Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Με τη χρήση κανάτας έγιναν οι βαπτίσεις από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης

Η αιρετική νεοφανής συνήθεια να "βαπτίζουμε" τους κατηχούμενους ρίχνοντας αγιασμό στο κεφάλι με κανάτα!!!
Αποτελεί παρέκκλιση από τον ορθό τρόπο βαπτίσεως που καθιέρωσαν οι ιεροί κανόνες των οικουμενικών συνόδων και φυσικά δεν μιλούμε για Βάπτιση (βύθισμα στο νερό με την τριπλή ανάδυση και κατάδυση)!
Τι έλεγε όμως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που  συμβουλεύει τους ιερείς πώς να κάμουν τη βάπτιση «οπού να μην μείνη ίσα με του ψύλλου το μάτι άβρεχο, διατί και εκεί προχωρεί ο διάβολος» και εξηγεί «δια τούτο τα παιδιά σας σεληνιάζονται, δαιμονίζονται, έχουν φόβον, γίνονται κακορρίζικα, διατὶ δεν είναι καλά βαπτισμένα». Γιατί αλλάζουν οι μητροπολίτες μας τον τρόπο της Βάπτισης; Γιατί διαφοροποιούνται από τον τρόπο που υποδεικνύει το ιερό Πηδάλιο της Εκκλησίας μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Θεωρώ πραγματική κατάντια από τη μία να κατορθώνουμε με πολύ προσευχή και αγώνα να φέρουμε έναν άνθρωπο ως το σημείο της Βάπτισής του και από την άλλη να επιτρέπουμε τον διάβολο που θέλει να βάλλει την ουρίτσα του να χαλάσει ότι μπορεί από το ιερό και φοβερό αυτό Μυστήριο.
Οι μητροπολίτες μας μήπως δεν έχουν σπουδάσει Θεολογία; Μήπως δε γνωρίζουν λειτουργική; Τί να πω Χριστέ μου! Δώσε μας φώτιση να ακολουθούμε τα προστάγματά σου!
π. Νικόλαος Μανώλης

6 σχόλια :

 1. Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, που βάπτισε κανονικά από την αρχή τους Μονοφυσίτες, και δεν περιορίστηκε απλώς και μόνον να τελέση το Χρίσμα με το Αγιον Μύρον !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άξιος Άξιος Άξιος!! Μια αξιοπρεπή βάπτιση είναι, Μπράβο και πάλι μπράβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βάζει ο διάβολος την ουρίτσα του όταν του αφήνουμε χώρο. Και μας ξεγελάει με δήθεν αξιοπρεπείς τρόπους.

   Διαγραφή
 3. Συγχαρητήρια στον π. Νικόλαο για την διαμαρτυρία! Είναι από τους ελάχιστους ιερείς του νέου που τολμούν να θίξουν το ζήτημα αυτό. Φίλος μου (τότε με το νέο) που διαμαρτυρήθηκε σε ιερέα της γειτονιάς του για μια βάπτιση με επίχυση έλαβε την απάντηση: "Και τι είμαστε για να βουτάμε το μωρό ολόκληρο και να μας πνιγεί; Παλαιοημερολογίτες;". Με αφορμή αυτό ψάχτηκε και τελικά γύρισε με το παλαιό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βάπτισμα ή ράντισμα; Ο Θεός να σε έχει καλά παπα Νικόλα που δεν κοιμίζεις τον πιστό λαό όπως θέλει ο οικουμενισμός αλλά αντιθέτως ακολουθείς τις εντολές των αγίων πατέρων μας. Την ευχή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο στον π. Νικόλαο Μανώλη!

  Καλλίμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com