Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Κανονικά η λειτουργία των νεκροταφείων της Μαλακοπής

e1532f77e11e326377da03b44ee46f65_XL.jpg
Τη συνέχιση της λειτουργίας των νεκροταφείων της Μαλακοπής αποφάσισε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την πίεση των κατοίκων της Τούμπας που συγκέντρωσαν το περασμένο διάστημα 13.515 υπογραφές αντιδρώντας στο κλείσιμο τους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αποσύρθηκε η διάταξη από τον κανονισμό των κοιμητηρίων που προέβλεπε "την αναστολή της διενέργειας ενταφιασμών σε τάφους τριετούς ταφής στο Κοιμητήριο «Αγίου Παύλου (Μαλακοπής)», λόγω έλλειψης θέσεων ταφής, κορεσμού χωνευτηρίου και εδάφους».
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση των κατοίκων να παραμείνουν σε λειτουργία τα κοιμητήρια και πως «πρόκειται για συναισθηματική φόρτιση που δεν ξεπερνιέται». Υποστήριξε πάντως, πως τα νεκροταφεία της Μαλακοπής «είναι σε άθλια κατάσταση και είναι ντροπή να υπάρχει χώρος τιμής των νεκρών σε αυτή την κατάσταση». Ανέφερε δε, πως σκοπός είναι «να γίνει ένας επισκέψιμος μνημειακός χώρος».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, εμφανίστηκε θετικός με την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας πως «σαν παράταξη είμαστε ικανοποιημένοι για την τροπή που παίρνει το ζήτημα των κοιμητηρίων. Να είναι ήσυχοι οι άνθρωποι στην περιοχή ότι θα συνεχίσουν να έχουν έναν τόπο που να τους εξυπηρετεί».
Ο Γιάννης Δελής, εκ μέρους της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε πως «διαπιστώνονται οι παλινωδίες και τα μπρος πίσω της διοίκησης» και τόνισε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα «απουσιάζει μια σοβαρή, τεχνική μελέτη».
«Με σωφροσύνη και επάρκεια πάρθηκε η απόφαση. Δώσαμε την αναστολή των δύο μηνών και τώρα προχωρούμε στην εξάλειψη του νομικού ελαττώματος που είχαμε λάβει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com