Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Μόσχας Κύριλλος: Προσωρινό το σχίσμα στην εκκλησία της Ουκρανίας

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος πιστεύει στην υπέρβαση του σχίσματος στην εκκλησία στην Ουκρανία.
        «Η δημιουργία του λεγόμενου Πατριαρχείου του Κιέβου προκλήθηκε από πολιτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις ευνοϊκές συνθήκες, έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό εθνικιστικό κίνημα κάτω από ψευδο-θρησκευτικά συνθήματα," είπε ο πατριάρχης κατά τον εορτασμό της 70ης επετείου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας
        "Και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αλλά το σχίσμα στην Ουκρανία είναι προσωρινό, όπως είναι η πολιτική συγκυρία που το δημιούργησε»", συμπλήρωσε
        Το μέλλον ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία συνεχίζει την υπηρεσία της στις όχθες του ποταμού Δνείστερου, και «ανθεί, όπως ποτέ πριν», είπε ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com