Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Ιερά Μητροπόλις Γρεβενών: Οφειλόμενη επώνυμη τοποθέτηση χωρίς υπεκφυγές, " Το όλο θέμα ήδη έκλεισε"

Αναφορικά με το από 24/5/2016 δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας με θέμα: «Κατάνυξις - αποκλειστικό: τι συμβαίνει στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών;»  και τα όποια  «ανώνυμα» σχόλια συνοδεύουν αυτό, οφείλουμε επώνυμα, ως Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, και χωρίς υπεκφυγές να τοποθετηθούμε στο θέμα και να δηλώσουμε τα εξής:


  Το όλο θέμα κακώς δημιουργήθηκε και αναπαράχθηκε, αφού εν τη γενέσει του, ήδη έκλεισε. Συγκεκριμένα τα εν λόγω ιερά αντικείμενα – ιδιοκτησίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κληματακίου Γρεβενών, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Ι.Μ.Γρεβενών για συντήρηση  και φύλαξη, είναι  ήδη στη διαδικασία της επιστροφής –παράδοσης στον Ι. Ναό, και απομένουν απλά οι νόμιμες-τυπικές  διαδικασίες.
   Είναι αναμφίβολα λυπηρό να καταθέτει κανείς την άποψή του, εκ προοιμίου,  με απαξιωτικές κρίσεις και αναφορές στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας. Και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η ελάχιστη διασταύρωση και τεκμηρίωση των θέσεων  και ισχυρισμών  αυτών.      
   Θεωρούμε απαράδεκτα και κακόβουλα τα όποια –κυρίως ανώνυμα-σχόλια στο συγκεκριμένο θέμα, προερχόμενα και υποκινούμενα από υπόπτους και σκοτεινούς κύκλους, που σκοπό έχουν να βλάψουν  την Ι.Μ.Γρεβενών και εν γένει την Εκκλησία μας, ωστόσο κρίνουμε απαραίτητο, προκειμένου να εκλείψουν οι ψίθυροι και σκανδαλισμοί,  να γίνουν εδώ κάποιες διευκρινήσεις τις οποίες ενδεχομένως αγνοείτε:
    Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι η παράδοση των ιερών αντικειμένων στην Ι.Μ.Γρεβενών  έγινε με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης, ότι η  εκάστοτε Ι. Μητρόπολη  και κατ΄ επέκταση ο εκάστοτε Μητροπολίτης, φέρει βάσει νόμου [Ν.3028/2002] την ευθύνη συντήρησης και ασφαλούς διαφύλαξης των εκκλησιαστικών αντικειμένων. Ενόψει μάλιστα του σχετικά πρόσφατου, ήτοι,   από 21-9-2015 με αρ. κατ. 466 εγγράφου, της Δ/νσης Αστυνομίας Γρεβενών-Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών προς την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών με θέμα «Καταγραφή και φωτογράφηση Ιερών Εικόνων, Αγίων Λειψάνων και Αφιερωμάτων Ιερών Ναών του Νομού Γρεβενών»  η ανάγκη συντήρησης όλων των ανωτέρω γίνεται ακόμη επιτακτικότερη.
Οι αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου, προφανώς δεν γνωρίζουν ότι στο εγγύς παρελθόν συνέβησαν σε ιερούς ναούς της περιφερείας της Ι. Μητρόπολης Γρεβενών περιστατικά κλοπών ιερών αντικειμένων και λοιπών αντικειμένων καθώς επίσης και καταστροφής και βανδαλισμού ιερών αντικειμένων από βέβηλους, αλλόθρησκους κλπ. και η  Ι. Μητρόπολη Γρεβενών ήταν αυτή,  που πάλι βρέθηκε στο στόχαστρο  των «γνωστών επικριτών»,  για έλλειψη μέτρων, πλημμελή φύλαξη  ιερών ναών κλπ.  Βάσει του ανωτέρω εγγράφου της Δ/νσης Αστυνομίας Γρεβενών και τη συνδρομή της Ι. Μητροπόλεως, επιδίωξή μας είναι να εξαλειφθούν παρόμοια περιστατικά καθώς και να συντηρηθούν, καταγραφούν  και  διασφαλιστούν  στο ακέραιο όλα τα ιερά εκκλησιαστικά αντικείμενα της περιοχής μας.
     Κατόπιν αυτών, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα άκρα και στο εξής να μην χρησιμοποιείτε λέξεις μη πρέπουσες, απαξιωτικές και συκοφαντικές και να εξάγετε συμπεράσματα αυθαίρετα με τόση ευκολία.  Γιατί  όπως είπε και ο Αγιος Παίσιος: «Δεν είναι ειλικρινής και ευθύς εκείνος που λέει κατά πρόσωπο την αλήθεια, ούτε εκείνος που τη δημοσιεύει, αλλά εκείνος που έχει αγάπη και ζωή αληθινή και μιλάει με διάκριση όταν πρέπει και λέει εκείνα που πρέπει στην πρέπουσα ώρα».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

