Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Νέα εισπήδησις εις την Αρχιεπισκοπήν

Ο Μακαριώτατος πιθανώς να διατηρή τυπικάς σχέσεις με τον Σεβ. Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιον όμως τα προβλήματα αυξάνονται. Όχι μόνον προωθείται ακόμη η ανάδειξις του Πατριαρχικού Γραφείου εις «νουντσιατούρα», αλλά και ι. ναός των Αθηνών είναι έτοιμος να δοθή εις το Πατριαρχείον.

        Ως επληροφορήθημεν από άρθρον του κ. Σωτηρίου Τζούμα εις το exapsalmos.gr της 20ης Απριλίου 2016:
        «Ετοιμάζεται η Εκκλησία που θα δοθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από μεγάλη οικογένεια Γαιοκτημόνων των Αθηνών. Είχαμε πρώτοι γράψει και ουδέποτε διαψευσθήκαμε ότι μεγάλη οικογένεια Γαιοκτημόνων των Αθηνών έχει εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει τον Ναό της που ευρίσκεται εντός κτήματος, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για λατρευτικούς λόγους . Ήδη ο ναός αυτός ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα έχουμε τα καλά νέα! Να αποκτήσει δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο την δική του Αγία Τράπεζα στην Αθήνα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα δύο πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων έχουν τους δικούς τους χώρους και τις Εκκλησίες τους, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο ουδέποτε απέκτησε ένα δικό του Ναό. Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και πολύ σύντομα θα γευτούμε τη χαρά της επίσημης παράδοσης από την οικογένεια προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο πρόσωπο του οποίου γίνεται αυτή η προσφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com