους είδους διεργασίες...
                                                                        
        Η ηγεσία της Παγκόσμιας Ευαγγελικής Συμμαχία (WEA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών-στο οποίο συμμετέχει και η πλειονότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών-συναντήθηκαν στο Οικουμενικό Ινστιτούτο Bossey της Ελβετίας για να εξερευνήσουν και να συζητήσουν πιθανούς τομείς της μελλοντικής συνεργασίας.  
        Οι δύο οργανώσεις που εκπροσωπούν εκατοντάδες εκατομμύρια Χριστιανών έθεσαν επί τάπητος κοινά σχέδια και συζήτησαν τις δυνατότητες για στενότερη συνεργασία σε τομείς όπως η "δημόσια μαρτυρία και η οικοδόμηση της ειρήνης σε διαθρησκευτικά πλαίσια" και "θεολογικοί στοχασμοί, εκπαίδευση και κατάρτιση."
        Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 20 του Μάη και ο αιδεσιμότατος Olav Fykse Tveit, γενικός γραμματέας του ΠΣΕ είπε, "οι χριστιανοί και οι κοινότητές τους σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ότι η ίδια η ζωή είναι σε κίνδυνο".
        Και συμπλήρωσε:
        "Τόσοι πολλοί κίνδυνοι, η αλλαγή του κλίματος, σίγουρα. Αλλά επίσης η φτώχεια και η οικονομική αδικία, οι απειλές για την υγεία και την ευημερία, η βία και ο πόλεμος θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα και μπορεί να στραγγίξουν την ελπίδα μας"
        Για αυτό ο Tveit σημείωσε πως χρειάζεται "Οικουμενική εργασία και συνεργασία"
        "Πρέπει να συναντίομαστε για να μιλάμε, να ακούμε και να προσευσόμαστε" κατέληξε..
        Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέαw του WEA, Επίσκοπος Εφραίμ Tendero ζήτησε συνεργασία των Χριστιανών σε παγκόσμια κλίμακα.
        Εντύπωση προκάλεσε η τοποθετησή του με αφορμή την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη θρησκευτική βία σε διάφορα μέρη του κόσμου σύμφωνα με την οποία "Όλες οι θρησκείες μπορούν να δημιουργήσουν εξτρεμιστές αλλά η χριστιανική διδασκαλία για τη σωτηρία μέσω του Χριστού απορρίπτει όλα τα είδη της θρησκευτικής βίας."
        Ο Δρ Wilf Gasser, αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την WEA, πρόσθεσε ότι το ζήτημα της θρησκείας και της βίας είναι επίσης σημαντικό στο πλαίσιο της αυξανόμενης ροής των προσφύγων.
        Υπενθυμίζεται πως σχεδόν πριν από πέντε χρόνια η WEA, το ΠΣΕ και το Ποντιφικό Συμβούλιο του Βατικανού για το διαθρησκευτικό διάλογο (PCID) δημοσίευσαν ένα ιστορικό έγγραφο σχετικά με την ηθική της χριστιανικής ιεραποστολής, με θέμα "χριστιανική μαρτυρία σε ένα πολυθρησκευτικό κόσμο:. Συστάσεις για Δεοντολογία"
        Κατα τα άλλα εμείς ψαχνόμαστε για το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπό χριστιανικό κόσμο»... Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πως ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι διαφωνούμε για τα του οίκου μας, οι υποδέλοιποι έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά στον οικουμενιστικό δρόμο...

1 σχόλιο :

  1. Κάτι τέτοια γίνονται και λέμε γιατί ο κόσμος έχει προβλήματα. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι ο οικουμενισμός μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει στους ανθρώπους;
    Οι άγιοί μας πολεμούσαν τις αιρέσεις και τον πάπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com