Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Νέα βαριά σκιά στην Πανορθόδοξη! Σερβία εναντίον Ρουμανίας        Του Μάνου Χατζηγιάννη
        Ενός κακού μύρια έπονται για την Πανορθόδοξη του Ιουνίου... Δεν έφταναν οι πολλές ενστάσεις για κάποια από τα κείμενα που θα συζητηθούν, δεν έφτανε η κόντρα Αντιοχείας-Ιεροσολύμων για το Κατάρ, που στοιχειώνει την ενότητα της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται να ανοίγει με απρόβλεπτες συνέπειες! Σερβία εναντίον Ρουμανίας στο βαλκανικό εκκλησιαστικό ντέρμπι και ο Θεός βοηθός!

        Στις 26 Μαϊου συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας και όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν "Διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις αδελφες Ορθοδόξες Εκκλησίες είναι εξαιρετικά καλές, πλήρως στο πνεύμα της ενότητας και της καθολικότητας της Εκκλησίας, αλλά με μια θλιβερή εξαίρεση - τις σχέσεις με το ρουμανικό Πατριαρχείο, του οποίου οι επίσκοποι και οι ιερείς για χρόνια πραγματοποιούν εισπήδηση σε περιοχές δικαιοδοσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στην Ανατολική Σερβία, ιδιαίτερα στην περιοχή Τιμόκ. Μετά από πολλές προηγούμενες κταγγελίες και προσφυγές, δυστυχώς, μέχρι τώρα ανεπιτυχείς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε εκ νέου την Εκκλησία της Ρουμανίας να σταματήσει αμέσως την πρακτική αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση, το πρόβλημα θα τεθεί ενώπιον του Κοινοβουλίου και της Αγίας και Μεγάλης Ορθοδόξου Συνόδου της Εκκλησίας, και αν συνεχιστεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία  - με ειλικρινή θλίψη - θα αναγκαστεί να καταγγείλει τη λειτουργική και κανονική σχέση με τη ρουμανική Ορθόδοξη εκκλησία".
        Με λίγα λόγια οι Σέρβοι προειδοποιούν τους Ρουμάνους για διακοπή της κοινωνίας και ανάβουν νέες φωτιές στο Φανάρι που διοργανώνει την Πανορθόδοξη και ήλπιζε πως μετά τη διευθέτηση του ζητήματος με την Εκκλησίας Τσεχίας & Σλοβακίας, είχε απομείνει μόνο η γνωστή αντιπαράθεση Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, η οποία έπρεπε να ξεπεραστεί για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην Πανορθόδοξη.
        Φευ όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com