Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Και τώρα το θεαθήναι στις σχέσεις Φαναρίου-Τσεχίας: Συλλείτουργο Βαρθολομαίου με Ραστισλάβ

Μετά την προ μηνών αναγνώριση και τις συγγνώμες, έρχεται και το θεαθήναι... Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την προσεχή Κυριακή θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας για να εδραιώσουν τη νέα εποχή στις σχέσεις τους. Συγκεκριμένα:
 
Την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαϊου 2016, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, θα τελεσθεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων, συλλειτουργούντων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβου και μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
        Θα επακολουθήσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών και στο Β΄ Νεκροταφείο Βαλουκλή και εν συνεχεία δεξίωσις.
        Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στο Φανάρι, μετά την αναγνώρισή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
        Προηγήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Αρχιεπίσκοπο Ραστισλάβ στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com