6 σχόλια :

 1. Εύγε στην Μητρόπολη Γρεβενών κ προσωπικά στον Σεβασμιώτατο κ.Δαυίδ για τά αντανακλαστικά του!Αυτό που οφείλει να κάνει ο Σεβασμιώτατος είναι να ξηλώσει τους επιτρόπους του έν λόγω Ναού καθώς αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως η επιλογή επιτρόπων με μή εκκλησιαστικά κριτήρια προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των Ναών, καθώς πολλοί εξ αυτών νομίζουν πως ό Ναός είναι τσιφλίκι τους, ειδικά όσοι έξ αυτών παραμένουν για χρόνια σέ αυτή την θέση.Τό ίδιο οφείλουν να πράξουν και άλλοι Μητροπολίτες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, μαζί με τα κειμήλια ας ξηλώσει και τους επιτρόπους. Είναι απλό. Όσο για την απάντηση, ερωτηθείς κάποτε ο μακαριστός επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης αν τα επισκοπικά χείλη λένε ψέματα δεδομένης της φράσης «χείλη Αρχιερέως ού ψεύδονται» απάντησε:
   «Χείλη Αρχιερέως, ου!, ψεύδονται».

   Διαγραφή
 2. Αυτή η απάντηση απευθύνεται στο Ιστολόγιον Κατάνυξις, όχι στους Κληματακιωτες.
  Αν είναι εντάξει o δέσποτας ας έρθει στο χωριό, εκεί που τον φιλοξενήσαμε, να μας θα πει στα ίσια, επώνυμα, όπως αγαπάει.
  Τι θέλει, να γράφουμε εδώ σε κάθε σχόλιο τα διακόσια ονόματά μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι ή γραπτή του απάντηση λύνει όλες τις απορίες. Δεν είμαι κόλακας δεσποταδων,ούτε τους πάω γενικά, αλλά εδώ οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι απάντησε άμεσα και χωρίς να μένουν απορίες. Γιατί δεν πάτε εσείς πρώτοι, φίλε ανώνυμε,στο γραφείο του να σας τα πει,αφού θες να τα ακούσεις από τον ίδιο;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και τώρα θεωρεί ότι μας έπεισε η ιερά μητρόπολη Γρεβενών με αυτή την απάντηση. Κυριακή κοντή γιορτή.
  ένας κληματακιώτης ακόμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα πήρε χωρίς να ρωτήσει κανέναν!δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής.Μεγάλο σφάλμα η συμπεριφορά του δεσπότη-ακόμη και αν είχε καλές προθέσεις.Ας ζητήσει ένα συγνώμη και να ξεχαστεί το θέμα ,από το να ψάχνει για δικαιολογίες.

  ΚΛΗΜΑΤΑΚΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com