Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Ανοιχτή δήλωση υποστήριξης από την Γερμανία προς την ανοιχτή, ορθόδοξη και ομολογιακή επιστολή των αγιορειτών πατέρων

agion-oros.jpg
Αδαμάντιος Τσακίρογλου
Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν.
Αυτό το αναστάσιμο μήνυμα βιώνουμε αυτή την στιγμή οι πιστοί του ορθοδόξου ποιμνίου της Γερμανίας. Μέσα στην αδιαφορία, την απομόνωση, τον χλευασμό, την απαξίωση, μέσα στο λυπηρό γεγονός αλλοίωσης και απώλειας πολλών αδελφών ψυχών, μέσα στην υπονόμευση και ισoπέδωση των δογμάτων και των Ιερών Κανόνων.
Μέσα στο σκοτάδι της κολάσεως της παναιρέσεως του οικουμενισμού, που βιώνουμε εδώ και πάνω από 20 χρόνια, εμφανίζεται ως βολίς φωτός και ελπίδας, ως ορθόδοξη σάλπιγγα η επιστολή που έστειλαν οι αγιορείτες πατέρες, με την οποία καταδικάζουν ακράγαντα τον Οικουμενισμό ως παναίρεση και τους υποστηρικτές του ως μη ορθοτομούντες την Μία Αλήθεια και αυτομάτως ως αιρετικούς. Αυτή η επιστολή δηλώνει, ότι ο ορθόδοξος μοναχισμός και ειδικώτερα το Άγιον Όρος δεν ξέχασε την αποστολή του, να αποτελεί τον βράχο πάνω στον οποίο σπάνε τα κύματα των επιθέσεων των εχθρών της Μίας Εκκλησίας, να είναι ο θεματοφύλακας και η ακρόπολη της Ορθοδοξίας και πραγματικά το Περιβόλι της Παναχράντου Μητέρος του Φωτός.
Εμείς ως πιστοί της Γερμανίας δηλώνουμε, ότι θα ακολουθἠσουμε τους άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας μέχρι εσχάτων, όχι γιατί είμαστε αναμάρτητοι, αλλά επειδή είναι τόσες πολλές οι αμαρτίες μας, ώστε μόνο η αποφυγή της προδοσίας του Ιούδα μπορεί να μας σώσει. Δεν είμαστε παλαιοημερολογίτες, δεν είμαστε παρασυνάγωγοι, δεν είμαστε ούτε σχισματικοί, ούτε οι το σχίσμα θέλοντες, δεν είμαστε μισάνθρωποι. Είμαστε πρόβατα του ποιμνίου του Θεού, που θέλουν να ακούσουν την φωνή του Ενός Ποιμένος, του οποίου εκφραστής είναι η Εκκλησία των Αποστόλων, των Πατέρων, των Αγίων, των Μαρτύρων, των Ομολογητών και όχι των πιστών ακολούθων της νέας εποχής, του θρησκευτικού συγκρητισμού, της πανθρησκείας, του παπισμού και των απανταχού αιρέσεων. Όπου μας χρειασθούν οι αγιορείτες πατέρες στον αγώνα που κάνουν, θα μας βρούν στο πλευρό τους προς δόξα του Τριαδικού Θεού και της Εκκλησίας Του.
Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ μὴ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας εἰς τὴν αὐλὴν τῶν προβάτων, ἀλλὰ ἀναβαίνων ἀλλαχόθεν, ἐκεῖνος κλέπτης ἐστὶ καὶ λῃστής· ὁ δὲ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας ποιμήν ἐστι τῶν προβάτων. τούτῳ ὁ θυρωρὸς ἀνοίγει, καὶ τὰ πρόβατα τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούει, καὶ τὰ ἴδια πρόβατα καλεῖ κατ' ὄνομα καὶ ἐξάγει αὐτά. καὶ ὅταν τὰ ἴδια πρόβατα ἐκβάλῃ, ἔμπροσθεν αὐτῶν πορεύεται, καὶ τὰ πρόβατα αὐτῷ ἀκολουθεῖ, ὅτι οἴδασι τὴν φωνὴν αὐτοῦ·  ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ' αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν. (Ιω. 10, 1-5)

Αδαμάντιος Τσακίρογλου
Oberstudienrat, Κλασσικός Φιλόλογος, Ιστορικός, Εκπρόσωπος των καθηγητών με μεταναστευτικό βιογραφικό του κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

2 σχόλια :

 1. respect... κρατάτε γερά αδέλφια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλεξανδρος Βερολινο19 Μαΐου 2016 - 2:23 μ.μ.

  Κι εγώ μαζί, δεν το συζητουμε το θέμα!

  Συνεχίστε Κύριε Αδαμαντιε και συγχαρητήρια!

  Συνεχίζουμε την ομολογία εν μετάνοια κατά του ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ οικουμενισμού,και την ενημέρωση πάντων, μέχρι παραδόσεως της ψυχής μας!


  Δεν μισουμε κανεναν, ή αγάπη του Κυρίου είναι μαζί με την Αλήθεια του!

  Αν δεν με ομολογήσεις μας είπε ο Χριστος δεν θα σε ομολογήσω κι εγώ!

  Με την αγάπη του και όχι εν υπερηφάνια κατακριτική!

  Οι οικουμενιστες κατακρίνουν τους Αγιους μας και πρώτον τον Κύριον!

  Αν τους ακολουθησουμε τον προδιδουμε κι εμεις μαζί τους. Μη γένοιτο Κύριε!!!

  Αμαρτωλοί είμαστε! Αιρετικοί όμως και ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟι οικουμενιστες ποτέ των ποτών ποτέ!

  Χριστιανοί είναι μόνον οι Ορθόδοξοι. Ουδείς έτερος. Μας το λένε πάντοτε οι Άγιοι Πατέρες. Αυτούς μας έδωσαν ο Θεός ως οδηγούς μας! Αυτούς ακολουθούμε!Και δεν φοβόμαστε κανέναν! Οι οικουμενιστες είναι δειλοί ανανδροι και συκοφαντες!

  Εν Χριστώ
  Την Ευχή σου Πάπα Νικολάε!

  Αλέξανδρος
  Βερολινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com